Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

25

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Μετανάστες- κορονοϊός: Σε καραντίνα τρεις δομές φιλοξενίας
ΕΛΛΑΔΑ

Μετανάστες- κορονοϊός: Σε καραντίνα τρεις δομές φιλοξενίας

Μετανάστες- κορονοϊός: Σε πλήρη υγειονομικό αποκλεισμό τίθενται με κοινές αποφάσεις των υπουργών Προστασίας του Πολίτη, Υγείας και Μετανάστευσης και Ασύλου, οι δομές φιλοξενίας σε Σχιστό, Μαλακάσα και Ελαιώνα.

Μετανάστες- κορονοϊός: Σε καραντίνα τίθενται οι δομές φιλοξενίας προσφύγων και μεταναστών σε Σχιστό, Μαλακάσα και Ελαιώνα κατόπιν κοινής απόφασης των Υπουργών Προστασίας του Πολίτη, Υγείας και Μετανάστευσης και Ασύλου, στο πλαίσιο των μέτρων για την αναχαίτιση της πανδημίας του κορονοϊού, η οποία, το τελευταίο διάστημα, επηρεάζει και τις δομές αυτές. Όπως αναφέρεται στην σχετική ανακοίνωση, «τα μέτρα περιορισμού της κυκλοφορίας θα είναι σε ισχύ μέχρι και τις 21 Σεπτεμβρίου σε συνεργασία με τον ΕΟΔΥ».

Σημειώνεται πως το απόγευμα πραγματοποιήθηκε έκτακτη σύσκεψη στον ΕΟΔΥ, με την συμμετοχή, μεταξύ άλλων, του Προέδρου του ΕΟΔΥ, του Γενικού Γραμματέα Υποδοχής Αιτούντων Άσυλο, του Διοικητή Πρώτης Υποδοχής και του Προϊσταμένου Ετοιμότητας και Απόκρισης του ΕΟΔΥ, σχετικά με την αντιμετώπιση των περιπτώσεων COVID-19 σε δομές Προσφύγων και Μεταναστών της χώρας. Στην σύσκεψη συζητήθηκε η λήψη μέτρων στο πλαίσιο αντιμετώπισης της διασποράς της νόσου, καθώς και εφαρμογή των αντίστοιχων πρωτοκόλλων για τις δομές αυτές, καθώς, όπως αναφέρεται, «προτεραιότητα του Υπουργείου Υγείας είναι η προστασία της υγείας όλων των πολιτών της χώρας, η θωράκιση των συστημάτων επιτήρησης και έγκαιρης ανίχνευσης κρουσμάτων COVID-19». Την Δευτέρα γνωστοποιήθηκε πως το σύνολο των μέχρι στιγμής μολύνσεων στο ΚΥΤ της Μόριας έφτασε τα 17.

Κορονοϊός: 156 νέα κρούσματα, τα 101 στην Αττική

Υπενθυμίζεται ότι χθες (7/9) ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας ανακοίνωσε 156 νέα κρούσματα κορονοϊού στη χώρα, εκ των οποίων τα 13 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 11.663, εκ των οποίων το 55.8% άνδρες. Για μια ακόμη φορά στο «κόκκινο» ήταν η Αττική με 101 κρούσματα.

Δείτε ακόμη
Έβρος – αμυντική θωράκιση: “Κλείνουν” τα κενά σημεία οι Αρχές
Ο ένας πάνω στον άλλον στις πλατείες όταν κλείνουν μπαρ και καφέ
Καιρός: Σκόνη και μικρή άνοδος της θερμοκρασίας

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις