Αθήνα

°C

kairos icon

Τετάρτη

17

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Πρόστιμα για μη χρήση μάσκας: Συνεχίζονται οι παραβάσεις
ΕΛΛΑΔΑ

Πρόστιμα για μη χρήση μάσκας: Συνεχίζονται οι παραβάσεις

Πρόστιμα για μη χρήση μάσκας: Δείτε αναλυτικά πού σημειώθηκαν οι περισσότερες παραβάσεις.

Πρόστιμα για μη χρήση μάσκας: Η χρήση μάσκας και η τήρηση των αναγκαίων αποστάσεων, στην προσπάθεια εφαρμογής των μέτρων αποφυγής και περιορισμού της διάδοσης του κορωνοϊού, είναι σε καθημερινή βάση στο στόχαστρο της Αστυνομίας, με βάση τις Κοινές υπουργικές Αποφάσεις.

Του Πέτρου Καρσιώτη

Έτσι, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία, στην τελευταία εξόρμηση, καταγράφηκαν 191 παραβάσεις  για μη χρήση μάσκας – μη τήρηση προβλεπόμενης απόστασης και επιβλήθηκαν 189 διοικητικά πρόστιμα των 150 ευρώ και 2 των 300 ευρώ, ως ακολούθως:

61 στην Κεντρική Μακεδονία, 24 στη Στερεά Ελλάδα, 15 στη Θεσσαλονίκη, 13 στην Πελοπόννησο, 13 στα Ιόνια Νησιά, 10 στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη, 10 στη Δυτική Ελλάδα, 9 στην Αττική, 9 στη Θεσσαλία, 7 στην Ήπειρο, 7 στο Βόρειο Αιγαίο, 7 στην Κρήτη και 6 στο Νότιο Αιγαίο. Σημειώνεται ότι από αρχές Αυγούστου, έχουν βεβαιωθεί συνολικά 15.261 παραβάσεις και επιβλήθηκαν 15.247 διοικητικά πρόστιμα των 150 ευρώ και 14 των (300) ευρώ.

Στην ίδια εξόρμηση, πραγματοποιήθηκαν σε όλη την επικράτεια  συνολικά 47.715 έλεγχοι και βεβαιώθηκαν οι ακόλουθες παραβάσεις:

Δύο παραβάσεις για κανόνες λειτουργίας καταστημάτων και ιδιωτικών επιχειρήσεων (απαγόρευση λειτουργίας, μη χρήση μάσκας από το προσωπικό, ποσοστό τ.μ. επιφανείας ανά άτομο, αποστάσεις τραπεζοκαθισμάτων, μη δήλωση ραντεβού και λίστας πελατών, κ.λπ.). Από αρχές Αυγούστου έχουν βεβαιωθεί συνολικά 632 σχετικές παραβάσεις και έχουν συλληφθεί (56) άτομα. Μία για λειτουργία καταστημάτων πέραν της 24:00 ώρας με επιβολή διοικητικού προστίμου 10.000 ευρώ και τριήμερη αναστολή λειτουργίας, στην Κρήτη. Από την έναρξη εφαρμογής του μέτρου (Τρίτη 11 Αυγούστου) έχουν βεβαιωθεί συνολικά 107 σχετικές παραβάσεις. Τέλος, καταγράφηκαν τέσσερις παραβάσεις,  για μη συμπλήρωση της ηλεκτρονικής φόρμας PLF (Passenger Locator Form) από ταξιδιώτη. Από αρχές Αυγούστου έχουν βεβαιωθεί συνολικά 168 σχετικές παραβάσεις.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις