Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

19

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Φωτιά στη Μόρια – Αφγανοί: Βίντεο ντοκουμέντο από τον εμπρησμό
ΕΞΙ ΣΥΛΛΗΨΕΙΣ

Φωτιά στη Μόρια – Αφγανοί: Βίντεο ντοκουμέντο από τον εμπρησμό

Φωτιά στη Μόρια - Αφγανοί: Ένα βίντεο-ντοκουμέντο από τον εμπρησμό του ΚΥΤ στη Μόρια είδε το φως της δημοσιότητας.

Φωτιά στη Μόρια – Αφγανοί: Σε βίντεο που δόθηκε στη δημοσιότητα, έχει καταγραφεί η στιγμή του εμπρησμού στο ΚΥΤ της Μόριας, μέσω του οποίου οι αρχές έφτασαν και στη σύλληψη των έξι δραστών. Όπως φαίνεται στα πλάνα, πολλές μικρές εστίες φωτιάς καίνε έξω από τον καταυλισμό, ενώ ένας νεαρός άνδρας κρατώντας ένα χαρτόνι συνεχίζει να βάζει φωτιές σε χόρτα και θάμνους.

Έξι συλλήψεις για τη φωτιά στη Μόρια

Σε έξι συλλήψεις προχώρησε σήμερα η ελληνική αστυνομία, σχετικά με τον εμπρησμό στον καταυλισμό της Μόριας. Αρχικά συνελήφθησαν οι πέντε από τους έξι αλλοδαπούς και το απόγευμα και ο έκτος, ο οποίος είχε ταυτοποιηθεί και αναζητείτο.

Όπως έγινε γνωστό πρόκειται για άτομα Αφγανικής καταγωγής στο σύνολο τους. Οι τέσσερις είναι 19-20 ετών. Και οι δυο ανήλικοι 17 ετών οι οποίοι συνελήφθησαν μετά από την έκδοση εντάλματος σύλληψης της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Μυτιλήνης, στην Κατερίνη και στη Θεσσαλονίκη όπου είχαν μεταφερθεί με άλλους 204 ασυνόδευτους πρόσφυγες δεδομένης της καταστροφής του καταυλισμού.

Η σύλληψη των κατηγορουμένων έγινε γνωστή σήμερα από τον ίδιο τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη Μιχάλη Χρυσοχοΐδη στη Μυτιλήνη ο οποίος δήλωσε χαρακτηριστικά: «Οι εμπρηστές της Μόριας κρατούνται». Ο κ. Χρυσοχοΐδης Συνεχάρη δε για την επιτυχία της σύλληψης, τα στελέχη της ΕΛΑΣ στη Λέσβο και συγκεκριμένα της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Μυτιλήνης.

Μόρια: Αυτά είναι τα αυτοσχέδια μαχαίρια των Αφγανών

Φωτογραφία ντοκουμέντο από τα αυτοσχέδια μαχαίρια που χρησιμοποιούν οι Αφγανοί κακοποιοί στη Μορια της Λέσβου φέρνει στο φως της δημοσιότητας το protothema.gr.

Αυτό είναι ένα από τα πολλά μαχαίρια που χρησιμοποιούν οι μετανάστες στις μεταξύ τους συμπλοκές αλλά και- όπως καταγγέλλουν κάτοικοι Κάτοικοι της Λέσβου- για να απειλούν άλλους μετανάστες. «Τα τελευταία χρόνια είχαμε διαρκώς περιστατικά μεταξύ αλλοδαπών. Μαχαιρώματα καυγάδες και διακίνηση ναρκωτικων. Από τις συμπλοκές αρκετοί τραυματίζονταν ενώ είχαμε και δολοφονίες», ανέφερε στο protothema.gr κάτοικος της περιοχής.

Σύμφωνα με πληροφορίες οι Αρχές προσανατολίζονται σε ομάδα Αφγανών ως προς τους υπαίτιους της μεγάλης φωτιας που κατέστρεψε ολοσχερώς το μεγάλο κέντρο υποδοχής και ταυτοποίησης μεταναστών στη Μόρια.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις