Αθήνα

°C

Δευτέρα

25

Οκτωβρίου 2021

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Άσυλο στη Γερμανία: Αναχώρησαν 139 αιτούντες
ΕΛΛΑΔΑ

Άσυλο στη Γερμανία: Αναχώρησαν 139 αιτούντες

Άσυλο στη Γερμανία: 139 αιτούντες άσυλο αναχώρησαν σήμερα από τα νησιά με προορισμό τη Γερμανία - Μέχρι σήμερα έχουν φύγει 607

Άσυλο στη Γερμανία: Ομάδα 139 αιτούντων άσυλο αναχώρησε σήμερα από τα νησιά με προορισμό τη Γερμανία. Πρόκειται για παιδιά που αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα υγείας, μαζί με τα μέλη της πυρηνικής τους οικογένειας, συνολικά 86 άτομα, καθώς και για 53 ασυνόδευτους ανήλικους. Ο αναπληρωτής υπουργός Μετανάστευσης, Γιώργος Κουμουτσάκος, επισήμανε ότι πρόκειται για την πρώτη μεικτή πτήση, «δηλαδή έχουμε αφενός ασυνόδευτα παιδιά του ευρωπαϊκού προγράμματος μετεγκατάστασης 1.600 ασυνόδευτων, αφετέρου άρρωστα παιδιά, με σοβαρά προβλήματα υγείας, και μέλη των οικογενειών τους στο πλαίσιο διμερούς ελληνογερμανικής συνεργασίας».

Επίσης, ο κ. Κουμουτσάκος εξήγησε ότι «κάθε τέτοια πτήση έχει πίσω της πάρα πολλή δουλειά. Είναι μια πολύ σύνθετη διαδικασία. Περιττό να πω ότι όλοι όσοι έφυγαν σήμερα έχουν περάσει τεστ για τον κορωνοϊό και, βεβαίως, είναι αρνητικοί» και προσέθεσε ότι «η Ελλάδα διαμορφώνει πλέον ένα πρότυπο στον τρόπο που γίνονται οι μετεγκαταστάσεις. Η επίμονη δουλειά που γίνεται από το υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου και την Ειδική Γραμματέα Προστασίας Ασυνόδευτων Ανηλίκων, παράγει αποτελέσματα».

Το πρόγραμμα του Υπουργείου

Το πρόγραμμα μετεγκατάστασης του υπουργείου Μετανάστευσης & Ασύλου υλοποιείται από την Ειδική Γραμματεία Προστασίας Ασυνόδευτων Ανηλίκων σε συνεργασία με τον Διεθνή Οργανισμό Μετανάστευσης, την Ευρωπαϊκή Υπηρεσία Ασύλου και την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες και χρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Σημειώνεται ότι μέχρι σήμερα έχουν φύγει για τη Γερμανία 607 αιτούντες άσυλο, από το σύνολο των 928 που έχει δηλώσει ότι θα υποδεχθεί η χώρα.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις