Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

25

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Φωτιά Σάμος τώρα: Καλύτερη η εικόνα, έξι προσαγωγές
ΕΛΛΑΔΑ

Φωτιά Σάμος τώρα: Καλύτερη η εικόνα, έξι προσαγωγές

Φωτιά Σάμος τώρα: Στο ΚΥΤ της Σάμου έχουν καταγραφεί δύο κρούσματα κοροναϊού και η δομή τέθηκε σε υγειονομικό αποκλεισμό για δύο εβδομάδες.

Φωτιά Σάμος τώρα: Πυρκαγιά εκδηλώθηκε λίγο μετά τις 20.30 το βράδυ της Τρίτης σε δασική έκταση σε μικρή απόσταση από το Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης προσφύγων και μεταναστών στη Σάμο. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των αρχών, η πυρκαγιά πιθανότατα οφείλεται σε εμπρησμό, ενώ προσήχθησαν από την Αστυνομία έξι νεαροί αλλοδαποί, που φιλοξενούνται στο ΚΥΤ και εξετάζονται για τυχόν εμπλοκή τους στην υπόθεση. Η πυρκαγιά εκδηλώθηκε σε λόφο κοντά στο ΚΥΤ και καίει πουρνάρια και άλλη χαμηλή βλάστηση.

Ωστόσο σύμφωνα με την Πυροσβεστική παρουσιάζει πολύ καλύτερη εικόνα, καθώς δεν φυσάει στην περιοχή, γεγονός που διευκολύνει το έργο των πυροσβεστών και δεν απειλείται το ΚΥΤ. Για την κατάσβεση της πυρκαγιάς επιχειρούν 40 πυροσβέστες με εννέα οχήματα. Να σημειωθεί ότι η φωτιά εκδηλώθηκε γύρω στις 8 το βράδυ ενώ στην περιοχή επικρατεί σχετική άπνοια.

Σύμφωνα με το samostimes, νωρίτερα, στο Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης Μεταναστών του νησιού εντοπίστηκαν δύο κρούσματα του νέου κορωνοϊού covid 19, γεγονός που σήμανε υγειονομικό συναγερμό. Πρόκειται για μία γυναίκα και ένα άνδρα από το Κογκό και την Γκάμπια αντίστοιχα και υπάρχει έντονη ανησυχία εξαιτίας και του γεγονότος ότι δεν είχαν καμία σχέση μεταξύ τους.

Σύμφωνα με πληροφορίες της «Καθημερινής» μικρή «εξέγερση» βρίσκεται επίσης σε εξέλιξη στο ΚΥΤ Λέρου, περιστατικό που δεν αξιολογείται πάντως, μέχρι στιγμής, ως ανησυχητικό.

Δείτε ακόμη

Μαίνεται η φωτιά στον Έβρο, υποψίες για εμπρησμό – Η 11η το τελευταίο δεκαήμερο
Βίντεο ντοκουμέντο – Η στιγμή που οι Αφγανοί καίνε τη Μόρια
Τούρκος αντιναύαρχος: Τα κοιτάσματα κάτω της Κρήτης επαρκούν για 6 αιώνες

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις