Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

26

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Ψινάκης Μάτι: Συνοδεία των συνηγόρων του έφτασε στην Ευελπίδων
ΕΛΛΑΔΑ

Ψινάκης Μάτι: Συνοδεία των συνηγόρων του έφτασε στην Ευελπίδων

Ψινάκης Μάτι: Σήμερα η απολογία του πρώην δημάρχου Μαραθώνα για το Μάτι

Ψινάκης Μάτι: O πρώην δήμαρχος Μαραθώνα, Ηλίας Ψινάκης προσήλθε στις 9:45, συνοδεία των συνηγόρων του, Αλέξανδρου Λυκουρέζου και Δημήτρη Κουσουρή, στα δικαστήρια της πρώην σχολής Ευελπίδων προκειμένου να απολογηθεί για την υπόθεση της φονικής πυρκαγιάς στο Μάτι.Σύμφωνα με τις ποινικές διώξεις που έχουν ασκηθεί, ο κ. Ψινάκης είναι ένας εκ των 20 κατηγορούμενων για την φωτιά στο Μάτι η οποία στοίχισε τη ζωή σε 102 συνανθρώπους μας. Ο πρώην δήμαρχος Μαραθώνα απολογείται σήμερα για κατηγορίες σε βαθμό πλημμελήματος. Μέσω των δικηγόρων του έχει λάβει από τον ανακριτή όλες τις προθεσμίες που δικαιούται από το νόμο ώστε να ενημερωθεί επί της ογκωδέστατης δικογραφίας. Μετά την σημερινή απολογία του Ηλία Ψινάκη, αναμένεται να ακολουθήσει την ερχόμενη Παρασκευή η απολογία του Ευάγγελου Μπουρνούς, της Ρένας Δούρου στις 14 Οκτωβρίου, κ.ά.

Υπενθυμίζεται ότι από την εισαγγελία Πρωτοδικών της Αθήνας έπειτα από πολύμηνη έρευνα έχει ασκηθεί ποινική δίωξη σε βαθμό πλημμελήματος κατά των 20 κατηγορουμένων κατά περίπτωση για τα εξής αδικήματα: εμπρησμός από αμέλεια, ανθρωποκτονία από αμέλεια κατά συρροή και διά παραλείψεως και σωματικές βλάβες κατά συρροή, δια παραλείψεως και από αμέλεια από υπόχρεους και μη. Μάλιστα τον περασμένο Αύγουστο είχε απορριφθεί για δεύτερη φορά από εισαγγελέα Πρωτοδικών της Αθήνας το αίτημα του ανακριτή για άσκηση συμπληρωματικής δίωξης σε βαθμό κακουργήματος σε βάρος αξιωματικών της Πυροσβεστικής και άλλων εμπλεκομένων στην υπόθεση προσώπων. Το αίτημα απερρίφθη με το σκεπτικό ότι δεν μπορεί να ασκηθεί συμπληρωματική δίωξη για το αδίκημα της θανατηφόρας έκθεσης, καθώς δεν προέκυψαν κατά τη κρίση της σχετικά στοιχεία.

Ψινάκης Μάτι: Η προκλητική συνέντευξη στον Σρόιτερ

Υπενθυμίζεται ότι ο πρώην δήμαρχος Μαραθώνα που είχε δεχτεί σφοδρές επιθέσεις για την τραγωδία στο Μάτι είχε προκαλέσει το κοινό αίσθημα με τη συνέντεξή του στον Αντώνη Σρόιτερ μήνες μετά τη μαύρη για την Ελλάδα μέρα. Ο Ηλίας Ψινάκης στην συνέντευξή του ανέφερε πως όταν ξέσπασε η πυρκαγιά στο Μάτι βρισκόταν στη Μύκονο, όπου και έκανε τις διακοπές του έχοντας οργανώσει πάρτι για τη γιορτή του. «Κάνω τις διακοπές με την άδειά μου. Συνδυάζω τις διακοπές με τους προσκεκλημένους μου από το εξωτερικό. Κάθε Σαββατοκύριακο, καλώς εχόντων των πραγμάτων, κανονίζω να φεύγω. Στη συγκεκριμένη περίπτωση, πήρα την άδειά μου στην ονομαστική εορτή μου (σ.σ. 20 Ιουλίου). Ο Αύγουστος είναι ο πιο επικίνδυνος μήνας λόγω των πυρκαγιών. Προσπάθησα να ακυρώσω το πάρτι, αλλά επειδή είχαν προσκληθεί πρέσβεις, δεν γινόταν να ακυρωθεί λόγω πρωτοκόλλου».

Και πρόσθεσε: «Κοιμάμαι ήσυχος τα βράδια. Αυτό που μπορούσαμε να είχαμε κάνει, το κάναμε. Οι κατηγορίες είναι βαριές με 102 νεκρούς, χαμένες περιουσίες και οικολογική καταστροφή. Πρέπει όλοι να κριθούμε για τις πράξεις μας και όποιος φταίει, να την πληρώσει και πρέπει να την πληρώσει. Δεν μπορείς να λες το Μάτι, που έχει σπίτια 6-7 δεκαετίες,  δασική περιοχή», είπε χαρακτηριστικά στην Αυτοψία προκαλώντας σάλο.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις