Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

19

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΚΟΣΜΟΣ / Εμβόλιο κορωνοϊός AstraZeneca: Επαναλαμβάνει τις δοκιμές στην Ιαπωνία
ΚΟΣΜΟΣ

Εμβόλιο κορωνοϊός AstraZeneca: Επαναλαμβάνει τις δοκιμές στην Ιαπωνία

Εμβόλιο κορωνοϊός AstraZeneca: H AstraZeneca επαναλαμβάνει τις δοκιμές του πειραματικού της εμβολίου στην Ιαπωνία - Ήδη έχουν ξαναρχίσει οι δοκιμές του πειραματικού εμβολίου της AstraZeneca στη Βρετανία, τη Βραζιλία, τη Νότια Αφρική και την Ινδία

Εμβόλιο κορωνοϊός AstraZeneca: Η AstraZeneca ανακοίνωσε σήμερα ότι επαναλήφθηκαν οι κλινικές δοκιμές του πειραματικού της εμβολίου κατά του κορωνοϊού στην Ιαπωνία, ενώ πρόσθεσε ότι είναι σε συνομιλίες με τις αρμόδιες ρυθμιστικές αρχές για τα στοιχεία που χρειάζονται ώστε να ξαναρχίσουν οι δοκιμές του εμβολίου της στις ΗΠΑ, όπου εξακολουθούν να είναι σε παύση. Οι δοκιμές του πειραματικού εμβολίου της AstraZeneca κατά του νέου κορωνοϊού σε διάφορες χώρες του κόσμου διακόπηκαν τον περασμένο μήνα μετά την εμφάνιση ανεξήγητης ασθένειας σε έναν μετέχοντα. Μολονότι οι περισσότερες δοκιμές επαναλήφθηκαν, αυτές στις ΗΠΑ εξακολουθούν να βρίσκονται σε παύση, καθώς οι ρυθμιστικές αρχές διεύρυναν την έρευνά τους, είχε μεταδώσει το Reuters την Τετάρτη.

Η βρετανική φαρμακευτική εταιρεία ανακοίνωσε ότι η δοκιμή πρώτου προς μέσου σταδίου του πειραματικού της εμβολίου κατά του νέου κορωνοϊού ξανάρχισε στην Ιαπωνία έπειτα από διαβουλεύσεις που είχε με τις εθνικές ρυθμιστικές αρχές, την Japanese Pharmaceuticals και την Medical Devices Agency. Ήδη έχουν ξαναρχίσει οι δοκιμές του πειραματικού εμβολίου της AstraZeneca στη Βρετανία, τη Βραζιλία, τη Νότια Αφρική και την Ινδία.

Ανοίγει ο δρόμος για την έγκριση κυκλοφορίας

Επιπλέον διαδικασία αξιολόγησης στοιχείων που αφορούν στο εμβόλιο κατά του νέου κορωνοϊού που αναπτύσσει από κοινού το Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης με την βιοφαρμακευτική εταιρεία AstraZeneca, ξεκινά ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων (ΕΜΑ). Σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται το Bloomberg, αυτή η εξέλιξη ενδεχομένως να σηματοδοτεί την εκκίνηση των διαδικασιών για την υποβολή αιτήματος έγκρισης κυκλοφορίας του AZD1222, τουλάχιστον σε ότι αφορά στην Ευρώπη.

Υπενθυμίζεται ότι στις ΗΠΑ, ο Οργανισμός Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA) ζήτησε αναλυτική πληροφόρηση από την AstraZeneca αναφορικά με το περιστατικό εγκάρσιας μυελίτιδας σε 37χρονη εθελόντρια στο Ηνωμένο Βασίλειο. Στις ΗΠΑ, εν αντιθέσει με την Ευρώπη, τη Βραζιλία και τη Νότια Αφρική, οι κλινικές δοκιμές του εν λόγω εμβολίου παραμένουν «παγωμένες».

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις