Αθήνα

°C

kairos icon

Σάββατο

27

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Θητεία στρατού 2020 αύξηση: Σε οριστικές αποφάσεις καταλήγει το υπουργείο Άμυνας
ΕΛΛΑΔΑ

Θητεία στρατού 2020 αύξηση: Σε οριστικές αποφάσεις καταλήγει το υπουργείο Άμυνας

Θητεία στρατού 2020 αύξηση: Σε αναδιοργάνωση οδηγούνται οι Ένοπλες Δυνάμεις, καθώς εκτός της εξαγγελίας του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, για πρόσληψη 15.000 ΕΠΟΠ, αλλαγές έρχονται και στη στρατιωτική θητεία.

Θητεία στρατού 2020 αύξηση: Σε οριστικές αποφάσεις όσον αφορά τα θέματα που αφορούν τον Στρατό Ξηράς και τον τρόπο που θα γίνεται η θητεία φαίνεται πως καταλήγει το Υπουργείο Άμυνας. Συγκεκριμένα, πέραν από την αύξηση της θητείας σε 12 μήνες στον Στρατό Ξηράς, η οποία θεωρείται ως δεδομένη εξέλιξη με τις ανάλογες ανακοινώσεις να αναμένονται το προσεχές διάστημα, πληροφορίες κάνουν λόγο για εφαρμογή « διζωνικού συστήματος». Αναλυτικότερα, όσοι υπηρετούν σε παραμεθόριο θα κάνουν θητεία 9 μηνών ενώ όσοι επιλέγουν να κάνουν θητεία σε αστικά κέντρα στην ενδοχώρα, θα έχουν θητεία 12 μηνών.

Όσον αφορά το σενάριο της υποχρεωτικής στράτευσης στα 18, όπως φαίνεται προκύπτουν δύο σημαντικά ζητήματα που καθιστούν δύσκολη την υλοποίηση του και αυτά έχουν να κάνουν αφενός με την στράτευση επιστημόνων, που δεν θα υφίσταται, αν επικρατήσει η στράτευση αμέσως μετά την ενηλικίωση κι αφετέρου το πώς θα καταστεί εφικτή η υποδοχή χιλιάδων νέων που θα κληθούν να υπηρετήσουν. Σε κάθε περίπτωση φαίνεται πως θα υπάρξει μια αλλαγή στα όρια μέχρι τα οποία θα μπορεί κάποιος να παίρνει αναβολή στράτευσης.

Σημειώνεται ότι ο πρώτος γύρος της ενημέρωσης από τον υπουργό Άμυνας της Διαρκούς Επιτροπής Εξωτερικών και Άμυνας της Βουλής έλαβε την Τετάρτη, κατά την οποία συζητήθηκε επίσης η δομή των Ενόπλων Δυνάμεων και συγκεκριμένα στο τι εξοπλιστικά χρειάζονται τα επόμενα 15 χρόνια.

Δείτε ακόμη
Ενισχύονται οι Ένοπλες Δυνάμεις – Στο “στόχαστρο” και οι Meteor
Τούρκος Αναλυτής: Μας περικυκλώνει η Ελλάδα με τα Rafale και τις γαλλικές φρεγάτες
“Θα είμαστε πάντα στην υπηρεσία της πατρίδας” – Τι λέει ο πρώτος Έλληνας πιλότος που πέταξε με Rafale

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις