Αθήνα

°C

Τρίτη

19

Οκτωβρίου 2021

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Μετανάστες Μόρια – εκκλησία: Μπαίνουν όπου βρουν, θλιβερή η κατάσταση
ΕΛΛΑΔΑ

Μετανάστες Μόρια – εκκλησία: Μπαίνουν όπου βρουν, θλιβερή η κατάσταση

Μετανάστες Μόρια - εκκλησία: Σε σκηνές από τριτοκοσμικές χώρες παραπέμπουν οι εικόνες από τη Μόρια της Λέσβου, μετά την ολοκληρωτική καταστροφή του Κέντρου Υποδοχής και Ταυτοποίησης από τις φωτιές.

Μετανάστες Μόρια – εκκλησία: Άστεγοι πρόσφυγες και μετανάστες, στη Λέσβο, κατέφυγαν σε νεκροταφεία και εκκλησίες προκειμένου να βρουν καταφύγιο. Οι σκηνές δεν έχουν ακόμη τοποθετηθεί και το μοναδικό πλοίο που έκανε την εμφάνισή του ήταν το Blue Star. Δεν έχουν καταφθάσει, ακόμη, τα δύο αρματαγωγά που αναμένεται να φιλοξενήσουν τις ευαίσθητες ομάδες. Οι πρόσφυγες και μετανάστες μπαίνουν τόσο σε χωράφια όσο και σε νεκροταφεία. Ξαπλώνουν πάνω στα μνήματα αλλά και μέσα στις εκκλησίες, στις οποίες εισέρχονται για να φάνε και να ξεκουραστούν.

Οι αστυνομικές Αρχές δεν τους ελέγχουν, ούτε επιχειρούν να τους απομακρύνουν πάρα τις έντονες διαμαρτυρίες των κατοίκων. Οι αστυνομικοί προσπαθούν να εμποδίσουν τους μετανάστες να φτάσουν κυρίως μέσα στην πόλη.

Τα πλάνα δημοσίευσε το Πρώτο Θέμα

 

Ακόμη πιο δραματικές είναι οι εικόνες από το συσσίτιο

Στην ουρά στέκονται χιλιάδες άνθρωποι, περιμένοντας τις μερίδες φαγητού που βγαίνουν από τα φορτηγά. Πιο έντονες είναι οι σκηνές στο σημείο που διανέμεται το νερό, όπου δεν λείπουν τα σπρωξίματα και οι φασαρίες, ενώ ο συνωστισμός, σε περίοδο κορωνοϊού, αυξάνει την επικινδυνότητα της κατάστασης.

Μόρια: Τραγικές εικόνες, ενισχύονται οι δυνάμεις

Οι χιλιάδες διαμένοντες στο ΚΥΤ της Μόριας θέλουν να κινηθούν προς την ενδοχώρα και ζητούν να φύγουν από το νησί, ωστόσο σύμφωνα με τις ανακοινώσεις της Πολιτικής Προστασίας, κάτι τέτοιο δεν είναι εφικτό, καθώς υπάρχει φόβος για εξάπλωση κορωνοϊού.

Όπως είχε γίνει γνωστό, 35 άνθρωποι βρέθηκαν θετικοί στον κορωνοϊό και κανείς τους δεν βρίσκεται σε απομόνωση, καθώς χάθηκαν τα ίχνη τους μετά τα επεισόδια.

Για την ώρα, δεν υπάρχουν ανακοινώσεις για το τι μέλλει γενέσθαι με τους ανθρώπους αυτούς, με την κυβέρνηση να ζητά ευρωπαϊκή βοήθεια για να αντιμετωπιστεί αυτή η προσφυγική κρίση, με κάποιες χώρες της ΕΕ να είναι ανοιχτές στο να υποδεχτούν πρόσφυγες.

Σημειώνεται πως από το νησί έχουν αποχωρήσει 406 ασυνόδευτα προσφυγόπουλα με προορισμό ασφαλείς δομές στη Θεσσαλονίκη.

Παράλληλα, σύμφωνα με το τοπικό μέσο stonisi.gr, ενισχύονται οι δυνάμεις στη Μυτιλήνη, με αστυνομικούς να έχουν αναχωρήσει με πλοίο.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι από την πύλη Ε2 στο λιμάνι του Πειραιά επιβιβάστηκαν στο πλοίο πολλές κλούβες των ΜΑΤ καθώς επίσης και 2 οχήματα ρίψης νερου (αίαντες).

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις