Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

25

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Φαρμακοποιός Μουζάκι: Θρίλερ στην Καρδίτσα, ψάχνουν παντού την φαρμακοποιό
ΕΛΛΑΔΑ

Φαρμακοποιός Μουζάκι: Θρίλερ στην Καρδίτσα, ψάχνουν παντού την φαρμακοποιό

Συγκλονίζει ο αδερφός της αγνοούμενης φαρμακοποιού: "Χωρίς ρεύμα, πάνω στη γέφυρα, ο οποιοσδήποτε δεν θα αντιλαμβανόταν αν κάποιος της κάνει σήματα"

Φαρμακοποιός Μουζάκι: Κορυφώνεται το θρίλερ για τον εντοπισμό της 43χρονης φαρμακοποιού που αγνοείται από το βράδυ της Παρασκευής, όταν η καταιγίδα Ιανός χτύπησε την περιοχή της Καρδίτσας. Σε εξέλιξη βρίσκεται μεγάλη επιχείρηση της Πυροσβεστικής για τον εντοπισμό της. Στο σημείο, στον ποταμό Πάμισο στο Μουζάκι, επιχειρούν 28 πυροσβέστες με επτά οχήματα και τρία drones της 1ης ομάδας ΕΜΑΚ, ενώ στην έρευνα συνδράμουν και εθελοντές.

Η τύχη της 43χρονης αγνοείται όταν το αυτοκίνητό της παρασύρθηκε από τα ορμητικά νερά του ποταμού Πάμισου ο οποίος “φούσκωσε” κατά το πέρασμα της φονικής κακοκαιρίας “Ιανός στο Μουζάκι Καρδίτσας.Το μεσημέρι του Σαββάτου, ένας πολίτης εντόπισε το αυτοκίνητο της 43χρονης και από τότε γίνεται ένας μεγάλος αγώνας να βρεθεί η γυναίκα. Κάποιες πληροφορίες αναφέρουν ότι η γυναίκα παρέβλεψε την προειδοποίηση της Τροχαίας να μην επιχειρήσει να διασχίσει τον χείμαρρο, γιατί το σπίτι της ήταν πολύ κοντά και θεώρησε ότι θα μπορούσε να φτάσει έως εκεί χωρίς να κινδυνεύσει.

Φαρμακοποιός Μουζάκι: Γιατί η 43χρονη αγνόησε τους αστυνομικούς –

Σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής στοιχεία, δύο αστυνομικοί που απέτρεπαν την κυκλοφορία προς την γέφυρα πάνω από τον Πάμισο ποταμό, είδαν το όχημα της 43χρονης φαρμακοποιού. Επιχείρησαν να την αποτρέψουν. Εκείνη τους αγνόησε, ενδεχομένως βρισκόταν σε σύγχυση, πέρασε πάνω από τους κώνους και τις μπάρες νερού που είχαν τοποθετήσει οι αστυνομικοί και μετά από 100 μέτρα πορείας χάθηκε από τα μάτια τους, όταν κατέρρευσε μέρος του περιφερειακού δρόμου και το όχημα έπεσε στα μανιασμένα νερά του ποταμού.

Οι αστυνομικοί αναφέρουν με απόλυτη βεβαιότητα πως η γυναίκα δεν είχε συνοδηγό. Το αυτοκίνητό της εντοπίστηκε μετά από ώρες, όχι όμως και η ίδια. Από τις πρώτες ώρες εξελίχθηκε μία μεγάλη επιχείρηση εντοπισμού της στην οποία συμμετέχουν στελέχη από την 1η, 2η, 5η, 7η και 8η ομάδα ΕΜΑΚ, όπως και εθελοντές. Συνολικά συμμετέχουν 28 πυροσβέστες με ειδικό εξοπλισμό διάσωσης από πλημμυρικά φαινόμενα και ορμητικά νερά, με επτά οχήματα, ειδικές βάρκες για πλεύση σε ποταμό, και τρεις ομάδες DRONE, οι οποίες “χτενίζουν” τον Πάμισο ποταμό σε μεγάλο μήκος.

Έρευνες σε μήκος έως και 10 χιλιομέτρων για τον εντοπισμό της γυναίκας

Τα αρμόδια στελέχη του Πυροσβεστικού Σώματος έχουν υπολογίσει την ορμή και ροή του ποταμού από την πρώτη στιγμή της εξαφάνισης και έχουν αναπτύξει τις έρευνες σε ένα μήκος 5-10 χιλιομέτρων από το σημείο εντοπισμού του οχήματος της άτυχης γυναίκας. Αξιωματικοί του Πυροσβεστικού Σώματος επισημαίνουν πως οι πληροφορίες για αγνοούμενους ήταν συγκεχυμένες καθώς πολλοί από αυτούς εντοπίστηκαν αλλά στη συνέχεια λόγω της κατάρρευσης του δικτύου επικοινωνίας, δεν δινόταν ενημέρωση για την λήξη των ερευνών.

Φαρμακοποιός Μουζάκι: Η έκκληση της θείας της

Η Νότα Μακρυγιάννη – Πλακιά, θεία της 40χρονης φαρμακοποιού από το Μουζάκι που παρασύρθηκε από τα νερά του Πάμισου, κάνει συγκλονιστική έκκληση να βοηθήσουν όλοι να βρεθεί το κορίτσι:

Αυτή η νεράιδα, αυτό το χαρούμενο κορίτσι, αυτή η γεμάτη αγνότητα ψυχή, αυτό το άδολο πνεύμα, το γεμάτο καλοσύνη που ξεχείλιζε από ζωντάνια και πάθος για τη ζωή, το κορίτσι που ποστάριζε όλο τραγούδια και ομορφιά… δεν είναι ένα θύμα ένας απλός αριθμός, μια ανθρώπινη απώλεια χωρίς ονοματεπώνυμο.

Είναι η ΕΥΔΟΚΙΑ – ΜΥΡΤΩ ΠΛΑΚΙΑ, που έπαιξε στις γειτονιές του Μουζακίου, που μεγάλωσε μέσα στο χωριό μας, που ξενιτεύτηκε για να σπουδάσει, που επέστρεψε στο χωριό μας να το υπηρετήσει και να το υποστηρίξει.

Ας βοηθήσουμε όλοι να βρεθεί η μικρή αυτή νύμφη, μια γνήσια Μουζακιώτισσα.

Τα μάτια της μας εκλιπαρούν.

Ας βοηθήσουμε όλοι.

Τα γεφύρια ξανακτίζονται…

Φαρμακοποιός Μουζάκι: Η δήλωση της μητέρας της

Στη δήλωσή της η μητέρα της γυναίκας ευχαριστεί όλους όσοι συμμετέχουν στην επιχείρηση εντοπισμού της κόρης της.

«Ευχαριστούμε όλα τα κλιμάκια και τις δυνάμεις που επιχειρούν στην αναζήτηση της Ευδοκίας μας καταβάλλοντας υπεράνθρωπες προσπάθειες με αυταπάρνηση. Παρακαλούμε σεβόμενοι την τραγική θέση της οικογένειας, η οποία αναζητά απεγνωσμένα το παιδί της μέσα σε τόνους λάσπης, κορμών δέντρων και άλλων φερτών υλικών, να σταματήσουν τα ανεύθυνα σενάρια και όποιος μπορεί και όλοι μαζί να συνδράμουμε στην ανεύρεσή της με όποιον τρόπο, με κάθε μέσο. Κάθε στιγμή είναι πολύτιμη για εμάς».

Μουζάκι Καρδίτσας: Σπαρακτική έκκληση του αδερφού της αγνοούμενης φαρμακοποιού

Ο αδερφός και ο ξάδερφός της, μαζί με τους άνδρες της ΕΜΑΚ και της πυροσβεστικής βοηθούν στην προσπάθεια που γίνεται για τον εντοπισμό της κοπέλας. “Τόνοι νερού, φέρανε τόνους φερτών υλικών, λάσπη, βράχια που έχουν ξαναδιαμορφώσει το τοπίο. Το μόνο που ζητάμε είναι αν υπάρχει κάποιο ειδικό μηχάνημα. Να βάλουμε σκύλους, drones με θερμικές κάμερες. Η συζήτηση να επικεντρωθεί στο να βρεθεί η Ευδοκία”, αναφέρει ο Άρης Πλακιάς, αδερφός αγνοούμενης.

“Δεν μπορώ να κάνω υποθέσεις. Το μόνο δεδομένο που έχουμε είναι ότι βρέθηκε σε μια ανοιχτή γέφυρα που την οδήγησαν στο κενό. Εκείνη τη νύχτα έβρεχε καταρρακτωδώς και δεν υπήρχε ρεύμα. Η αδερφή μου παρέμεινε ως αργά στο φαρμακείο για να παραλάβει κάποια φάρμακα από την Καρδίτσα, και ακολούθησε την ίδια διαδρομή που κάνει πάντα. Δεν υπήρχε ενημέρωση γιατί δεν υπήρχε ρεύμα. Το αυτοκίνητο πάνω στη γέφυρα, ο οποιοσδήποτε δεν θα αντιλαμβανόταν αν κάποιος της κάνει σήματα”, πρόσθεσε στη συνέχεια.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις