Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

03

Μαΐου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Φακελάκι γιατρός: Συνελήφθη διευθυντής καρδιοχειρουργικής κλινικής
ΕΛΛΑΔΑ

Φακελάκι γιατρός: Συνελήφθη διευθυντής καρδιοχειρουργικής κλινικής

Φακελάκι γιατρός: Η σύλληψη έγινε από την Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΛΑΣ μετά από καταγγελία ασθενούς.

Φακελάκι γιατρός: Για πέντε «φακελάκια», που φέρεται να απαίτησε και να έλαβε από ασθενείς ή συγγενικά τους πρόσωπα, κατηγορείται διευθυντής καρδιοχειρουργικής κλινικής σε νοσοκομείο της Αττικής, με βάση τα στοιχεία που προέκυψαν από την έρευνα της Yπηρεσίας Εσωτερικών Υποθέσεων της Ελληνικής Αστυνομίας. Από τους «αδιάφθορους» της ΕΛ.ΑΣ. σχηματίστηκε δικογραφία αυτόφωρης διαδικασίας, σε βάρος του ιατρού δημοσίου νοσοκομείου της Αττικής, για τα αδικήματα της δωροληψίας υπαλλήλου και της παράβασης καθήκοντος.

Από τον Πέτρο Καρσιώτη

Σύμφωνα με τα στοιχεία της έρευνας, που ανακοίνωσε η ΕΛ.ΑΣ., «ο γιατρός, το διάστημα από 14 έως 24 Σεπτεμβρίου 2020, σε πέντε ταυτοποιημένες περιπτώσεις, έλαβε από ή για ασθενείς συνολικά 1.600 ευρώ, για ιατρικές πράξεις που είχε πραγματοποιήσει». Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον αρμόδιο Εισαγγελέα με τις κατηγορίες που προαναφέρθηκαν. Σύμφωνα με τις πληροφορίες, που έγιναν γνωστές, η σύλληψη του διευθυντής της καρδιοχειρουργικής κλινικής έγινε μετά από καταγγελία ασθενούς, ότι ο γιατρός απαίτησε «φακελάκι» ύψους 500 ευρώ. Ο ασθενής, ο οποίος, κατά τις ίδιες πάντα πληροφορίες, αντιμετώπιζε σοβαρό πρόβλημα στην καρδιά, αδυνατούσε να συγκεντρώσει τα χρήματα που του ζητούσε ο γιατρός.

Φακελάκι γιατρός: Δεν βρέθηκε λύση

Λένε οι ίδιες πληροφορίες, ότι μέχρι και… παζάρια έκανε στον γιατρό για το ύψος των χρημάτων, αλλά το πρόβλημα παρέμενε. Τότε, αποφάσισε να απευθυνθεί στην Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων της Αστυνομίας και οι αστυνομικοί, που ανέλαβαν την υπόθεση, βρέθηκαν στο νοσοκομείο, κοντά στο γραφείο του διευθυντή της καρδιολογικής κλινικής. Είχαν προσημειώσει τα χρήματα, που δήθεν θα δίνονταν στον γιατρό και μόλις αυτό έγινε, μπήκαν στο γραφείο και τον συνέλαβαν το μεσημέρι της Πέμπτης. Από εκεί και πέρα, οι ίδιοι αστυνομικοί, προχώρησαν σε νέα έρευνα, που αφορούσε άλλους ασθενείς οι οποίοι είχαν χειρουργηθεί η επρόκειτο να χειρουργηθούν.

Νέες καταγγελίες

Έτσι, από τις καταγγελίες τους προέκυψαν οι άλλες περιπτώσεις, οι οποίες προστέθηκαν στη δικογραφία που σχηματίστηκε στην τελευταία. Επίσης, κατά την έρευνα που έγινε στο γραφείο του διευθυντή, μεταξύ των άλλων που προαναφέρθηκαν, βρέθηκε και το ποσό των 50.000 ευρώ. Είναι σ εξέλιξη νέα έρευνα, για να διαπιστωθεί από πού έχει προέλθει αυτό το ποσό των χρημάτων. Πιθανόν το ποσό δικαιολογείται από την δεύτερη ιδιότητα του γιατρού, ο οποίος ήταν και υπεύθυνος των ιατρικών υπηρεσιών.

 

Δείτε ακόμη

Συναγερμός – Κλείνουν 5 παιδικοί σταθμοί στο Ίλιον μετά από κρούσματα σε εργαζομένους
Μεγαλώνει η “μαύρη” λίστα – Κατέληξε 59χρονος στο ΑΧΕΠΑ
Εισαγγελέας στην Ξάνθη κάλεσε τους διευθυντές υπό κατάληψη σχολείων

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις