Αθήνα

°C

kairos icon

Σάββατο

04

Μαΐου 2024

alphafreepress.gr / ΚΟΣΜΟΣ / Ποδολαγνεία: Τι τρέχει με το like του Κινέζου πρέσβη στο Λονδίνο
ΚΟΣΜΟΣ

Ποδολαγνεία: Τι τρέχει με το like του Κινέζου πρέσβη στο Λονδίνο

Ποδολαγνεία: Έπεσε θύμα χάκερ λένε από την πρεσβεία.

Ποδολαγνεία: Σάλος ξέσπασε τις τελευταίες ώρες μετά από μια ανάρτηση στο twitter του πρεσβευτή της Κίνας στο Λονδίνο. Ο λόγος ήταν γιατί στην ανάρτησή αυτή ο Λιού Ξιαομίνγκ εμφανιζόταν να κάνει «like» σε βίντεο με ποδολαγνεία. Στο διάρκειας 10 δευτερολέπτων βίντεο, το οποίο έχει πλέον «κατέβει» από τον λογαριασμό του Κινέζου διπλωμάτη, φαινόταν μια γυναίκα να προχωρεί σε σεξουαλική πράξη χρησιμοποιώντας τα πόδια της. Από την πλευρά της η κινεζική πρεσβεία στη Βρετανία υποστήριξε ότι ο λογαριασμός του πρέσβη έπεσε θύμα χάκερ.

«Πρόσφατα ορισμένα αντι-κινεζικά στοιχεία επιτέθηκαν άγρια στον λογαριασμό στο twitter του πρέσβη Λιού Ξιαομίνγκ χρησιμοποιώντας απαράδεκτες μεθόδους για να εξαπατήσουν την κοινή γνώμη. Η πρεσβεία έχει αναφέρει το γεγονός στην εταιρεία και την καλεί να διεξάγει ενδελεχείς έρευνες και να χειριστεί το θέμα αυτο με σοβαρότητα» αναφέρεται σε ανακοίνωση της πρεσβείας.

Τι είναι η ποδολαγνεία

Η ποδολαγνεία ονομάζεται και φετιχισμός ποδιών και σύμφωνα με τους Brame, Brame και Jocobs (1996) ο ορισμός αναφέρεται “σε μια σεξουαλική προτίμηση στα κάτω άκρα η μέρη αυτών. Η γοητεία που αποδίδεται κανονικά στις ερωτογενείς ζώνες, μεταφέρεται κυριολεκτικά προς τα κάτω και η ανταπόκριση των φετιχιστών στο πόδι είναι η ίδια με τη διέγερση ενός φυσιολογικού ανθρώπου όταν βλέπει τα γεννητικά όργανα”. Σε ό,τι αφορά τα αίτια εμφάνισης της διαταραχής, ο Menninger θεώρησε “το ασυνείδητο ικανό να αντικαταστήσει τα πόδια με τα γεννητικά όργανα. Ως εκ τούτου τα άτομα ερεθίζονται σεξουαλικά και τελικά ικανοποιούνται από ένα χάιδεμα στο πόδια, στα δάχτυλα, στις κάλτσες ή στα παπούτσια. Το φετίχ αυτό περιλαμβάνει τα μέρη του σώματος π.χ. πατούσες, αστραγάλους και τα δάχτυλα.”.

Σε ό,τι αφορά την αντιμετώπιση, οι έρευνες δείχνουν ότι οι φετιχιστές δεν έχουν κοινωνικότητα, είναι απομονωμένοι και έχουν μειωμένη ικανότητα στο να πλησιάζουν το άλλο φύλο. Παρόλα αυτά, στην δική του μελέτη ο Rossi αναφέρει ότι η πλειοψηφία των φετιχιστών είναι παντρεμένοι, και οι σύζυγοί τους γνωρίζουν τις προτιμήσεις του συντρόφου τους. Στις περισσότερες περιπτώσεις ο Rossi αναφέρει ότι αυτό το είδος φετίχ δεν παρεμπόδισε τις σεξουαλικές τους σχέσεις.

Οπότε οι ειδικοί συστήνουν να καταφεύγει το άτομο σε ψυχολόγο ή ειδικό σεξολόγο μόνο αν αντιμετωπίζει προβλήματα στη συσχέτιση με άλλο πρόσωπο. Όσοι έχουν τη διαταραχή αλλά έχουν καταφέρει να ζουν φυσιολογικές ζωές με ικανοποιητικό σεξ, μπορούν να συνεχίσουν να το κάνουν.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις