Αθήνα

°C

kairos icon

Δευτέρα

29

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΚΟΣΜΟΣ / Τραμπ – εκλογές ΗΠΑ 2020: Παρά τον κορονοϊό κάνει προεκλογική εκστρατεία μέσω Twitter
ΚΟΣΜΟΣ

Τραμπ – εκλογές ΗΠΑ 2020: Παρά τον κορονοϊό κάνει προεκλογική εκστρατεία μέσω Twitter

Τραμπ - εκλογές ΗΠΑ 2020: Ο Ντόναλντ Τραμπ μπορεί να νοσεί από κορονοϊό αλλά δεν αφήνει τις εκλογές και συνεχίζει την προεκλογική του εκστρατεία μέσω Twitter

Τραμπ – εκλογές ΗΠΑ 2020: Δεκαεπτά tweets σε μια ώρα έκανε ο ασθενής από κορονοϊό Ντόναλντ Τραμπ, μέσα από το νοσοκομείο που νοσηλεύεται έχοντας διαγνωστεί με τον θανατηφόρο ιό. Και όλα καταλήγουν με την προτροπή να τον ψηφίσουν. Αγνοώντας την κριτική για την προηγούμενη απόφασή του να εγκαταλείψει το νοσοκομείο όπου νοσηλεύεται για να κάνει μια “ξαφνική επίσκεψη” στο πλήθος που είχε συγκεντρωθεί αp’ έξω, ο Πρόεδρος των ΗΠΑ ξεκίνησε μία “καταιγίδα” αναρτήσεων στο Twitter.

Μέσα σε μία ώρα, ο Τραμπ έκανε tweet συνολικά 17 φορές, αλλά δεν έκανε καμία αναφορά για τη βόλτα του έξω από το στρατιωτικό νοσοκομείο Walter Reed, προτρέποντας τους υποστηρικτές του να ψηφίσουν στις προσεχείς εκλογές της 3ης Νοεμβρίου. Στο τελευταίο που ανέβασε προτρέπει τους ψηφοφόρους σε Αριζονα, Φλώριδα, Γεωργία, Οχάϊο και Τέξας να σπεύσουν να εγγραφούν στους εκλογικούς καταλόγους.

Σφοδρές αντιδράσεις για τη βόλτα του Αμερικανού προέδρου

Εντονες αντιδράσεις έχει προκαλέσει η κίνηση του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ να βγει για λίγη ώρα από την πτέρυγα του στρατιωτικού νοσοκομείου Ουόλτερ Ριντ, στο οποίο νοσηλεύεται για να κάνει μια μικρή βόλτα με ένα SUV και να χαιρετήσει το πλήθος των οπαδών του που βρίσκονταν έξω από το κτίριο για συμπαράσταση. Η κίνηση του Τραμπ να βγει από το νοσοκομείο ενώ νοσεί από τον κορονοϊό έχει προκαλέσει σφοδρές αντιδράσεις, κυρίως επειδή έθεσε σε κίνδυνο την υγεία των ανδρών της Μυστικής Υπηρεσίας που τον συνόδευσαν στη βόλτα του. Ο John Cooper, μέλος της ομάδας του δημοκρατικού υποψηφίου Joe Biden, χαρακτήρισε τον Τραμπ στο Twitter «στενάχωρο, μικρό, αξιοθρήνητο, και αδύναμο», ενώ το ίδιο έγραψε η αναλυτής του CNN και πρώην πράκτορας του FBI Asha Rangappa.

Αποκάλυψη της Wall Street Journal: Απέκρυψε ότι το αποτέλεσμα είναι θετικό

Μία αποκάλυψη της Wall Street Journal για τον Ντόναλντ Τραμπ, έρχεται στο μεταξύ να ταράξει ακόμα περισσότερο τα νερά στις ΗΠΑ, καθώς αφορά στην ασθένεια του Αμερικανού προέδρου. Σύμφωνα με το σχετικό δημοσίευμα, ο Ρεπουμπλικανός πρόεδρος είχε υποβληθεί σε rapid test το απόγευμα της περασμένης Πέμπτης, ήξερε ότι το αποτέλεσμα είναι θετικό και παρόλα αυτά το απέκρυψε, και το βράδυ της ίδιας ημέρας εμφανίστηκε κανονικά στο Fox News για να δώσει τηλεοπτική συνέντευξη.

Κατά τη διάρκεια συνέντευξής του με τον Sean Hannity, ο Τραμπ απλώς επιβεβαίωσε ότι η συνεργάτιδά του, Χόουπ Χικς, είχε διαγνωστεί με κορονοϊό και σχετικά με τα δικά του αποτελέσματα δήλωσε ότι θα τα λάβει ή αργά εκείνο το βράδυ ή το επόμενο πρωί. Όπως αναφέρουν πηγές στην αμερικανική εφημερίδα, ο Αμερικανός πρόεδρος δεν αποκάλυψε το αποτέλεσμα από το rapid τεστ, που βγήκε θετικό, αναμένοντας το τεστ επαλήθευσης, ενώ έκανε γνωστό ότι είναι θετικός στον κορονοϊό τα ξημερώματα της Παρασκευής, αφού είχε λάβει τις απαντήσεις και από το δεύτερο τεστ.

Μάλιστα, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, ο Τραμπ ζήτησε από τον σύμβουλό του να μην αποκαλύψει τα αποτελέσματα του πρώτου τεστ αναφέροντας χαρακτηριστικά “μην το πεις σε κανέναν”. Σημειώνεται πως οι νέες αυτές συγκλονιστικές αποκαλύψεις, έρχονται μετά τις σφοδρές αντιδράσεις που προκάλεσε η έξοδος του Ντόναλντ Τραμπ από το στρατιωτικό νοσοκομείο που νοσηλεύεται και η βόλτα του με το SUV έξω από τον Λευκό Οίκο με τον κίνδυνο να μεταδώσει τον ιό στο προσωπικό ασφαλείας του.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις