Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

19

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Μητσοτάκης – Ράμα Ακρόπολη: Συμφώνησαν να διευθετήσουν τις εκκρεμότητες του παρελθόντος
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μητσοτάκης – Ράμα Ακρόπολη: Συμφώνησαν να διευθετήσουν τις εκκρεμότητες του παρελθόντος

Μητσοτάκης - Ράμα Ακρόπολη: Παρών και ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας στο δείπνο που παρέθεσε ο πρωθυπουργός με θέα την Ακρόπολη.

Μητσοτάκης – Ράμα Ακρόπολη: Ο Κυριάκος Μητσοτάκης παρέθεσε δείπνο προς τιμήν του Πρωθυπουργού της Αλβανίας, Εντι Ράμα με την ευκαιρία της επίσκεψης στην Αθήνα, προκειμένου να συμμετάσχει στο συνέδριο του Economist. Οι δύο πρωθυπουργοί είχαν την ευκαιρία να συζητήσουν για την πορεία των διμερών σχέσεων, καθώς και για την ευρωπαϊκή προοπτική της Αλβανίας, την οποία η Ελλάδα έχει στηρίξει διαχρονικά, πάντα με σεβασμό στην σχετική αιρεσιμότητα που το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο έχει θέσει. Εξέφρασαν δε την ικανοποίησή τους για την συνεργασία τους στο πλαίσιο του ΝΑΤΟ. Ιδιαίτερη αναφορά έγινε στην παρουσία της Εθνικής Ελληνικής Μειονότητας στην Αλβανία που πρέπει να αποτελεί γέφυρα φιλίας και συνεργασίας των δύο λαών ενώ έμφαση δόθηκε στην ενίσχυση των διμερών οικονομικών και εμπορικών σχέσεων. Εξέφρασαν δε την ικανοποίησή τους για την απολύτως ομαλή ενσωμάτωση των Αλβανών πολιτών που διαμένουν στη χώρα μας.

Τέλος, συμφώνησαν να εργαστούν από κοινού, έτσι ώστε σύντομα οι δύο χώρες να διευθετήσουν τα ζητήματα που εκκρεμούν από το παρελθόν στο διμερές πλαίσιο και να απελευθερώσουν τη μεγάλη δυναμική που μπορεί να δημιουργήσει η στρατηγική σχέση των δύο χωρών. Στο δείπνο εργασίας που παρέθεσε ο Ελληνας πρωθυπουργός στον Αλβανό ομόλογό του, παρεβρέθη και ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας.

Δείτε ακόμη

Γαλλικά Rafale «εναντίον» γερμανικών Eurofighter
Επί τάπητος η αύξηση κατά τρεις μήνες της θητείας στον Στρατό Ξηράς
Η Γενί Σαφάκ ειρωνεύεται – Οι Έλληνες που δεν είχαν ούτε για άρβυλα, αγοράζουν F-35
Bloomberg: Ο Φαγιέζ αλ Σάρατζ ετοιμάζεται να παραιτηθεί – Παραπληροφόρηση, λέει το Sputnik
Τούρκος αντιναύαρχος: Τα κοιτάσματα κάτω της Κρήτης επαρκούν για 6 αιώνες

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις