Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

25

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Επιχείρηση Αλκμήνη – ΜΚΟ: Πώς έκαναν παράνομη διακίνηση, η συμβολή της ΕΥΠ
ΕΛΛΑΔΑ

Επιχείρηση Αλκμήνη – ΜΚΟ: Πώς έκαναν παράνομη διακίνηση, η συμβολή της ΕΥΠ

Επιχείρηση Αλκμήνη - ΜΚΟ: Όπως αποκαλύφθηκε από την έρευνα οι δυο από τις ΜΚΟ έχουν έδρα στο Βερολίνο ενώ μια άλλη στη Τουρκιά. Όλες τους όμως ήταν άφαντες για τις ελληνικές αρχές.

Επιχείρηση Αλκμήνη – ΜΚΟ: Η ΕΥΠ και η ελληνική αστυνομία έκαναν απίστευτες αποκαλύψεις σε ότι αφορά στην παράνομη δράση 35 μελών ΜΚΟ για το προσφυγικό. Ειδικότερα, εκατοντάδες πρόσφυγες και μετανάστες σε 32 τουλάχιστον περιπτώσεις κατάφεραν να καθοδηγήσουν και να περάσουν παράνομα στη Λέσβο τα μέλη τεσσάρων ξένων ΜΚΟ που για χρόνια αλώνιζαν στο νησί που έχει δεχτεί την μεγαλύτερη πίεση στην Ευρώπη την τελευταία δεκαετία. Σε μια επιχείρησή που συμμετείχε ακομη και η Εθνική Υπηρεσία Πληροφορίων αποκαλύφθηκε ο σκοτεινός ρόλος των 35 μελών των τεσσάρων ΜΚΟ.

Πρόκειται για υπηκόους Γερμανίας, Γαλλίας, Ελβετίας, Αυστρίας, Νορβηγίας και Βουλγαρίας, οι οποίοι κατηγορούνται για συγκρότηση και ένταξη σε εγκληματική οργάνωση, κατασκοπεία και παραβίαση μυστικών της Πολιτείας. Όπως αποκαλύφθηκε από την έρευνα οι δυο από τις ΜΚΟ έχουν έδρα στο Βερολίνο ενώ μια άλλη στη Τουρκιά. Όλες τους όμως ήταν άφαντες για τις ελληνικές αρχές. Τα μέλη των τεσσάρων ΜΚΟ φρόντισαν να χαρτογραφούν τις κινήσεις του λιμενικου. Ενώ είχαν φτάσει στο σημείο να καταγράφουν ακομη και τις τηλεπικοινωνίες των ελληνικών υπηρεσιών ασφαλείας παραπλανώντας σε πολλές περιπτώσεις και τη FRONTEX.

Πράκτορες  της ΕΥΠ κατάφεραν στις 12 Αυγούστου να διεισδύσουν στα κυκλώματά των δουλεμπόρων.

Πήγαν στην Τουρκιά και συγκεκριμένα στη Σμύρνη όπου υποδύθηκαν τους μετανάστες. Κατάφεραν και μπήκαν σε μια από τις βάρκες με την επιχείρησή να γίνεται κάτω από κακές καιρικές συνθήκες. Οι πληροφορίες που έδωσαν στις ελληνικές αρχές ήταν πολύτιμες για να έρθει στο φως η δράση των ΜΚΟ. Η δράση των μελών των τεσσάρων ΜΚΟ όμως γινόταν και στα τουρκικά παράλια όπου δυο γυναίκες, η μία από Αυστρία, ιδρυτικό μέλος μιας εκ των αμαρτωλών ΜΚΟ και η άλλη από Νορβηγία, κινούνταν σε παράλια και εκπροσωπούσαν τις Οργανώσεις στις επαφές με κυκλώματα και παράτυπους μετανάστες.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις