Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

25

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Χαμόγελο του Παιδιού – εξαπάτηση: Η «Πρωτοδίκης» και η «Γραμματέας»
ΕΛΛΑΔΑ

Χαμόγελο του Παιδιού – εξαπάτηση: Η «Πρωτοδίκης» και η «Γραμματέας»

Χαμόγελο του Παιδιού – εξαπάτηση: Ζήτησαν να καταβάλλει ποσό 800 ευρώ δήθεν για στήριξη οικογένειας με άρρωστο παιδί, που κινδύνευε με έξωση!

Χαμόγελο του Παιδιού – εξαπάτηση: Οργή προκαλεί η αποκάλυψη ότι κάποιοι επιχείρησαν να εξαπατήσουν το λαοφιλές «Χαμόγελο του Παιδιού» και τους υπευθύνους του, με στόχο να αρπάξουν χρήματα, που προορίζονται για τις  επιτακτικές ανάγκες των παιδιών, που φιλοξενούνται εκεί. Επί της ουσίας, μια άγνωστη γυναίκα, εμφανίστηκε τηλεφωνικά, παριστάνοντας την γραμματέα της δήθεν Προέδρου Πρωτοδικών, για να ζητήσει η δεύτερη από το Χαμόγελο να καταβάλει ποσό 800 ευρώ, προκειμένου να «μην κάνουν έξωση σε οικογένεια που χρωστούσε ενοίκια και μάλιστα είχε και άρρωστο παιδί! «Νωρίς το πρωί» (σ.σ. Παρασκευή 4/9), σύμφωνα με την ανακοίνωση του Χαμόγελου με το τεράστιο έργο, «λάβαμε κλήση από γυναίκα η οποία με τη δήθεν ιδιότητα της Γραμματέως της Προέδρου Πρωτοδικών Αθήνας ζήτησε επιτακτικά να μιλήσει με τον κ. Γιαννόπουλο και να τον συνδέσει από κινητό τηλέφωνο με την Πρωτοδίκη Αθηνών.

Από τον Πέτρο Καρσιώτη

Ο κ. Γιαννόπουλος μίλησε με τη φερόμενη ως Πρωτοδίκη Αθηνών, η οποία ισχυρίστηκε ότι σε λίγα λεπτά επρόκειτο να εκδικάσει ασφαλιστικά μέτρα για μητέρα δύο παιδιών εκ των οποίων το ένα πάσχει από σοβαρή ασθένεια και πρόκειται να της γίνει έξωση διότι όφειλε δύο ενοίκια αξίας 800€. Ζήτησε ο Οργανισμός να καταβάλει άμεσα το ποσό και να αναλάβει την υποστήριξη της οικογένειας. Στο άκουσμα της εν λόγω υπόθεσης και της δεινής κατάστασης της οικογένειας, ο κ. Γιαννόπουλος με ιδιαίτερη συναισθηματική και συγκινησιακή φόρτιση, ανταποκρίθηκε άμεσα δίνοντας τη συγκατάθεσή του για την καταβολή του ποσού, διαβεβαιώνοντας ότι ο Οργανισμός θα σταθεί δίπλα στη μητέρα και τα παιδιά, όπως κάνει πάντα, ειδικότερα όταν υπάρχει πρόβλημα υγείας παιδιού.

Χαμόγελο του Παιδιού – εξαπάτηση: Η αποκάλυψη της απάτης…

Στη συνέχεια το γραφείο του ζήτησε επίσημο αίτημα μέσω email που να περιλαμβάνει όλα τα απαραίτητα στοιχεία προκειμένου να πραγματοποιηθεί η κατάθεση του ποσού, το οποίο απορρίφθηκε. Αντιπρότειναν να μας στείλουν τον τραπεζικό λογαριασμό με SMS χωρίς περαιτέρω στοιχεία και διέκοψαν την κλήση. Σε επανειλημμένες προσπάθειές μας για επανασύνδεση σε κινητό τηλέφωνο τερμάτισαν την κλήση. Εν συνεχεία πραγματοποιήθηκε επικοινωνία με το Πρωτοδικείο Αθηνών και διαπιστώθηκε ότι τα δύο ονόματα φερόμενα ως Πρόεδρος και Γραμματέας Πρωτοδικών Αθηνών δεν υφίσταντο.

Κατά τη διαδικασία διεκπεραίωσης από τα αρμόδια τμήματα του Οργανισμού διαπιστώθηκε η απόπειρα απάτης, διακόπηκε έγκαιρα η πραγματοποίηση εμβάσματος και ενημερώθηκε η Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος. Μετά λύπης μας διαπιστώνουμε ότι η ζωή και η υγεία παιδιών και ευάλωτων οικογενειών γίνεται αντικείμενο εκμετάλλευσης από επιτήδειους για την απόσπαση χρηματικών ποσών. Εφιστούμε την προσοχή σε Οργανισμούς και συμπολίτες μας, γιατί φαίνεται ότι κάποιοι αδίστακτοι δεν έχουν τη στοιχειώδη αιδώ να σεβαστούν τον ανθρώπινο πόνο».

 Η έρευνα της Αστυνομίας

Την υπόθεση μετά από όλα αυτά τα ανήκουστα έχει αναλάβει πλέον η Αστυνομία η οποία με τα στοιχεία που προέκυψαν από τις επικοινωνίες των δύο εμπλεκόμενων γυναικών θα προσπαθήσει να της εντοπίσει.

Δείτε ακόμη

Η κατανομή των κρουσμάτων: 25 εισαγόμενα – 51 στην Αττική
144 νέα κρούσματα, 24 στις πύλες εισόδου – 4 θάνατοι
Φυλακές Κέρκυρας: Βρήκαν πιστόλια σε χώρους σκληρών κρατουμένων

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις