Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

25

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Κρούσμα σε σχολείο: Θετικός 13χρονος μαθητής σε Γυμνάσιο
ΕΛΛΑΔΑ

Κρούσμα σε σχολείο: Θετικός 13χρονος μαθητής σε Γυμνάσιο

Κρούσμα σε σχολείο: Ένας 13χρονος μαθητής σε Γυμνάσιο του Πύργου διαγνώστηκε θετικός στον κορονοϊό.

Κρούσμα σε σχολείο: Μία ημέρα μετά το άνοιγμα των σχολείων, ένας μαθητής στον Πύργο βρέθηκε θετικός στον κορωνοϊό. Συγκεκριμένα, πρόκειται για ένα 13χρονο αγόρι, το οποίο φοιτά σε Γυμνάσιο της πόλης. Σύμφωνα με πληροφορίες του Patrisnews, ο μαθητής είναι ασυμπτωματικός και βρίσκεται σε καραντίνα στο σπίτι του. Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν πως τα τεστ στα οποία υποβλήθηκαν τα άτομα του στενού οικογενειακού του περιβάλλοντος βγήκαν αρνητικά.

Προβλήματα στα σχολεία

Την ίδια ώρα, η αναστάτωση σε σχολεία του Ηρακλείου, με φόντο τη χρήση μάσκας από τους μαθητές, για την προστασία από τον κορονοϊό, συνεχίζεται. Οι αρνητές της μάσκας επιμένουν να αντιδρούν, την ώρα που η είδηση ότι γονέας στα Χανιά, έριξε κουτουλιά σε εκπαιδευτικό γιατί ο δεύτερος “πίεσε” το παιδί του να φορέσει μάσκα, κάνει τον γύρο της Ελλάδας. Όπως αναφέρει το ekriti, από χθες που ξεκίνησαν τα σχολεία, εκπαιδευτικοί στο Ηράκλειο δέχονται εξώδικα από γονείς, με τα οποία τους καθιστούν υπεύθυνους αν αρρωστήσουν τα παιδιά τους από τη χρήση μάσκας. Μιλώντας για το θέμα, στο Ράδιο Κρήτη, ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Ηρακλείου Άρης Ροζάκης, σχολίασε ότι το εξώδικο δεν έχει καμία νομική βάση. “Οι εκπαιδευτικοί έχουν το δικαίωμα να μην παραλάβουν το εξώδικο, ακριβώς επειδή δεν φέρουν καμία ευθύνη, απλώς εφαρμόζουν το νόμο”, τόνισε.

Μία άλλη μορφή αντίδρασης κάποιων γονέων, είναι να δίνουν στους εκπαιδευτικούς υπεύθυνες δηλώσεις, με τις οποίες γνωστοποιούν ότι θα κρατήσουν τα παιδιά τους στο σπίτι για όλη τη σχολική χρονιά. Επ’ αυτού, ο κ. Ροζάκης υπογράμμισε ότι ποινικές ευθύνες φέρει ο γονέας, καθώς η εκπαίδευση στην Ελλάδα είναι υποχρεωτική. Για το ίδιο θέμα, ο πρόεδρος του Συλλόγου Δασκάλων και Νηπιαγωγών “Δομήνικος Θεοτοκόπουλος”, Γιώργος Μακράκης, εξέφρασε ανησυχία και προβληματισμό, προσθέτοντας ότι μακρόχρονη και αδικαιολόγητη απουσία ενός μαθητή από το σχολείο, μπορεί να προκαλέσει ακόμα και την παρέμβαση εισαγγελέα. Αξίζει να σημειώσουμε ότι αρκετοί γονείς πήγαν χθες στα σχολεία χωρίς τα παιδιά τους και παρέλαβαν μόνο τα βιβλία, τις μάσκες και τα παγουρίνο.

Καταλήψεις σε σχολεία ανά την Ελλάδα από μαθητές – αρνητές μάσκας

Υπό κατάληψη τελούν τρία σχολεία στην Αχαΐα και συγκεκριμένα το 2ο γενικό λύκειο της Πάτρας, το 12ο γενικό λύκειο της Πάτρας, καθώς και το γυμνάσιο με λυκειακές τάξεις στην κοινότητα Φαρρές, της Αχαΐας ενώ υπό κατάληψη βρίσκεται  και σχολείο στα Χανιά. Οι μαθητές που πραγματοποιούν κατάληψη στα δύο λύκεια της Πάτρας ζητούν την κατάτμηση των τμημάτων που αριθμούν 25 μαθητές το κάθε ένα, όπως επίσης και το να μην φορούν μάσκες κατά την διάρκεια των μαθημάτων. Όσον αφορά στο γυμνάσιο με λυκειακές τάξεις στην κοινότητα Φαρρές, οι μαθητές ζητούν την κατάτμηση του τμήματος που αριθμεί 27 μαθητές.

Σε κατάληψη βρίσκεται από το πρωί το σχολικό συγκρότημα Βουκολιών του δήμου Πλατανιά, στο οποίο στεγάζονται το Γενικό Λύκειο και το Γυμνάσιο της περιοχής. Στην κατάληψη συμμετέχουν μαθητές του σχολείου εκφράζοντας την αντίθεσή τους με την χρήση μάσκας στα σχολεία όπως μεταδίδει το ΑΠΕ. Οι μαθητές δεν επέτρεψαν στους εκπαιδευτικούς να εισέλθουν στο σχολείο και κρέμασαν πανό με συνθήματα κατά της χρήσης μάσκας στα σχολεία. Σύμφωνα με τοπικά μέσα ενημέρωσης, η πρωτοβουλία για κατάληψη φέρεται να προέρχεται από κάποιους γονείς, οι οποίοι φέρονται να μπλόκαραν την είσοδο του σχολείου, μαζί με μέρος των μαθητών. Ως αποτέλεσμα, το μάθημα δεν ξεκίνησε, ενώ ο διευθυντής του σχολείου έχει απευθυνθεί στην αστυνομία.

Απλό αξεσουάρ η μάσκα στη Νάξο

Κατά τα λοιπά, ως απλό αξεσουάρ φαίνεται να φορέθηκαν οι μάσκες σε σχολείο της Νάξου, κατά τον χτεσινό αγιασμό.

Τα μέτρα προστασίας για τη διασπορά του κοροναϊού φαίνεται να πήγαν περίπατο, με τους μαθητές να συνωστίζονται σε σχολική αίθουσα υπό το βλέμμα δασκάλου και ιερέα.

Λίγο αργότερα, φαίνεται να βγάζουν ένας – ένας τις μάσκες τους και φιλούν το χέρι του ιερέα ο οποίος βρέθηκε στο σχολείο για τον αγιασμό.

Στο μεταξύ, τρία κρούσματα κοροναϊού επιβεβαιώθηκαν το τελευταίο 24ωρο στη Νάξο.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις