Αθήνα

°C

kairos icon

Σάββατο

20

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Καταλήψεις σχολείων 2020: Μειώθηκαν μετά τις ανακοινώσεις του Υπουργείου
ΕΛΛΑΔΑ

Καταλήψεις σχολείων 2020: Μειώθηκαν μετά τις ανακοινώσεις του Υπουργείου

Καταλήψεις σχολείων 2020: Μειώθηκαν οι καταλήψεις - Οι μαθητές της Συντονιστικής Επιτροπής Μαθητών Αθήνας καλούν τους καθηγητές «να μην εφαρμόσουν τις τηλεαπουσίες και την τηλεεκπαίδευση στα αγωνιζόμενα σχολεία»

Καταλήψεις σχολείων 2020: Με σημαντικά μειωμένο αριθμό σχολείων που κάνουν κατάληψη, ξεκίνησε αυτή η εβδομάδα. Το υπουργείο Παιδείας θεωρεί οτι με την πειθώ και το διάλογο, ακόμα και με την ενεργοποίηση του μέτρου της απουσίας, αντιμετώπισε με παιδαγωγικό θέμα το ζήτημα, ζητώντας από τους καθηγητές να εξηγήσουν στους μαθητές ότι πρέπει να επιστρέψουν στις αίθουσες.

Εντός της εβδομάδας αναμένονται οι τρίμηνες συμβάσεις των αναπληρωτών εκπαιδευτικών που θα ασχοληθούν και με την τηλεκπαίδευση. Αντιδράσεις υπάρχουν ωστόσο εντός των κύκλων της ΟΛΜΕ, καθώς οι καθηγητές αρνούνται να «παίξουν τον ρόλο του φύλακα και του απουσιολόγου», όπως λένε χαρακτηριστικά και με την πλειοψηφία της αντιπολίτευσης έχουν κηρύξει στάσεις εργασίας τις ώρες της τηλεκπαίδευσης. «Η κυβέρνηση και το Υπουργείο Παιδείας αντί να λύσουν τα πραγματικά προβλήματα των σχολείων, αντί να ικανοποιήσουν τα δίκαια αιτήματα εκπαιδευτικών, γονιών και μαθητών επιλέγουν τον απαράδεκτο δρόμο των απειλών, των εκφοβισμών και της τρομοκρατίας. Η άθλια επιχείρηση επιβολής εξ αποστάσεως εκπαίδευσης σε σχολεία που τελούν υπό κατάληψη δε θα περάσει. Κανένας συνάδελφος να μην υλοποιήσει τις αντιδημοκρατικές εντολές του Υπουργείου Παιδείας».

Διαδήλωση την Παρασκευή

Στο ίδιο μήκος κύματος, διαδήλωση έξω από το υπουργείο Παιδείας ετοιμάζουν οι μαθητές για την Παρασκευή 9 Οκτωβρίου στις 12 το μεσημέρι, όπως αποφάσισαν στην ανοιχτή συνεδρίαση της Συντονιστικής Επιτροπής Μαθητών Αθήνας, η οποία πραγματοποιήθηκε στο συγκρότημα της Γράβας με τη συμμετοχή μαθητών από 180 σχολεία . Επίσης, οι μαθητές της Συντονιστικής Επιτροπής Μαθητών Αθήνας καλούν τους καθηγητές «να μην εφαρμόσουν τις τηλεαπουσίες και την τηλεεκπαίδευση στα αγωνιζόμενα σχολεία».

Στην απόφαση της Συντονιστικής Επιτροπής Μαθητών Αθήνας τονίζεται: «Πήραμε μέρος μαθητές από πάνω από 180 σχολεία, πρόεδροι και άλλοι εκλεγμένοι σε 15μελή και 5μελή μαθητικά συμβούλια, εκπρόσωποι των τοπικών Συντονιστικών Επιτροπών Μαθητών από πολλούς Δήμους της Αττικής, άλλοι πρωτοπόροι αγωνιστές μαθητές. Χαιρετίζουμε τους δεκάδες χιλιάδες αγωνιζόμενους μαθητές της Αθήνας και όλης της Ελλάδας, την πλειοψηφία των γονιών και των καθηγητών που μας συμπαραστέκονται, την πλειοψηφία του λαού που στηρίζει τα δίκαια αιτήματά μας. Είμαστε νικητές γιατί αναγκάσαμε το Υπουργείο και την Κυβέρνηση να μας ακούσουν».

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις