Αθήνα

°C

kairos icon

Σάββατο

10

Δεκεμβρίου 2022

alphafreepress.gr / ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ / Δώρο Χριστουγέννων αναστολή – υπολογισμός: Τι αλλάζει φέτος, πως θα καταβληθεί
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Δώρο Χριστουγέννων αναστολή – υπολογισμός: Τι αλλάζει φέτος, πως θα καταβληθεί

Δώρο Χριστουγέννων αναστολή - υπολογισμός: Τον τρόπο που θα καταβληθεί φέτος το Δώρο Χριστουγέννων στους εργαζόμενους που έχουν μπει σε αναστολή ορίζεται στο πολυνομοσχέδιο – σκούπα που κατατέθηκε στις 4 Σεπτεμβρίου, στη Βουλή.

Δώρο Χριστουγέννων αναστολή – υπολογισμός: Ένα από τα σενάρια που επεξεργάζεται η κυβέρνηση, σύμφωνα με τον «Ελεύθερο Τύπο», είναι να δοθεί παράταση στο καθεστώς αναστολής συμβάσεων εργασίας μέχρι και τον Δεκέμβριο. Κατ’ αυτό το διάστημα, θα καταβάλλεται στους θιγόμενους το επίδομα των 534 ευρώ. Σύμφωνα με πληροφορίες, η παράταση του μέτρου αναστολής συμβάσεων θα επεκταθεί -εκ νέου- σε όλες τις πληττόμενες επιχειρήσεις και όχι μόνο σε εκείνες του τουριστικού κλάδου, όπως ίσχυσε το καλοκαίρι.

To επόμενο μεγάλο ζήτημα αφορά το Δώρο Χριστουγέννων καθώς υπάρχει σύγχυση σχετικά με τις περιπτώσεις που οι εργαζόμενοι τέθηκαν σε αναστολή σύμβασης εργασίας και έλαβαν το επίδομα των 534 ευρώ. Ο κ. Βρούτσης δήλωσε σχετικά ότι το τμήμα του Δώρου Χριστουγέννων που αντιστοιχεί σε διαστήματα αναστολής σύμβασης εργασίας θα πληρωθεί στα μέσα Δεκεμβρίου. Το κράτος, όπως είπε, θα καταβάλει το ποσό που αναλογεί στο διάστημα που δεν απασχολήθηκαν οι εργαζόμενοι.

Το Δώρο για το διάστημα της αναστολής συμβάσεων θα είναι με βάση το επίδομα των 534 ευρώ

Το ποσό που θα διαθέσει το κράτος υπολογίζεται σε 611 εκατ. ευρώ και ο υπολογισμός του Δώρου για το διάστημα της αναστολής συμβάσεων θα είναι με βάση το επίδομα των 534 ευρώ που έπαιρναν οι εργαζόμενοι και όχι με βάση τον ονομαστικό τους μισθό ενώ για το διάστημα εργασίας το Δώρο θα πληρωθεί με βάση τον ονομαστικό μισθό από τον εργοδότη.

Ένα παράδειγμα για το Δώρο Χριστουγέννων, που παρέθεσε ο «Ελ. Τύπος»: Μισθωτός με αποδοχές 1.200 ευρώ που θα έχει 2 μήνες αναστολή σύμβασης στο διάστημα Μαΐου – Δεκεμβρίου 2020 θα πάρει Δώρο 1.071 ευρώ. Μισθωτός των 900 ευρώ με 3 μήνες αναστολή σύμβασης θα πάρει Δώρο 786 ευρώ, ενώ με 4μηνη αναστολή το Δώρο Χριστουγέννων πέφτει στα 736 ευρώ.

Δείτε ακόμη
Η ελληνική φαρμακοβιομηχανία είναι κλάδος μεγάλης στρατηγικής σημασίας για την εθνική οικονομία
Ενιαία ειδοποιητήρια ασφαλιστικών εισφορών σε μη μισθωτούς ασφαλισμένους από τον ΕΦΚΑ
Τεράστιο ενδιαφέρον για το πρόγραμμα «ΓΕΦΥΡΑ» – Ποιοι οι δικαιούχοι

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις