Αθήνα

°C

kairos icon

Τετάρτη

08

Μαΐου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Χούλιγκαν επίθεση: Τραυματίστηκαν δύο αστυνομικοί
ΕΛΛΑΔΑ

Χούλιγκαν επίθεση: Τραυματίστηκαν δύο αστυνομικοί

Χούλιγκαν επίθεση: Με σιδερόβεργες, μεταλλικά στειλιάρια και βόμβα μολότοφ επιτέθηκαν σε αστυνομικούς μετά τον αγώνα ΠΑΟ-ΠΑΟΚ.

Χούλιγκαν επίθεση: Μεγάλη ανησυχία επικρατεί στις τάξεις της αστυνομικής και αθλητικής ηγεσίας του τόπου από τη σφοδρή, με πλήθος πολεμοφοδίων, που εξαπέλυσαν περίπου 200 χούλιγκανς κατά αστυνομικών, μετά τη λήξη του φιλικού αγώνα Παναθηναϊκού και ΠΑΟΚ στο γήπεδο της Καλλιθέας. Το ζήτημα είναι κατά την Αστυνομία ότι η ομάδα των διακοσίων αφηνιασμένων χούλιγκανς, επιτέθηκε απρόκλητα κατά των αστυνομικών της ομάδας Δράση (τους αστυνομικούς με τις μικρές, ευέλικτες μοτοσικλέτες),  με σιδερόβεργες, μεταλλικά στειλιάρια, καθώς και βόμβα μολότοφ, η οποία δεν ανεφλέγη.

Από τον Πέτρο Καρσιώτη

Από τη μαζική, σφοδρή επίθεση, τραυματίστηκαν δύο αστυνομικοί, οι οποίοι μεταφέρθηκαν στο 401 στρατιωτικό νοσοκομείο, ενώ προκλήθηκαν υλικές ζημιές σε δύο αυτοκίνητα και δύο υπηρεσιακές μοτοσικλέτες της Αστυνομίας. Οι αστυνομικοί που βρίσκονταν στο στάδιο για την τήρηση των μέτρων, κατάφεραν να συλλάβουν έναν 20χρονο ημεδαπό, που συμμετείχε κατά την Αστυνομία στην αιματηρή επίθεση. Στην κατοχή του, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ένα κράνος, στειλιάρι, μεταλλική ράβδος και  ένα γυάλινο μπουκάλι. Η ανησυχία εν όψει και της επικείμενης έναρξης των πρωταθλημάτων ποδοσφαίρου, εντείνεται, καθώς σε χώρο κοντά στον τόπο των άγριων επεισοδίων βρέθηκε οπλοστάσιο πραγματικό.

Χούλιγκαν επίθεση: Ψάχνουν εκατοντάδες

Επίσης, γιατί από τους διακόσιους που συμμετείχαν με τον έναν η τον άλλον τρόπο στις επιθέσεις κατά των αστυνομικών, συνελήφθη μόνο ο ένας (20χρονος) και διαφεύγουν εκατοντάδες. Σε έρευνα, λοιπόν,  που πραγματοποιήθηκε στο σημείο της επίθεσης, αναφέρει η Αστυνομία,  βρέθηκαν και κατασχέθηκαν: Εννέα βόμβες μολότοφ,  αυτοσχέδιος εμπρηστικός εκρηκτικός μηχανισμός (Α.Ε.Ε.Μ.) αποτελούμενος από δύο  πλαστικά μπουκάλια περιέχοντα βενζίνη, με προσαρμοσμένη κροτίδα,  4 σιδερένιοι μεταλλικοί ράβδοι,  6 μεταλλικοί σωλήνες,  4 ξύλινα στειλιάρια,  3 λαιμοί από γυάλινα μπουκάλια, με προσαρμοσμένο σε αυτούς ύφασμα,  φωτοβολίδα χειρός, ξύλινο πόδι τραπεζιού,  κράνος, υφασμάτινη κουκούλα τύπου FULL FACE, γάντια χειρός και τσάντα.

Οι κατηγορίες

Σε βάρος του συλληφθέντα και των λοιπών ατόμων που συμμετείχαν στην επίθεση σχηματίστηκε δικογραφία από την Υποδιεύθυνση Αντιμετώπισης Βίας στου Αθλητικούς Χώρους της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, για διατάραξη της κοινής ειρήνης, κατασκευή και κατοχή εκρηκτικών υλών κατά συναυτουργία, βαριά σωματική βλάβη σε βάρος αστυνομικών κατά την εκτέλεση της Υπηρεσίας τους κατά συναυτουργία, καθώς και παραβάσεις των νομοθεσιών για τα όπλα, τις φωτοβολίδες και τα βεγγαλικά και τον ερασιτεχνικό και επαγγελματικό αθλητισμό.

Συνεχίζεται η έρευνα

Ο συλληφθείς  οδηγήθηκε στον  Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών, ενώ η έρευνα συνεχίζεται, από τους αστυνομικούς του Τμήματος Αντιμετώπισης Αθλητικής Βίας,  για την ταυτοποίηση και των υπολοίπων ατόμων που συμμετείχαν στην επίθεση.

Δείτε ακόμη

Πέθανε 47χρονος χωρίς υποκείμενα νοσήματα – Βρέθηκε θετικός μετά τον θάνατό του
Οργή από την απόπειρα εξαπάτησης του Χαμόγελου του Παιδιού
Φυλακές Κέρκυρας: Βρήκαν πιστόλια σε χώρους σκληρών κρατουμένων

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις