Αθήνα

°C

kairos icon

Τρίτη

07

Μαΐου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / ΕΥΠ κορονοϊός: Δύο άτομα παραπέμπονται για αντιποίηση επαγγέλματος
ΕΛΛΑΔΑ

ΕΥΠ κορονοϊός: Δύο άτομα παραπέμπονται για αντιποίηση επαγγέλματος

ΕΥΠ κορονοϊός: Δήλωσαν πράκτορες της ΕΥΠ για να αποφύγουν το πρόστιμο και την καραντίνα κατά την επιστροφή τους από την Αλβανία!

ΕΥΠ κορονοϊός: Δήλωσαν στα σύνορα πράκτορες της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών (Ε.Υ.Π) για να αποφύγουν το πρόστιμο, καθώς δεν είχαν υποβληθεί σε μοριακή εξέταση για τον κορονοϊό στην Αλβανία όπου βρίσκονταν! Οι δύο Έλληνες, συνελήφθησαν και για αντιποίηση Αρχής, αλλά για κατοχή μικροποσότητας κάνναβης, που βρέθηκε στο αυτοκίνητό τους, στο Συνοριακό Σημείο Διέλευσης Κακαβιάς, από αστυνομικούς της Ασφάλειας Ιωαννίνων και του Τμήματος Διαβατηριακού Ελέγχου.

Από τον Πέτρο Καρσιώτη

Όπως αναφέρει η Αστυνομία, οι δύο άνδρες επιχείρησαν να εισέλθουν στη χώρα μέσω του Συνοριακού Σημείου Διέλευσης Κακαβιάς, στερούμενοι εντύπου εντοπισμού εισερχομένων (PLF) και αρνητικού αποτελέσματος μοριακής εξέτασης (PCR) και δηλώνοντας ψευδώς στους αστυνομικούς ότι είναι υπάλληλοι Δημόσιας Υπηρεσίας. Επίσης, σε έρευνα που έγινε στο αυτοκίνητό τους, με τη συνδρομή αστυνομικού σκύλου, βρέθηκε και κατασχέθηκε μικροποσότητα ακατέργαστης κάνναβης.

Στις 202 οι παραβάσεις από τον Αύγουστο

Σημειώνεται ότι από τον Αύγουστο, όταν και ετέθη σε εφαρμογή η απόφαση για τη διενέργεια μοριακού ελέγχου στις χώρες προέλευσης, έχουν βεβαιωθεί συνολικά 202 σχετικές παραβάσεις. Η Κυβέρνηση αποφάσισε τότε ότι γίνεται υποχρεωτική η προσκόμιση αρνητικού τεστ μοριακού ελέγχου (PCR) για όλους τους ταξιδιώτες που εισέρχονται από τα χερσαία σύνορα της Ελλάδας, όπως ανακοίνωσε στην καθιερωμένη ενημέρωση για τον κορονοϊό.

Η ισχύς του μέτρου μετά την ανακοίνωση του Νίκου Χαρδαλιά, ξεκίνησε από τις 17 Αυγούστου και καθίσταται υποχρεωτική η προσκόμιση αρνητικού τεστ μοριακού ελέγχου (PCR) για όλους τους ταξιδιώτες που εισέρχονται στην Ελλάδα από τα χερσαία σύνορα.  Το τεστ θα πρέπει να έχει γίνει μέχρι 72 ώρες πριν από την είσοδο στην Ελλάδα και το μέτρο αφορά και τους Έλληνες πολίτες καθώς και τους έχοντες άδεια παραμονής στη χώρα.  Το τεστ θα πρέπει να έχει διενεργηθεί στη χώρα προέλευσης και όχι στην Ελλάδα και από τον μοριακό έλεγχο εξαιρούνται μόνο παιδιά ηλικίας έως 10 ετών. Στο μεταξύ, τους 38.490, έφθασαν οι έλεγχοι για την σωστή εφαρμογή των μέτρων για την αποφυγή διάδοσης του κορονοϊού.

Κανόνες λειτουργία, ωράριο, ραντεβού

Βεβαιώθηκαν οι ακόλουθες παραβάσεις:

  • Δέκα πέντε παραβάσεις, για κανόνες λειτουργίας καταστημάτων και ιδιωτικών επιχειρήσεων (απαγόρευση λειτουργίας, μη χρήση μάσκας από το προσωπικό, ποσοστό τ.μ. επιφανείας ανά άτομο, αποστάσεις τραπεζοκαθισμάτων, μη δήλωση ραντεβού και λίστας πελατών, κ.λπ.). Διευκρινίζεται ότι από αρχές Αυγούστου έχουν βεβαιωθεί συνολικά 39 σχετικές παραβάσεις και έχουν συλληφθεί 59 άτομα.
  • Μία για λειτουργία καταστημάτων πέραν της 24:00 ώρας με επιβολή διοικητικού προστίμου 10.000 ευρώ και τριήμερη αναστολή λειτουργίας στην Αττική. Από την έναρξη εφαρμογής του μέτρου (Τρίτη 11 Αυγούστου) έχουν βεβαιωθεί συνολικά 141 σχετικές παραβάσεις.
  • Δύο για μη συμπλήρωση της ηλεκτρονικής φόρμας PLF (Passenger Locator Form) από ταξιδιώτη. Από αρχές Αυγούστου έχουν βεβαιωθεί συνολικά 202 σχετικές παραβάσεις.
  • Ακόμη, 235 για μη χρήση μάσκας – μη τήρηση προβλεπόμενης απόστασης και επιβλήθηκαν ισάριθμα διοικητικά πρόστιμα των 150 ευρώ, ως ακολούθως: 44 στη Θεσσαλονίκη, 43 στην Κεντρική Μακεδονία, 33 στη Στερεά Ελλάδα, 27 στην Αττική, 16 στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη, 13 στη Δυτική Ελλάδα, 11 στη Θεσσαλία, 10 στα Ιόνια Νησιά, 9 στην Πελοπόννησο, 9 στο Βόρειο Αιγαίο, 8 στην Ήπειρο, 7 στην Κρήτη και 5 στο Νότιο Αιγαίο. Από αρχές Αυγούστου, έχουν βεβαιωθεί συνολικά 17.888 παραβάσεις και επιβλήθηκαν 17.873 διοικητικά πρόστιμα των 150 ευρώ και 15 των 300 ευρώ.

Δείτε ακόμη

Εργαζόμενος που παραιτήθηκε διέσπειρε τον κορονοϊό στο “Αττική” – Δεν κάλεσαν ποτέ τον ΕΟΔΥ
“Εκρηξη” κρουσμάτων στα τέλη Οκτώβρη προβλέπει ο Μαγιορκίνης
Βίντεο-ντοκουμέντο με την 20χρονη που κατήγγειλε βιασμό από Πακιστανούς

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις