Αθήνα

°C

kairos icon

Τετάρτη

24

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Γιάφκα στο Κουκάκι: Η βλάβη στα υδραυλικά, οι κατασχέσεις και ο κατεστραμμένος υπολογιστής
ΕΛΛΑΔΑ

Γιάφκα στο Κουκάκι: Η βλάβη στα υδραυλικά, οι κατασχέσεις και ο κατεστραμμένος υπολογιστής

Γιάφκα στο Κουκάκι: Σύμφωνα με απόλυτα έγκυρες πληροφορίες, ήταν μια βλάβη στα υδραυλικά, που επηρέαζε και το δώμα το οποίο είχε ενοικιάσει ο 42χρονος συλληφθείς με τα πραγματικά του στοιχεία.

Γιάφκα στο Κουκάκι: Ένα τυχαίο γεγονός, έφερε στο κρησφύγετο τους δύο βασικούς υπόπτους για την κατοχή του οπλισμού, στο Κουκάκι και άνοιξε το δρόμο στην αντιτρομοκρατική υπηρεσία για την κατάσχεση του οπλισμού.

Του Πέτρου Καρσιώτη

Σύμφωνα με απόλυτα έγκυρες πληροφορίες, ήταν μια βλάβη στα υδραυλικά, που επηρέαζε και το δώμα το οποίο είχε ενοικιάσει ο 42χρονος συλληφθείς με τα πραγματικά του στοιχεία. Ετσι, η ιδιοκτήτρια του οικήματος στην πολυκατοικία της οδού Ζήννη στο Κουκάκι, τον κάλεσε στο τηλέφωνο για να ανοίξει με τα κλειδιά του την πόρτα και να διαπιστωθεί το σημείο της βλάβης. Πράγματι, κατά τις ίδιες πληροφορίες, ο 42χρονος, που είχε μπει στο στόχαστρο της  Αντιτρομοκρατικής εδώ και πολύ καιρό ως ύποπτος για συμμετοχή στην Ομάδα Λαικών Αγωνιστών (Ο.Λ.Α), έφθασε στην πολυκατοικία. Ήδη οι αστυνομικοί της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας, βρίσκονταν εκεί για καιρό, αθέατοι και παρακολουθούσαν τις κινήσεις για να διαπιστώσουν αν και πότε θα πήγαινε στο δώμα του υπογείου ο ενοικιαστής για να ακολουθήσει παρουσία του η έρευνα.

Κι αυτό γιατί τους τελευταίους μήνες, ενώ προέκυπτε μεγάλη κινητικότητα, απέφευγε ο ίδιος να επισκεφθεί τον χώρο που είχε ενοικιάσει έναντι 50 ευρώ την εβδομάδα για να αποθηκεύει βιβλία όπως είχε δηλώσει στην ιδιοκτήτρια αφού είχε παρουσιασθεί ως εκδότης βιβλίων. Συνέβη, ωστόσο, το βράδυ της Τετάρτης, με αφορμή τη βλάβη των υδραυλικών και κάτι άλλο. Πριν ξεκινήσει ο 42χρονος για τον χώρ0 αυτόν, τηλεφώνησε και στον 38χρονο, ο οποίος επίσης έφθασε στο Κουκάκι για να δει τι συμβαίνει. Έτσι, οι αστυνομικοί της αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας, προχώρησαν στη σύλληψη και των δύο.

Πώς τον συνδέουν με τα ευρήματα

Ειδικά τον δεύτερο τον συνδέουν με τα ευρήματα του δώματος καθώς από τις κινήσεις του φάνηκε ότι γνώριζε την ύπαρξή του. Η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία όλο τον προηγούμενο καιρό, ερευνούσε για στοιχεία που θα την οδηγούσαν στην εξάρθρωση του τελευταίου βραχίονα τρομοκρατίας στη χώρα μας. Της οργάνωσης Ο.Λ.Α, η οποία από το 2013 είχε προχωρήσει σε οκτώ επιθέσεις είτε με καλάσνικοφ κατά σταθερών στόχων είτε με βομβιστικές ενέργειες με ισχυρούς εκρηκτικούς μηχανισμούς. Απόδειξη που να συνδέει τους δύο συλληφθέντες με την οργάνωση έως τώρα δεν έχουν παρουσιασθεί. Ήταν μία σοβαρή πληροφορία, που είχε φθάσει στις αρμόδιες υπηρεσίες εδώ και καιρό και ανέφερε ότι ο 42χρονος μετείχε των ενεργειών της συγκεκριμένης οργάνωσης.

Το  Alphafreepress, προς επίρρωσιν των ανωτέρω, αποκαλύπτει κι ένα περιστατικό που συνέβη λίγες ημέρες μετά τη βομβιστική επίθεση κατά των εγκαταστάσεων του τηλεοπτικού σταθμού ΣΚΑΙ και της εφημερίδας «Καθημερινή», στο Νέο Φάληρο. Ομάδα αστυνομικών της αντιτρομοκρατικής προχώρησε τότε σε έρευνα στο σπίτι του 42χρονου, παλαιού γνώριμού της από την υπόθεση απαγωγής του βιομήχανου Μυλωνά στη Θεσσαλονίκη όταν και κατηγορήθηκε ως στενός συνεργάτης του Βασίλη Παλαιοκώστα. Όμως, σύμφωνα με τις πληροφορίες, όταν αντελήφθη τους αστυνομικούς κατέστρεψε ουσιαστικά τον ηλεκτρονικό υπολογιστή, ρίχνοντας χλωρίνη.

Τον έσπασε και τον πέταξε.

Πάντα κατά τις ίδιες πληροφορίες, οι αστυνομικοί που θεωρούσαν ότι εκεί είχε γραφεί προκήρυξη, βρήκαν τον υπολογιστή και προσπάθησαν να ανακτήσουν στοιχεία από το περιεχόμενο, χωρίς να γίνει γνωστό αν το πέτυχε και ποια ήταν αυτά. Τώρα, η ίδια υπηρεσία περιμένει τα αποτελέσματα της εξέτασης των ανευρεθέτων στα εγκληματολογικά εργαστήρια για αποτυπώματα η στοιχεία DNA. Είναι ένας από τους δρόμους, για να διαπιστωθεί ο κύκλος των ατόμων που γνώριζαν για το κρησφύγετο.

Όπως ανακοίνωσε η Αστυνομία, από τις μέχρι τώρα έρευνες έχουν βρεθεί και κατασχεθεί:

Σε αποθήκη επί της οδού Αν. Ζίννη αρ. 16 στο Κουκάκι:

Επτά κυλινδρικές φύσιγγες εκρηκτικής ύλης, έκαστη βάρους περίπου 1.600 gr. (αμμωνίτιδα), 14 κοινοί πυροκροτητές, δύο  ηλεκτρικοί πυροκροτητές, 2 πυροκροτητές Nonel, ένας  κοινός πυροκροτητής που έχει μετατραπεί σε ηλεκτρικό, πλήθος φυσιγγίων πολεμικού τυφεκίου (Kalashnikov).

Στις οικίες των συλληφθέντων: Πλήθος ψηφιακών πειστηρίων (ηλεκτρονικοί υπολογιστές tablet, φορητές μονάδες αποθήκευσης ψηφιακών δεδομένων), καθώς και 2 πιστόλια στην οικία του ενός εξ’ αυτών.

«Εξετάζεται», κατέληγε η ανακοίνωση  «το ενδεχόμενο διασύνδεσης – συμμετοχής των συλληφθέντων σε σοβαρές τρομοκρατικές ενέργειες και ιδίως σε επιθέσεις με όπλα και εκρηκτικούς μηχανισμούς στην Αττική, τα τελευταία 7 χρόνια. Επιπλέον, εξετάζεται το ενδεχόμενο συμμετοχής τους σε αξιόποινες πράξεις του κοινού Ποινικού Δικαίου ανά την επικράτεια».

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις