Αθήνα

°C

kairos icon

Κυριακή

05

Μαΐου 2024

alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Μητσοτάκης κορονοϊός: Πρωταρχικός στόχος μας η προστασία της υγείας των πολιτών
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μητσοτάκης κορονοϊός: Πρωταρχικός στόχος μας η προστασία της υγείας των πολιτών

Μητσοτάκης κορονοϊός: Ο Κυριάκος Μητσοτάκης επανέλαβε τις τέσσερις πρωτοβουλίες για την τόνωση της οικονομικής δραστηριότητας στη χώρα.

Μητσοτάκης κορονοϊός: Χαιρετισμό στο 16ο ετήσιο Greek Roadshow που διοργανώνει το Χρηματιστήριο Αθηνών, απηύθυνε ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης την Πέμπτη το μεσημέρι. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης διαπίστωσε πως η εκδήλωση δεν λαμβάνει χώρα με τον συνηθισμένο τρόπο, εξαιτίας του κορωνοϊού. Ο Πρωθυπουργός ωστόσο δήλωσε «συγκρατημένα αισιόδοξος, καθώς στρέφουμε το βλέμμα προς την άνοιξη, οπότε περιμένουμε την κυκλοφορία ενός εμβολίου που θα μας παρέχει μεγαλύτερη βεβαιότητα και προβλεψιμότητα.».

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης επανέλαβε τις τέσσερις πρωτοβουλίες για την τόνωση της οικονομικής δραστηριότητας στη χώρα, όπως τις ανακοίνωσε στη ΔΕΘ. Αναφέρθηκε στη μείωση της τάξης του 7,5% στις ασφαλιστικές εισφορές που καταβάλλουν εργοδότες και εργαζόμενοι και στην αναστολή της εισφοράς αλληλεγγύης. «Οι φοροελαφρύνσεις αυτές αφορούν τον ιδιωτικό τομέα, ο οποίος έχει δεχτεί το μεγαλύτερο πλήγμα από την ύφεση που προκάλεσε ο κορωνοϊός» σημείωσε ο Πρωθυπουργός.

«Πριν από την κρίση που προκάλεσε ο κορωνοϊός, η Ελλάδα βρισκόταν σε τροχιά ισχυρής οικονομικής ανάπτυξης» είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης και συνέχισε: «Όταν ξέσπασε η κρίση αναλυτές ανά τον κόσμο έσπευσαν να ανακατατάξουν την Ελλάδα στις χαμηλότερες θέσεις των οικονομικών προβλέψεών τους. Τα δεδομένα από το πρώτο μισό του έτους ήδη δείχνουν ότι αυτές οι προβλέψεις ήταν βιαστικές και λανθασμένες».

«Προφανώς μια παγκόσμια πανδημία δεν συγκαταλεγόταν στα σχέδιά μας όταν αναλάβαμε την εξουσία, πριν από κάτι παραπάνω από έναν χρόνο. Αλλά η αξιοπιστία κερδίζεται σε δύσκολους καιρούς, όχι σε εύκολους» σχολίασε ο Κυριάκος Μητσοτάκης που έβαλε χρονικό ορίζοντα τον προσεχή Μάρτιο και την επέτειο των 200 χρόνων από την ανεξαρτησία της Ελλάδας, ως ημερομηνία ορόσημο κατά την οποία θα έχουμε ξεπεράσει την πανδημία. «Τότε θα θέλω να μπορώ να κοιτάξω πίσω με υπερηφάνεια για το πώς η χώρα μου αντιμετώπισε αυτό το συμμετρικό παγκόσμιο σοκ» είπε χαρακτηριστικά.

Δείτε ακόμη

To τηλεφώνημα Μαρκουλάκη στον Μητσοτάκη και η αντίδραση της Έλενας Ακρίτα
“Έκρηξη” με 359 νέα κρούσματα σήμερα – 9 θάνατοι σε μια μέρα
Όλα “δείχνουν” νέο lockdown στην Ελλάδα

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις