Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

18

Αυγούστου 2021

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / ΜΚΟ παράνομη διακίνηση: Προωθούσαν μετανάστες από την Τουρκία στην Ελλάδα
ΕΦΕΡΝΑΝ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ

ΜΚΟ παράνομη διακίνηση: Προωθούσαν μετανάστες από την Τουρκία στην Ελλάδα

ΜΚΟ παράνομη διακίνηση: «Ανακτήσαμε τη διοίκηση των δομών βάζοντας Έλληνα διοικητή στη θέση των ΜΚΟ. Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει αφήσει τις δομές της ηπειρωτικής Ελλάδας να διοικούνται από ΜΚΟ» σημείωσε ο αρμόδιος υπουργός Νότης Μηταράκης.

ΜΚΟ παράνομη διακίνηση: Σύμφωνα με τη δικογραφία, 35 μέλη ΜΚΟ κατηγορούνται ότι παρακολουθούσαν τις κινήσεις των πολεμικών μας πλοίων, ενημερώνοντας τους παράνομους μετανάστες και τους δουλέμπορους. Εκατοντάδες πρόσφυγες και μετανάστες σε 32 τουλάχιστον περιπτώσεις κατάφεραν να καθοδηγήσουν και να περάσουν παράνομα στη Λέσβο τα μέλη τεσσάρων ξένων ΜΚΟ που για χρόνια αλώνιζαν στο νησί που έχει δεχτεί την μεγαλύτερη πίεση στην Ευρώπη την τελευταία δεκαετία.

Σε μια επιχείρησή που συμμετείχε ακομη και η Εθνική Υπηρεσία Πληροφορίων αποκαλύφθηκε ο σκοτεινός ρόλος των 35 μελών των τεσσάρων ΜΚΟ. Πρόκειται για υπηκόους Γερμανίας, Γαλλίας, Ελβετίας, Αυστρίας, Νορβηγίας και Βουλγαρίας. Κατηγορούνται για συγκρότηση και ένταξη σε εγκληματική οργάνωση, κατασκοπεία και παραβίαση μυστικών της Πολιτείας.

«Ανακτήσαμε τη διοίκηση των δομών βάζοντας Έλληνα διοικητή στη θέση των ΜΚΟ. Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει αφήσει τις δομές της ηπειρωτικής Ελλάδας να διοικούνται από ΜΚΟ» σημείωσε ο αρμόδιος υπουργός Νότης Μηταράκης.

Όπως αποκαλύφθηκε από την έρευνα οι δυο από τις ΜΚΟ έχουν έδρα στο Βερολίνο ενώ μια άλλη στη Τουρκιά. Όλες τους όμως ήταν άφαντες για τις ελληνικές αρχές.

Τα μέλη των τεσσάρων ΜΚΟ φρόντισαν να χαρτογραφούν τις κινήσεις του λιμενικού. Ενώ είχαν φτάσει στο σημείο να καταγράφουν ακομη και τις τηλεπικοινωνίες των ελληνικών υπηρεσιών ασφαλείας παραπλανώντας σε πολλές περιπτώσεις και τη FRONTEX.

«Είχαμε δεκάδες παραπάνω ΜΚΟ που προφανώς εάν γινόταν και τότε ο έλεγχος θα βγαίναμε και άλλες περίεργες λειτουργίες αυτών των οργανώσεων» σημείωσε ο πρόεδρος Λιμενικών Λέσβου, Φώτης Γαρουφαλιάς, προσθέτοντας πως «με τη δράση αυτών των οργανώσεων στις περιοχές στις οποίες εμείς ενεργούσαμε υπήρχε συνεννόηση με απέναντι ή και με τις βάρκες που ερχόταν η και με τους δουλέμπορους προκειμένου να βρίσκουν κάποια σημεία στα οποία συγκεκριμένες στιγμές είναι λογικό να λείπει να λείπει το σκάφος ή οτιδήποτε άλλο στη συνέχεια να βγαίνουν έξω».

Πράκτορες μεταμφιέστηκαν σε μετανάστες

Πράκτορες όμως της ΕΥΠ κατάφεραν στις 12 Αυγούστου να διεισδύσουν στα κυκλώματά των δουλεμπόρων. Πήγαν στην Τουρκιά και συγκεκριμένα στη Σμύρνη όπου υποδύθηκαν τους μετανάστες. Κατάφεραν και μπήκαν σε μια από τις βάρκες με την επιχείρησή να γίνεται κάτω από κακές καιρικές συνθήκες. Οι πληροφορίες όμως που έδωσαν στις ελληνικές αρχές ήταν πολύτιμες για να έρθει στο φως η δράση των ΜΚΟ.

«Είχαν φτάσει σε σημείο να είναι σε διάφορες περιοχές να έχουν τα κιάλια τους και τα όργανά τους και να παρατηρούν με διάφορους τρόπους ή να κάνουν τους παρατηρητές και στη συνέχεια να επικαλούνται την ελευθερία των κινήσεων τους προκειμένου να μην μπορούμε να τους κάνουμε κάτι» συμπλήρωσε ο κ. Γαρουφαλιάς.

Η δράση των μελών των τεσσάρων ΜΚΟ όμως γινόταν και στα τουρκικά παράλια όπου δύο γυναίκες, η μία από Αυστρία, ιδρυτικό μέλος μιας εκ των αμαρτωλών ΜΚΟ και η άλλη από Νορβηγία, κινούνταν σε παράλια και εκπροσωπούσαν τις Οργανώσεις στις επαφές με κυκλώματα και παράτυπους μετανάστες.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις