Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

26

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Κορυδαλλός έρευνα: Νέα έφοδος στα κελιά βαρυποινιτών
ΕΛΛΑΔΑ

Κορυδαλλός έρευνα: Νέα έφοδος στα κελιά βαρυποινιτών

Κορυδαλλός έρευνα: Προβληματισμός για την ανεύρεση κλειδιού χειροπέδας, που παραπέμπει σε σχέδιο απόδρασης σε μεταγωγή.

Κορυδαλλός έρευνα: Ένα ακόμη οπλοστάσιο από αυτοσχέδια μαχαίρια, σουβλιά, κοντάρια, ήρθε στο φως από τη νέα έρευνα στις φυλακές Κορυδαλλού, αλλά στο μικροσκόπιο των Αρχών, έχει μπει ένα άλλο εύρημα. Μεταξύ των άλλων, που κατέσχεσαν οι αστυνομικοί της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής του Εγκλήματος, είναι και ένα κλειδί για χειροπέδες! Εύρημα, το οποίο προβληματίζει τους υπεύθυνους των φυλακών, καθώς παραπέμπει σε πιθανό σχέδιο προετοιμαζόμενης απόδρασης κρατουμένου η κρατουμένων, στη διάρκεια ίσως κάποιας μεταγωγής! Όπως ανακοινώθηκε από το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτης και τη γραμματεία Αντιεγκληματικής πολιτικής, η έρευνα ήταν πολύωρη και  πραγματοποιήθηκε από  τις βραδινές ώρες της Πέμπτης μέχρι τις  πρώτες πρωινές ώρες της Παρασκευής.

Από τον Πέτρο Καρσιώτη

Η έρευνα στόχευσε τα κελιά βαρυποινιτών του Καταστήματος Κράτησης Κορυδαλλού. Κατά τη διάρκεια της έρευνας από την Ο.Π.Κ.Ε σε συνεργασία με τη Διεύθυνση του Καταστήματος και παρουσία Εισαγγελέα, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν: 14  αυτοσχέδια μαχαίρια,  6 αυτοσχέδια σουβλιά, 6 μεταλλικές λάμες,  34 μεταλλικά και ξύλινα κοντάρια, κλειδί για χειροπέδες, 3 μικροποσότητες ναρκωτικών ουσιών, πιθανόν κοκαΐνης,  μικροποσότητα ναρκωτικών ουσιών, πιθανόν ηρωίνης,  19 χάπια, 9 κινητά τηλέφωνα και 9 φορτιστές, 5 ακουστικά κινητού τηλεφώνου και 2 μπαταρίες, 5 φορητά μέσα αποθήκευσης, 3 ηχεία και κάμερα, 5 καθρεφτάκια παρακολούθησης, 5 μεταλλικές σπάτουλες και μεταλλικό κλειδί, 35 καρφιά και 2 βίδες, 6 κομμάτια τζάμι και 3 κομμάτια σύρμα, 2 ψαλίδια, 2 νυχοκόπτες και 2 ξυραφάκια, 2 πλακάκια, μεταλλική πιρούνα και λουκέτο.

Κορυδαλλός έρευνα: Προσπαθούν να ερμηνεύσουν τα ευρήματα

Οι αρμόδιοι που κάνουν την έρευνα προσπαθούν να «διαβάσουν» πίσω από τα ευρήματα, να βρουν σε τι θα χρησιμοποιείτο το καθένα από αυτά ή και συνδυαστικά. Προανάκριση διενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Πειραιά, ενώ σε εξέλιξη βρίσκεται και ο προβλεπόμενος  πειθαρχικός έλεγχος. Σημειώνεται ακόμη ότι ήδη βρίσκεται σε εξέλιξη έρευνα στις φυλακές Κορυδαλλού για τον εντοπισμό κυκλώματος τα μέλη του οποίου είχαν θάψει σε βάθος δύο μέτρων σε κοινόχρηστο χώρο, γύρω στα 1700 γραμμάρια χασίς σε διάφορες μορφές.

Οι έφοδοι σε πέντε φυλακές

Επίσης,  τις προηγούμενες ημέρες έλαβαν χώρα σχεδόν ταυτόχρονες έρευνες σε  πέντε σωφρονιστικά καταστήματα της χώρας. Έφεραν  κι αυτές στο φως στο φως οπλοστάσιο,  που αποτελείτο από δέκα αυτοσχέδια μαχαίρια, ένα αυτοσχέδιο κατσαβίδι και μία μεταλλική λάμα,  αλλά και άλλα είδη, απαγορευμένα, για συγκεκριμένους λόγους,  στις φυλακές. Μεταξύ αυτών, έχει μπει  στο μικροσκόπιο της έρευνας ένα συρματόσχοινο με λαβές, από αυτά που οι κάτοχοί τους, κατά καιρούς, δηλώνουν ότι τα χρησιμοποιούν για γυμναστική στα κελιά τους.

Δείτε ακόμη

Στους δρόμους 2000 μετανάστες – Ζητούν να φύγουν από το νησί
Θετικός στον κορονοϊό νεοσύλλεκτος φαντάρος στην Αλεξανδρούπολη – Σε καραντίνα 24 άτομα
ΚΕΔΕ: «Αγώνας δρόμου» για να υπάρχουν μάσκες σε όλα τα σχολεία

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις