Αθήνα

°C

kairos icon

Τετάρτη

24

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Κακοκαιρία Ιανός: Κατέρρευσε η οροφή του κέντρου Υγείας στο Μουζάκι
ΑΝΥΠΟΛΟΓΙΣΤΕΣ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΕΣ

Κακοκαιρία Ιανός: Κατέρρευσε η οροφή του κέντρου Υγείας στο Μουζάκι

Κακοκαιρία Ιανός: Αγνοείται και μια 40χρονη γυναίκα που παρασύρθηκε από τα ορμητικά νερά ποταμού  - 30 άτομα εγκλωβισμένα στον Σταυρό Φαρσάλων.

Κακοκαιρία Ιανός: Δύο είναι πλέον οι νεκροί στην ευρύτερη περιοχή της Καρδίτσας, καθώς πριν από λίγη ώρα βρέθηκε νεκρός ο ένας από τους δύο αγνοούμενους στην περιοχή. Πρόκειται για 63χρονο κτηνοτρόφο αλβανικής καταγωγής τον οποίο αναζητούσε ο γιοός του από χθες καθώς είχε εξαφανιστεί λόγω της κακοκαιρίας. Ο 63χρονος βρέθηκε νεκρός από συνεργεία της Πυροσβεστικής και τον γιό του στην περιοχή πίσω από το νοσοκομείο της Καρδίτσας. Στο μεταξύ συνεχίζονται οι έρευνες για την 40χρονη γυναίκα που παρασύρθηκε με το αυτοκίνητό της από τον Πάμισο ποταμό στο Μουζάκι.

Η Περιφερειακή Ενότητα Καρδίτσας δέχθηκε ισχυρό πλήγμα από τον Ιανό, κυρίως στον δήμο Μουζακίου. Χαρακτηριστικό είναι πως στο Μουζάκι κατέρρευσε μέρος της οροφής στο κέντρο Υγείας, ενώ μεγάλο τμήμα του περιφερειακού δρόμου κατά μήκος του ποταμού Πάμισου έχει καταρρεύσει. Η πόλη της Καρδίτσας, σύμφωνα με όσα δηλώνει ο αντιπεριφερειάρχης Καρδίτσας Κωνσταντίνος Νούσιος, δέχθηκε τεράστιες ποσότητες νερού με αποτέλεσμα δρόμοι και σπίτια να πλημμυρίσουν με το ύψος του νερού να φτάνει και το ένα μέτρο. Επίσης, στον οικισμό «Μαύρικα» όπως και σε άλλα χωριά του δήμου Καρδίτσας, όλη τη νύχτα βρίσκονταν σε εξέλιξη προσπάθειες διάσωσης πολιτών. Υπάρχουν εκτεταμένες διακοπές ρεύματος, ενώ απειλούνται και άλλες περιοχές του δήμου από την μετακίνηση τεράστιων ποσοτήτων νερού.

 

 

Τι συμβαίνει στα Φάρσαλα

Σοβαρή παραμένει και η κατάσταση στα Φάρσαλα από την επέλαση του Ιανού. Τριάντα άτομα παραμένουν εγκλωβισμένα στην περιοχή του Σταυρού, ανέφερε το πρωί του Σαββάτου στο Mega ο αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλίας. Η Πυροσβεστική έχει δεχτεί χιλιάδες κλήσεις για παροχές βοήθειας και απεγκλωβισμούς ατόμων που κινδύνευσαν στις πλημμυρισμένες περιοχές και έχουν κάνει εκατοντάδες διασώσεις. Όπως σημείωσε ο δήμαρχος Φαρσάλων Μάκης Εσκίογλου η ποσότητα του νερού ήταν τεράστια με αποτέλεσμα να υπάρχουν πλημμυρικά φαινόμενα σε μεγάλη έκταση.

 

 

Μεταξύ άλλων ο δήμαρχος Φαρσάλων, τόνισε ότι από τη βροχόπτωση υπήρξε υπερχείλιση του ποταμού Ενιπέα, με αποτέλεσμα τα νερά να προκαλέσουν ανυπολόγιστες καταστροφές ειδικά στις περιοχές δυτικά των Φαρσάλων σε σπίτια και αγροτικές εκτάσεις. Σύμφωνα με τον δήμαρχο «τα πλημμυρισμένα σπίτια είναι απεριόριστα σε αριθμό με αποτέλεσμα να γίνονται ολονύχτιες προσπάθειες για απεγκλωβισμούς ανθρώπων στις συγκεκριμένες περιοχές».

Δείτε ακόμη

Απεγκλωβίστηκε η τριμελής οικογένεια στο Καρποχώρι Σοφάδων
«Ιανός»: Νεκρή ηλικιωμένη στα Φάρσαλα -Συνεχίζονται οι έρευνες για τους δύο αγνοούμενους στην Καρδίτσα
«Ιανός»: Ποιες περιοχές θα «σαρώσει» σήμερα – Τι αναμένεται για την Αττική

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις