Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

19

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Αρχιφύλακας ανάληψη: Δικογραφία από την Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων
ΕΛΛΑΔΑ

Αρχιφύλακας ανάληψη: Δικογραφία από την Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων

Αρχιφύλακας ανάληψη: Αστυνομικός σήκωνε χρήματα από τραπεζικό λογαριασμό αποβιώσαντος Βρετανού, μονίμου κατοίκου Κρήτης!

Αρχιφύλακας ανάληψη: Αστυνομικός στην Κρήτη κατηγορείται ότι μέσω ενός ιδιώτη έκανε αναλήψεις από τραπεζικό λογαριασμό αλλοδαπού, ο οποίος είχε αποβιώσει το 2019! Ο τραπεζικός λογαριασμός, ανήκε σε έναν Άγγλο, ο οποίος είχε αποφασίσει να διαμένει μόνιμα στην Κρήτη και είχε δικό του σπίτι στον Αποκόρωνα Χανίων. Ο Άγγλος, όμως, δεν είχε συγγενείς, έμενε μόνος και τα βασικά υπάρχοντά του, βιβλιάρια, ταυτότητες, δίπλωμα μιας «γουρούνας», που διέθετε, πέρασαν στην κατοχή της Αστυνομίας. Εκεί, ένας αρχιφύλακας, σε βάρος του οποίου ήδη σχηματίστηκε δικογραφία, που εκτελούσε χρέη αξιωματικού υπηρεσίας, είδε, κατά τα στοιχεία της υπηρεσίας Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΛ.ΑΣ, τον τραπεζικό λογαριασμό του αποβιώσαντος Βρετανού.

Από τον Πέτρο Καρσιώτη

Σε κάποια στιγμή ήρθε σε επαφή με έναν ιδιώτη προκειμένου να συνεργαστούν στις αναλήψεις των χρημάτων ενός νεκρού, αφού υπέθετε ότι ελλείψει συγγενή, ουδείς θα αντιλαμβανόταν την αφαίμαξη. Έτσι, σε τακτά χρονικά διαστήματα, ο ιδιώτης εμφανιζόταν σε τραπεζικό υποκατάστημα, όπου διατηρούσε ο θανών, τον τραπεζικό λογαριασμό και έκανε αναλήψεις. Με ποιον τρόπο; Κατά τα ίδια στοιχεία που περιλαμβάνονται στη δικογραφία, πλαστογραφήθηκε η υπογραφή του Βρετανού, εμφανιζόταν ο ίδιος από το… υπερπέραν να εξουσιοδοτεί τον ιδιώτη να κάνει αναλήψεις και το γνήσιο της υπογραφής βεβαίωνε ο αρχιφύλακας! Έως τώρα έχει βεβαιωθεί ότι τμηματικά έγιναν αναλήψεις του ποσού των 1500 ευρώ.

Αρχιφύλακας ανάληψη: Η διευθύντρια κατάλαβε

Η υπόθεση άρχισε να ξετυλίγεται όταν η διευθύντρια του υποκαταστήματος της τράπεζας, υποψιάστηκε ότι κάτι συμβαίνει με τον κάτοχο του λογαριασμού και απευθύνθηκε στην αστυνομία. Σε πρώτη φάση η Αστυνομία εκεί προχώρησε στη σύλληψη του ιδιώτη που προχωρούσε στις αναλήψεις. Στη συνέχεια όμως προέκυψε ζήτημα για το ποιος ήταν ο αστυνομικός που βεβαίωνε το γνήσιο της υπογραφής του… νεκρού! Κι έτσι στην υπόθεση μπήκε και η Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων της Αστυνομίας.

Όταν αναζητήθηκε ο αστυνομικός για να συλληφθεί στα όρια του αυτοφώρου, δεν βρέθηκε πουθενά. Το Αυτόφωτο παρήλθε και έτσι η δικογραφία θα παραδοθεί στον αρμόδιο εισαγγελέα. Από το Αρχηγείο της ΕΛ.Ας διατάχθηκε ήδη Ε.Δ.Ε κατά του αστυνομικού και ξεκίνησε η διαδικασία να τεθεί σε διαθεσιμότητα.

Δείτε ακόμη

Εργαζόμενος που παραιτήθηκε διέσπειρε τον κορονοϊό στο “Αττική” – Δεν κάλεσαν ποτέ τον ΕΟΔΥ
“Εκρηξη” κρουσμάτων στα τέλη Οκτώβρη προβλέπει ο Μαγιορκίνης
Βίντεο-ντοκουμέντο με την 20χρονη που κατήγγειλε βιασμό από Πακιστανούς

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις