Αθήνα

°C

Πέμπτη

21

Οκτωβρίου 2021

alphafreepress.gr / ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ / Αργεντινή κορωνοϊός: Έκκληση του προέδρου Φερνάντες για την πανδημία
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Αργεντινή κορωνοϊός: Έκκληση του προέδρου Φερνάντες για την πανδημία

Αργεντινή κορωνοϊός: Ο πρόεδρος της Αργεντινής, Φερνάντες, έκανε έκκληση προς τους πολίτες να δείξουν μεγαλύτερη υπευθυνότητα καθώς τα κρούσματα και οι εισαγωγές στις ΜΕΘ αυξάνονται

Αργεντινή κορωνοϊός: Ο πρόεδρος της Αργεντινής Αλμπέρτο Φερνάντες παρότρυνε χθες τους συμπολίτες του να φανούν «πιο υπεύθυνοι» για να αντιμετωπιστεί η πανδημία του κορονοϊού, και προειδοποίησε ότι κάθε άλλο παρά «έχει τελειώσει». «Βιώνουμε ακόμα την δύσκολη περίοδο της πανδημίας. Δεν τέλειωσε», τόνισε ο αρχηγός του κράτους κατά τη διάρκεια της τελετής των εγκαινίων δημοτικού νοσοκομείου στην Εσκομπάρ, 50 χιλιόμετρα βόρεια από την πρωτεύουσα Μπουένος Άιρες. «Η πανδημία τελικά προκάλεσε πολλούς περισσότερους θανάτους από ό,τι νομίζαμε. Αυτό πρέπει να μας κάνει να φανούμε πιο υπεύθυνοι, να κατανοήσουμε ότι ο ιός συνεχίζει να κυκλοφορεί ανάμεσά μας, ότι πρέπει να προσέχουμε τον εαυτό μας και τον άλλο, τον άνθρωπο που είναι δίπλα μας», συνέχισε. «Βλέπουμε ότι το πρόβλημα, που αρχικά επικεντρωνόταν στη μητροπολιτική περιοχή του Μπουένος Άιρες, πλέον εξαπλώνεται», επισήμανε ο Φερνάντες.

Η Αργεντινή έχει καταγράψει ως αυτό το στάδιο της πανδημίας του κορωνοϊού 711.325 επιβεβαιωμένα κρούσματα μόλυνσης από τον SARS-CoV-2 και 15.749 θανάτους εξαιτίας της COVID-19, με το ποσοστό θνητότητας να ανέρχεται στο 2,2%, σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας. Στην πρωτεύουσα της Αργεντινής έχουν καταγραφεί 123.288 μολύνσεις, ενώ στην επαρχία Μπουένος Άιρες, όπου κατοικεί το μεγαλύτερο μέρος του πληθυσμού της Αργεντινής, ο αριθμός τους ανέρχεται σε 401.862.

Αυξάνεται η πληρότητα των ΜΕΘ

Κατά δεδομένα του υπουργείου, η πληρότητα των κλινών στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ) έχει φθάσει το 61,1% σε όλη τη χώρα και ανέρχεται έως ακόμη και στο 68,8% στην περιοχή του Μπουένος Άιρες, όπου ζει το ένα τρίτο του πληθυσμού της χώρας και όπου εντοπίζονται οι περισσότερες εστίες μόλυνσης. Ωστόσο εντατικολόγοι αμφισβητούν τα στοιχεία αυτά, με έναν εξ αυτών να υπολογίζει πως ο δείκτης πληρότητας των ΜΕΘ στην πρωτεύουσα και την περιφέρειά της φθάνει το 90%.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις