Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

25

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Ιωάννινα διάρρηξη: Σπείρα ανηλίκων εντοπίστηκε από την αστυνομία
ΕΛΛΑΔΑ

Ιωάννινα διάρρηξη: Σπείρα ανηλίκων εντοπίστηκε από την αστυνομία

Ιωάννινα διάρρηξη: Ένας τυχαίος έλεγχος των αστυνομικών έφερε στο φως τη δράση των ανήλικων «ποντικών»

Ιωάννινα διάρρηξη: Ένας τυχαίος έλεγχος που έγινε το μεσημέρι της Δευτέρας από αστυνομικούς της Άμεσης Δράσης σε δύο ανήλικα Ελληνόπουλα σε μια περιοχή της πόλης των Ιωαννίνων, οδήγησε στην εξιχνίαση πέντε διαρρήξεων σε σπίτια, οι τέσσερις από τις οποίες μάλιστα είχαν γίνει λίγες ώρες νωρίτερα! Στην σπείρα συμμετείχε και τρίτος ανήλικος, που δεν εντοπίστηκε για να συλληφθεί, ενώ στο σπίτι του ενός βρέθηκε και ένα όπλο.

Στην κατοχή των δυο ανήλικων βρέθηκαν διάφορα κοσμήματα και χρυσαφικά, τρία κινητά, ένα κατσαβίδι, 12,15 ευρώ και δυο χαρτονομίσματα των… 5.000 δραχμών, την προέλευση των οποίων δεν μπορούσαν να δικαιολογήσουν και προσήχθησαν στην Ασφάλεια. Από την έρευνα προέκυψε ότι είχαν συστήσει σπείρα για να κάνουν κλοπές και λίγο πριν εντοπιστούν είχαν διαρρήξει μια μονοκατοικία από την οποία έκλεψαν τα ευρήματα και ένα κινητό, τα οποία βρέθηκαν αποδόθηκαν στο ιδιοκτήτη τους.

Έκλεψαν χρυσαφικά και κοσμήματα

Ακόμη, το ίδιο πρωί διέρρηξαν το σπίτι μιας γυναίκας και άρπαξαν χρυσαφικά και κοσμήματα τα οποία βρέθηκαν και αποδόθηκαν στην ιδιοκτήτρια, ενώ είχαν αποπειραθεί να διαρρήξουν άλλα δυο σπίτια χωρίς να τα καταφέρουν. Τέλος, στο διάστημα από την περασμένη Τετάρτη ως την Πέμπτη είχαν διαρρήξει άλλο ένα σπίτι και είχαν κλέψει χρυσαφικά και κοσμήματα.

Στο σπίτι του ενός νεαρού κατασχέθηκαν ένα πιστόλι με 13 φυσίγγια που ανήκε σε συγγενικό του πρόσωπο το οποίο είναι έγκλειστο σε σωφρονιστικό κατάστημα και εστάλη για βαλλιστική εξέταση. Οι δράστες οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ιωαννίνων και κατηγορούνται για διακεκριμένες κλοπές και παράνομη οπλοκατοχή κατά περίπτωση, ενώ δίωξη έχει ασκηθεί και στους γονείς τους για παραμέληση της εποπτείας ανηλίκου.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις