Αθήνα

°C

ΤΕΤΑΡΤΗ

27

ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2021

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Μάσκες στα σχολεία: Μαραθώνιος από την ΚΕΔΕ για να μοιραστούν σε όλα τα εκπαιδευτικά ιδρύματα
ΕΛΛΑΔΑ

Μάσκες στα σχολεία: Μαραθώνιος από την ΚΕΔΕ για να μοιραστούν σε όλα τα εκπαιδευτικά ιδρύματα

Μάσκες στα σχολεία: Οι μάσκες θα μοιραστούν στα κατά τόπους σχολεία από τις δημοτικές αρχές, οι οποίες θα προμηθευτούν τις μάσκες από την Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδος.

Μάσκες στα σχολεία: Τρεις ημέρες έμειναν πλέον για το άνοιγμα των σχολείων, καθώς το πρώτο κουδούνι αναμένεται να χτυπήσει στις 14 Σεπτεμβρίου, με τους ιθύνοντες να έχουν επιδοθεί σε έναν αγώνα δρόμου, προκειμένου, οι μαθητές να έχουν προμηθευτεί μάσκες κατά του κορονοϊού. Σημείο-κλειδί της νέας σχολικής πραγματικότητας η μάσκα, η οποία θα είναι υποχρεωτική για τους δάσκαλους και τους μαθητές. Οι μάσκες θα μοιραστούν στα κατά τόπους σχολεία από τις δημοτικές αρχές, οι οποίες θα προμηθευτούν τις μάσκες από την Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδος (ΚΕΔΕ) που συντονίζει και τρέχει την όλη διαδικασία.

Μιλώντας στην «Κοινωνία Ώρα MEGA», o πρόεδρος της ΚΕΔΕ και δήμαρχος Τρικκαίων, Δημήτρης Παπαστεργίου, έκανε λόγο για μια τεράστια προσπάθεια που ξεκίνησε πριν δύο εβδομάδες.  Όπως ανέφερε το πρόβλημα στη διαδικασία, δεν είναι το ζήτημα της διανομής, αλλά της παραγωγής. «Το 90-95% των μασκών παράγεται στη χώρα. Οι ανάδοχοι είναι 20-21, αλλά δεν είναι τόσα τα εργοστάσια που ράβουν στη χώρα» σημείωσε, λέγοντας πως το αυτό το Σαββατοκύριακο, περισσότεροι από 1000 άνθρωποι σε όλη τη χώρα θα μοιράζουν μάσκες στα σχολεία. Μάλιστα, όπως είπε, πρώτα έφθασαν οι μάσκες σε νησιά και ακριτικούς προορισμός, ενώ το Σαββατοκύριακο, θα μοιραστούν οι μάσκες στα αστικά κέντρα. «Θα τα καταφέρουμε, θα προλάβουμε, ώστε κάθε παιδί να έχει μια μάσκα την Δευτέρα» υπογράμμισε χαρακτηριστικά ο Δημήτρης Παπαστεργίου.

Δείτε ακόμη

Πού βρίσκονται τα ΜΑΤ και οι «Αίαντες» που έφτασαν στο νησί μετά τη φωτιά στην Μόρια
Κατέληξε 89χρονος στο Παπαγεωργίου – Στους 301 οι νεκροί
Κλειστές εφορίες σε Κηφισιά και Αθήνα λόγω κορονοϊού
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις