Αθήνα

°C

kairos icon

Σάββατο

27

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΚΟΣΜΟΣ / Κίνα κορονοϊός κρούσματα: 19 επιβεβαιωμένα σε 24 ώρες, όλα «εισαγόμενα»
ΚΟΣΜΟΣ

Κίνα κορονοϊός κρούσματα: 19 επιβεβαιωμένα σε 24 ώρες, όλα «εισαγόμενα»

Κίνα κορονοϊός κρούσματα: Όπως ανακοίνωσε το κινεζικό υπουργείο Υγείας, όλα τα κρούσματα ήταν «εισαγόμενα», κατά τον όρο του Πεκίνου όταν αναφέρεται σε ταξιδιώτες από το εξωτερικό που διαπιστώνεται ότι έχουν προσβληθεί αφού εισέλθουν στην κινεζική επικράτεια

Κίνα κορονοϊός κρούσματα: Στην ηπειρωτική Κίνα εντοπίστηκαν τις προηγούμενες 24 ώρες 19 επιβεβαιωμένα κρούσματα μόλυνσης από τον κοροναϊό, ανακοίνωσε σήμερα το υπουργείο Υγείας. Χθες είχαν εντοπιστεί στην ηπειρωτική Κίνα 12 νέα κρούσματα. Το υπουργείο διευκρίνισε σε ανακοίνωσή του ότι όλες οι περιπτώσεις ήταν «εισαγόμενες», ότι δηλαδή επρόκειτο για ταξιδιώτες από το εξωτερικό που διαγνώστηκε ότι έχουν προσβληθεί αφού εισήλθαν στην κινεζική επικράτεια.

Ο αριθμός των ασυμπτωματικών φορέων που εντοπίστηκαν μειώθηκε σε 22, από 26 την προηγουμένη, αν και οι κινεζικές αρχές δεν συμπεριλαμβάνουν αυτές τις περιπτώσεις στα επιβεβαιωμένα κρούσματα που ανακοινώνουν. 12 ασθενείς κρίθηκε πως ανέρρωσαν και έλαβαν εξιτήρια από τα νοσοκομεία, με το σύνολο όσων θεωρείται πως αποθεραπεύτηκαν να φθάνει τους 80.578.

Ο απολογισμός της πανδημίας

Παραμένουν σε δομές υγείας 191 ασθενείς. Κατά τα επίσημα δεδομένα, ο απολογισμός της πανδημίας του κορωνοϊού στην Κίνα ως αυτό το στάδιο ανέρχεται σε 4.634 νεκρούς εξαιτίας της COVID-19 επί συνόλου 85.403 μολύνσεων από τον SARS-CoV-2. Δεν καταγράφηκε κανένας θάνατος εξαιτίας της COVID-19.

Επίσης, το υποψήφιο κινεζικό εμβόλιο κατά του κορονοϊού ενδέχεται να κυκλοφορήσει στην αγορά μέχρι τον Δεκέμβριο και το κόστος του αναμένεται να διαμορφωθεί στα 130 δολ. για δύο δόσεις, όπως γράφει η Daily Mail. Η κρατική φαρμακευτική εταιρεία Sinopharm ισχυρίζεται ότι το εμβόλιο θα μπορούσε να είναι έτοιμο μέχρι τα Χριστούγεννα, μόλις ολοκληρωθούν οι κλινικές δοκιμές του τελικού σταδίου. Σημειώνεται πως Κινέζοι αξιωματούχοι είχαν εκφράσει τους φόβους ότι το εμβόλιο μπορεί να μην είναι έτοιμο ούτε το επόμενο έτος, λόγω έλλειψης νέων κρουσμάτων στην Κίνα, γεγονός που δυσκολεύει τις δοκιμές.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις