Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

02

Μαΐου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Απάτες: Σύλληψη με τη συνδρομή πολίτη-ντετέκτιβ
ΕΛΛΑΔΑ

Απάτες: Σύλληψη με τη συνδρομή πολίτη-ντετέκτιβ

Απάτες: 50χρονος αλλοδαπός συνελήφθη στο Χαλάνδρι την ώρα που παραλάμβανε 40.000€ προσημειωμένα από την Αστυνομία.

Απάτες: Ένας κάτοικος του Χαλανδρίου, με ταλέντο… ντετέκτιβ, κατάφερε να παραδώσει στην Αστυνομία μέλος οργάνωσης, που εξαπατούσε πολίτες με το γνωστό ψέμα της δήθεν εμπλοκής συγγενικού τους προσώπου σε τροχαίο. Προσποιήθηκε ότι δέχθηκε να πληρώσει στους «γιατρούς» -με αυτή την ιδιότητα εμφανίστηκαν τηλεφωνικά- το ποσό των 40.000 ευρώ για να χειρουργήσουν στενό συγγενικό του πρόσωπο. Υπό την καθοδήγηση της αστυνομίας στην οποία κατέφυγε, τα χρήματα προσημειώθηκαν και σε ραντεβού που ορίστηκε με το μέλος της ομάδας των… γιατρών, συνελήφθη 50χρονος, τη στιγμή που παρέλαβε τα προσημειωμένα χρήματα.

Από τον Πέτρο Καρσιώτη

Οι δράστες, ο συλληφθείς κι άλλοι δύο που αναζητούνται, βαρύνονται και με την εξαπάτηση μιας γυναίκας, από την οποία άρπαξαν 17.500 ευρώ. Σύμφωνα με τα στοιχεία της Αστυνομίας, η εγκληματική ομάδα είχε συσταθεί από τριμήνου και προέβαινε σε απάτες κατ’ εξακολούθηση, τηλεφωνώντας σε ανυποψίαστους πολίτες, κυρίως ηλικιωμένους, με το πρόσχημα ότι συγγενικά τους πρόσωπα είχαν τραυματιστεί σοβαρά σε τροχαίο ατύχημα, απαιτώντας χρηματικά ποσά.

Απάτες: Κάποιοι υποδύονταν τους γιατρούς

Δρούσαν μεθοδικά βάσει σχεδίου με κατανομή ρόλων. Κάποιοι προσποιούνταν τους «θεράποντες ιατρούς» και κάποιοι άλλοι του ίδιους τους… συγγενείς των πολιτών. Στη συνέχεια ζητούσαν, επιτακτικά, μεγάλα χρηματικά ποσά και τιμαλφή, προκειμένου να υποβληθούν οι συγγενείς τους σε άμεση και αναγκαία για τη ζωή τους χειρουργική επέμβαση. Αφού κατάφερναν να εξαπατήσουν τους πολίτες, τους υποδείκνυαν σημεία που έπρεπε να παραδώσουν τα χρηματικά ποσά και τα τιμαλφή, τα οποία παραλάμβαναν με τη σειρά τους άλλα μέλη της ομάδας.

Καταγγελία πολίτη

Η σύλληψη του 50χρονου έγινε στο πλαίσιο επιχείρησης που οργανώθηκε μετά από καταγγελία πολίτη που δέχθηκε τηλεφώνημα από την οργάνωση και αντιλήφθηκε την απάτη σε βάρος του. «Ο πολίτης», αναφέρει η Αστυνομία «ακολουθώντας τις κατευθυντήριες οδηγίες της ειδικής ομάδας αστυνομικών, επικοινώνησε με τον συλληφθέντα, προσποιούμενος ότι αποδέχεται να του καταβάλλει το χρηματικό ποσό των 40.000 ευρώ, υποδεικνύοντας του σημείο παραλαβής των χρημάτων. Κατόπιν των ανωτέρω, ο κατηγορούμενος οδηγήθηκε στο σημείο που είχαν θέσει υπό παρακολούθηση οι αστυνομικοί και τον συνέλαβαν». Από έρευνες που ακολούθησαν βρέθηκαν και κατασχέθηκαν μεταξύ άλλων: Το χρηματικό ποσό των 1.190 ευρώ, 4 κινητά τηλέφωνα, ένας  φορητός υπολογιστής και κοσμήματα. Η έρευνα για εξιχνίαση και άλλων περιπτώσεων και την ταυτοποίηση των υπόλοιπων μελών συνεχίζεται.

Δείτε ακόμη

Πύρινη κόλαση στη Λέσβο: Εκκενώθηκε η δομή, στον δρόμο 12.000 μετανάστες
Θαμμένες ποσότητες χασίς βρέθηκαν σε κοινόχρηστο χώρο των φυλακών Κορυδαλλού
Καρέ καρέ η ληστεία στην Ανάβυσσο -Κράτησαν ομήρους, μπήκαν σε δύο μονοκατοικίες

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις