Αθήνα

°C

kairos icon

Κυριακή

21

Ιουλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ / RT – Sputnik Ρωσία: Αντίδραση από Μόσχα έπειτα από την απαγόρευση του Twitter σε διαφημίσεις
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

RT – Sputnik Ρωσία: Αντίδραση από Μόσχα έπειτα από την απαγόρευση του Twitter σε διαφημίσεις

RT - Sputnik Ρωσία: Σχετικά με την ανακοίνωση της εταιρείας κοινωνική δικτύωσης, αναφέρεται ότι η απόφαση της «τίθεται άμεσα σε ισχύ».

RT – Sputnik Ρωσία: Η γνωστή εταιρεία των social media αποφάσισε να μην καταχωρεί διαφημίσεις που προέρχονται από όλους τους λογαριασμούς του ρωσικού τηλεοπτικού δικτύου RT (Russia Today) και του διεθνούς ειδησεογραφικού πρακτορείου Sputnik. Σχετικά με την ανακοίνωση της εταιρείας κοινωνική δικτύωσης, αναφέρεται ότι η απόφαση της «τίθεται άμεσα σε ισχύ». Η απόφαση της εταιρείας Twitter να απαγορεύσει διαφημιστικές καταχωρήσεις από όλους τους λογαριασμούς του ρωσικού τηλεοπτικού δικτύου RT (Russia Today) και του διεθνούς ειδησεογραφικού πρακτορείου Sputnik είναι μια ακόμη επιθετική ενέργεια που στοχεύει να εμποδίσει τις δράσεις των ρωσικών μέσων ενημέρωσης και ένα αποτέλεσμα της πίεσης των μυστικών υπηρεσιών των ΗΠΑ, δήλωσε σήμερα η εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών της Ρωσίας Μαρία Ζαχάροβα.

«Θεωρούμε αυτή την απόφαση μια ακόμη επιθετική ενέργεια που στοχεύει να εμποδίσει τις δράσεις του Russia Today, και είναι ένα αποτέλεσμα της πίεσης των αμερικανικών υπηρεσιών ασφαλείας και μέρους της κυβέρνησης. Θα ακολουθήσουν, ασφαλώς, αντίποινα», δήλωσε στους δημοσιογράφους η Ζαχάροβα Η εταιρεία ανέφερε μάλιστα ότι δεν κατέληξε εύκολα στην απόφαση της αυτή. Η απόφαση της εν λόγο εταιρείας βασίστηκε στο πόρισμα των αμερικανικών μυστικών υπηρεσιών που κατέληξε στο συμπέρασμα ότι το τηλεοπτικό RT και το πρακτορείο Sputnik επιχείρησαν να παρέμβουν στις αμερικανικές προεδρικές εκλογές του 2016 εκ μέρους της ρωσικής κυβέρνησης.

Sputnik και RP επιχείρησαν να παρέμβουν στις αμερικανικές προεδρικές εκλογές του 2016 αναφέρει η Twitter

Εκπρόσωπος της εταιρείας αναφέρει ότι τον τελευταίο μήνα εντοπίσθηκαν περίπου 200 ρωσικοί λογαριασμοί μέσω των οποίων επιχειρήθηκαν παρεμβάσεις στις αμερικανικές προεδρικές εκλογές του 2016.

Πηγή: Reuters, Sputnik

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις