Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

23

Φεβρουαρίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Τρίκαλα κορονοϊός – μέτρα: Ο γάμος, τα κρούσματα και το μίνι λοκντάουν
ΕΛΛΑΔΑ

Τρίκαλα κορονοϊός – μέτρα: Ο γάμος, τα κρούσματα και το μίνι λοκντάουν

Τρίκαλα κορονοϊός - μέτρα: Νέα περιοριστικά μέτρα κατά του κορονοϊού εφαρμόζονται στα Τρίκαλα - Οι ανακοινώσεις του Νίκου Χαρδαλιά.

Τρίκαλα κορονοϊός – μέτρα: Ο γάμος με τους πενήντα καλεσμένους και η διαπίστωση μέσω των ιχνηλατήσεων ότι δώδεκα άτομα έχουν προσβληθεί από τον κορωνοϊό ανάμεσα στα οποία ο γαμπρός, η νύφη και η κουμπάρα, έφερε στα Τρίκαλα ένα μίνι lockdown!

Του Πέτρου Καρσιώτη

Μετά από έκτακτη σύσκεψη στο Κέντρο Επιχειρήσεων της Πολιτικής Προστασίας και με βάση τα νέα επιδημιολογικά δεδομένα που έχουν προκύψει στα Τρίκαλα, με εντολή του Υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκου Χαρδαλιά και με δεδομένη τη σχετική εισήγηση της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων του Υπουργείου Υγείας για τον νέο κορωνοϊό, με απόφαση του Γενικού Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας Βασίλειου Παπαγεωργίου, για επιτακτικούς λόγους αντιμετώπισης σοβαρού κινδύνου δημόσιας υγείας και ειδικότερα για τον περιορισμό της διασποράς των επιπτώσεων της νόσου COVID-19, ανακοινώθηκε ότι λαμβάνονται τα κάτωθι περιοριστικά μέτρα, με εφαρμογή σε ολόκληρη την Π.Ε. Τρικάλων:

● Απαγόρευση λειτουργίας όλων των καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος από τις 12 τα μεσάνυχτα έως τις 05.00 της επομένης.

● Αναστολή κάθε είδους εκδήλωσης όπως πάρτυ, εμποροπανηγύρεις, λιτανείες, λαϊκές αγορές κλπ.

● Απαγόρευση κάθε είδους συνάθροισης πολιτών άνω των 9 ατόμων για οποιονδήποτε λόγο, τόσο σε δημόσιο όσο και σε ιδιωτικό χώρο.

● Στους χώρους εστίασης επιτρέπεται μέγιστος αριθμός ατόμων σε κάθε τραπέζι έως 4 άτομα, εκτός εάν πρόκειται για συγγενείς Α’ βαθμού όπου επιτρέπεται έως 6 άτομα.

● Υποχρεωτική η χρήση μάσκας τόσο σε εξωτερικούς όσο και σε εσωτερικούς χώρους.

Σημειώνεται ότι σε συνεννόηση με το Υπουργείο Οικονομικών για τις επιχειρήσεις που επηρεάζονται, είναι δυνατή η αναστολή σύμβασης εργασίας των εργαζομένων.

Τέλος τα παραπάνω περιοριστικά μέτρα ισχύουν για 14 ημέρες από το Σάββατο 26-09-2020 και ώρα 06.00 έως Σάββατο 10-10-2020 και ώρα 06.00.

Υπενθυμίζεται ότι ο γάμος έγινε το Σάββατο με όλα τα τυπικά μέτρα προφύλαξης, όπως λένε όσοι παρέστησαν, με τους καλεσμένους να εισέρχονται στην εκκλησία με μάσκες.

Οι υπόλοιποι περίμεναν στον περίβολο.

Στη δεξίωση που ακολούθησε ο αριθμός των καλεσμένων δεν υπερέβη τους 50, ενώ δεν έγιναν αγκαλιές και χειραψίες.

Έγινε η και δεξίωση σε κήπο με πισίνα. Οι άνθρωποι χόρευαν και έτρωγαν όλοι μαζί, αλλά σε καμία περίπτωση, υποστηρίζεται, δεν κρατήθηκε η απόσταση των 2 μέτρων.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις