Αθήνα

°C

kairos icon

Δευτέρα

24

Ιουνίου 2024

alphafreepress.gr / ΚΟΣΜΟΣ / Μακρόν – Τουρκία: “Ένας Ναπολέων στην εξοχή”
ΚΟΣΜΟΣ

Μακρόν – Τουρκία: “Ένας Ναπολέων στην εξοχή”

Μακρόν - Τουρκία: Το γαλλικό δίκτυο «RTL» αναφέρει ότι η προεδρία της γείτονας σχολιάζει με τον τρόπο αυτό τις «αποικιοκρατικές και αλαζονικές δηλώσεις» του Μακρόν.

Μακρόν – Τουρκία: «Ο Εμανουέλ Μακρόν είναι ένας Ναπολέων στην εξοχή», χαρακτηρίζει η τουρκική προεδρία τον Γάλλο πρόεδρο. «Η φράση αυτή διατυπώθηκε από την τουρκική προεδρία που έχει ενοχληθεί τις τελευταίες ημέρες από τις γαλλικές διαμαρτυρίες», αναφέρει χαρακτηριστικά το γαλλικό δίκτυο RTL. Με τον τρόπο αυτό, η προεδρία της γείτονας σχολιάζει τις αλαζονικές και αποικιοκρατικές – όπως τις χαρακτήρισε- δηλώσεις του Γάλλου προέδρου για τις τουρκικές κινήσεις στη Μεσόγειο. «Η Άγκυρα έχει εμπλακεί σε μια αντιπαράθεση στη Μεσόγειο. Η Τουρκία αμφισβητεί τα δικαιώματα εξερεύνησης των κοιτασμάτων φυσικού αερίου της Ελλάδας και της Κύπρου: Το θέμα ήταν στο «μενού» της συνόδου κορυφής που συγκέντρωσε τις χώρες της νότιας Ευρώπης, στην Κορσική, υπό την αιγίδα του Γάλλου προέδρου, για να ηρεμήσουν τα πράγματα, αλλά πρέπει να γίνουν κι άλλα», γράφει το γαλλικό δίκτυο.

«Χθες, η Τουρκία επιτέθηκε στον Μακρόν μέσω του κοινοβουλευτικού της του εκπροσώπου». «Διερωτώμαι τι ψάχνουν οι Γάλλοι στην Ανατολική Μεσόγειο. Φυσικά οι ανίκανοι πολιτικοί προσπαθούν να καλύψουν τα εγχώρια πολιτικά τους προβλήματα με παράλογες πράξεις στη διεθνή σκηνή». Την επόμενη μέρα, πριν από τη σύνοδο κορυφής, ο Μακρόν απάντησε και κατήγγειλε την απαράδεκτη συμπεριφορά της Τουρκίας στην ανατολική Μεσόγειο. Την ίδια ώρα, ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών επισήμανε ότι οι δηλώσεις του Γάλλου προέδρου λέγονται «αλαζονικές» και «αποικιοκρατικές»…

Δείτε ακόμη

Νέα πρόκληση Ερντογάν: «Μην περιφέρεστε γύρω – γύρω στα νησιά» – “Μακρόν, θα έχεις πρόβλημα”
Σε ετοιμότητα οι Ένοπλες Δυνάμεις για την επίσκεψη Σακελλαροπούλου στο Καστελόριζο
Ντονμέζ κατά Μακρόν: «Θα το πληρώσουν όσοι το παίζουν ηγέτες στην Ανατολική Μεσόγειο»

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις