Αθήνα

°C

Τρίτη

19

Οκτωβρίου 2021

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Πορεία για τη Μόρια – Σύνταγμα: Μικροένταση έξω από τη Βουλή
ΕΛΛΑΔΑ

Πορεία για τη Μόρια – Σύνταγμα: Μικροένταση έξω από τη Βουλή

Πορεία για τη Μόρια - Σύνταγμα: Συγκεκριμένα, μία ομάδα νεαρών πέταξαν μία φωτοβολίδα και πέτρες προς την πλευρά των αστυνομικών δυνάμεων.

Πορεία για τη Μόρια – Σύνταγμα: Μικροένταση σημειώθηκε έξω από τη Βουλή αργά το απόγευμα της Παρασκευής, κατά τη διάρκεια πορείας διαμαρτυρίας για τους πρόσφυγες και μετανάστες στη Μόρια. Συγκεκριμένα, μία ομάδα νεαρών πέταξαν μία φωτοβολίδα και πέτρες προς την πλευρά των αστυνομικών δυνάμεων. Σημειώνεται πως δεκάδες άνθρωποι βγήκαν στους δρόμους για να διαμαρτυρηθούν για τις συνθήκες διαβίωσης χιλιάδων προσφύγων και μεταναστών που κοιμούνται στους δρόμους, μετά τις καταστροφικές πυρκαγιές στο ΚΥΤ της Μόριας.

«Να μπει τέρμα στο δράμα των προσφύγων της Μόριας – Να σταματήσει η εμπρηστική πολιτική κατά των προσφύγων – Να καταργηθεί η Μόρια και όλα τα στρατόπεδα συγκέντρωσης-Στέγαση σε κατοικίες» αναφέρει η ανακοίνωση του Συντονισμού για το προσφυγικό – μεταναστευτικό.

«Στο δρόμο κυριολεκτικά βρίσκονται και οι 13.000 πρόσφυγες μετά και τη δεύτερη πυρκαγιά στη Μόρια το βράδυ της Τετάρτης 9/9 που ακολούθησε αυτήν της νύκτας της Τρίτης 8/9, άυπνοι για δεύτερη νύκτα, νηστικοί, άστεγοι, έχοντας χάσει τα λιγοστά υπάρχοντά τους και χωρίς καμιά υποστήριξη και βοήθεια. Η κυβέρνηση αποφάσισε ότι η αποστολή ΜΑΤ είναι το μέτρο που χρειάζεται για να αντιμετωπίσει την κατάσταση».

«Δεν γνωρίζουμε αν οι φωτιές μπήκαν από ακροδεξιούς, όπως έγινε το προηγούμενο διάστημα σε πολλές δομές και ξενοδοχεία, από οικονομικά συμφέροντα κατασκευαστικών εταιρειών προκειμένου να αναλάβουν περισσότερα έργα στην ανοικοδόμηση των στρατοπέδων, από κάποιους απελπισμένους πρόσφυγες ή από άλλους. Αυτό που είναι φανερό είναι ότι αυτή η πολιτική των κυβερνήσεων και των τοπικών αρχόντων, που στήνει Μόριες και ΒΙΑΛ, εγκλωβίζει, φυλακίζει, ταλαιπωρεί, τελικά όχι μόνο βασανίζει τους πρόσφυγες, αλλά στηρίζει τις ανισότητες, την εκμετάλλευση, τη φτώχεια, σπέρνει το μίσος, φέρνει ανθρωποφαγία, φασισμό, εθνικισμό, και πόλεμο» καταλήγει η ανακοίνωση.

Δείτε ακόμη
Στο Καρά Τεπέ μεταφέρονται σκηνές για τους χιλιάδες πρόσφυγες της Μόριας
“Θεού θέλοντος, όλη η Ελλάδα θα καεί” – Μετανάστες βάζουν φωτιά και τρέχουν! (vid)
Βελόπουλος: “Στείλτε τους λαθροεισβολείς στη Μακρόνησο και τη Γυάρο!”
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις