Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

18

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΚΟΣΜΟΣ / Rafale Παρίσι: Γιατί έσπασε το φράγμα του ήχου πάνω από την πόλη
ΚΟΣΜΟΣ

Rafale Παρίσι: Γιατί έσπασε το φράγμα του ήχου πάνω από την πόλη

Rafale Παρίσι: Ο ήχος καταγράφηκε από τα μικρόφωνα του Roland-Garros και διέκοψε για λίγα δευτερόλεπτα τον αγώνα τέννις Stanislas Wawrinka / Dominik Köpfer.

Rafale Παρίσι: Ο εκκωφαντικός θόρυβος που έκανε το μαχητικό αεροσκάφος Rafale όταν έσπασε το φράγμα του ήχου πετώντας πάνω από το Παρίσι, πάγωσε τους κατοίκους της πόλης αλλά και των προαστίων, οι οποίοι έτρεξαν να καλυφθούν φοβούμενοι ότι επρόκειτο για έκρηξη βόμβας, μεγάλης μάλιστα ισχύος. Αρχικά το Reuters είχε κάνει λόγο για έκρηξη η οποία ακούστηκε σε ολόκληρη την πόλη αλλά και τα προάστια της γαλλικής πρωτεύουσας. Μέσα σε λίγη ώρα o συναγερμός έληξε και επιβεβαιώθηκε ότι η βοή δεν ήταν τίποτα άλλο πέρα από ένα μαχητικό αεροσκάφος της γαλλικής αεροπορίας που έσπασε το φράγμα του ήχου.

Εκπρόσωπος της Πολεμικής Αεροπορίας της Γαλλίας ανακοίνωσε ότι αεροσκάφος Rafale διατάχθηκε να επιχειρήσει για να συνδράμει αεροσκάφος που είχε χάσει την επαφή με τον πύργο ελέγχου και ότι του δόθηκε η άδεια να σπάσει το φράγμα του ήχου για να φθάσει το αεροσκάφος που αντιμετώπιζε τα προβλήματα. Σύμφωνα με πληροφορίες που δημοσιεύει η Figaro, η αδυναμία του αεροσκάφους να επικοινωνήσει με τον Πύργο Ελέγχου προκάλεσε αναστάτωση στο Υπουργείο Άμυνας αφού υπήρχε φόβος για ύποπτη διέλευση του αεροσκάφους στον εναέριο χώρο της Γαλλίας. Δηλαδή για ενδεχόμενο τρομοκρατίας. Αυτό εξηγεί και τις διευκρινίσεις που έσπευσε να δώσει η υπουργός Άμυνας της Γαλλίας Φλοράνς Παρλί.

https://twitter.com/BFMTV/status/1311256487243722752?ref_src=twsrc%5Etfw%7Ctwcamp%5Etweetembed%7Ctwterm%5E1311256487243722752%7Ctwgr%5Eshare_3&ref_url=https%3A%2F%2Fcdn.embedly.com%2Fwidgets%2Fmedia.html%3Ftype%3Dtext2Fhtmlkey%3Dcb7145f1731b4c328f8e4d2201854ceaschema%3Dtwitterurl%3Dhttps3A%2F%2Ftwitter.com%2Fbfmtv%2Fstatus%2F1311256487243722752image%3D

Η διαπιστευμένη στο Υπουργείο Άμυνας δημοσιογράφος Αλισόν Τασίν, στο πρώτο της Tweet σημειώνει ότι σύμφωνα με το Υπουργείο Αμυνας, το Rafale έσπασε το φράγμα του ήχου για να βοηθήσει το αεροσκάφος που είχε χάσει την επαφή με τον Πύργο Ελέγχου.

Σε νεότερο tweet όμως σημείωσε- κάνοντας αναφορά σε δηλώσεις της Γαλλίδας υπουργού Άμυνας Φλοράνς Παρλί, ότι η επέμβαση του Rafale έγινε καθώς αυτό προβλέπεται όταν ένα αεροσκάφος διέρχεται “με την θέλησή του η χωρίς την θέλησή του” από τον εναέριο χώρο της Γαλλίας. Αφήνοντας σαφώς να εννοηθεί ότι υπήρχε φόβος για τρομοκρατία. Το αεροσκάφος ήταν ένα “Embraer 145”.

Το Rafale έσπασε το φράγμα του ήχου ανατολικά του Παρισιού, διευκρίνισε ο εκπρόσωπος.

Μάλιστα ο ήχος καταγράφηκε από τα μικρόφωνα του Roland-Garros και διέκοψε για λίγα δευτερόλεπτα τον αγώνα τένις Stanislas Wawrinka / Dominik Köpfer.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις