Αθήνα

°C

kairos icon

Τετάρτη

24

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Ληστείες: Παλαιός γνώριμος των Αρχών ο ληστής των σούπερ μάρκετ
ΕΛΛΑΔΑ

Ληστείες: Παλαιός γνώριμος των Αρχών ο ληστής των σούπερ μάρκετ

Ληστείες: Σύλληψη του ληστή των σούπερ μάρκετ στη Δυτική Αττική, που χτυπούσε μόνο Παρασκευή ή Σάββατο.

Ληστείες: Στα χέρια της Αστυνομίας έπεσε ο «ληστής του… Σαββάτου», ο οποίος, με τη βοήθεια συνεργού του, που είχε αναλάβει τη μεταφορά του στους στόχους των ληστειών, λήστευε σούπερ μάρκετ σε περιοχές της Δυτικής Αττικής. Ο συγκεκριμένος 52χρονος, που εισέβαλε στα σούπερ μάρκετ -και σε ένα ταχυδρομικό κατάστημα- ακινητοποιούσε τους υπαλλήλους με πιστόλι κρότου, άρπαζε τα χρήματα από τα ταμεία –περισσότερη η αγοραστική κίνηση τα Σάββατα-  και διέφευγε. Όπως έγινε γνωστό, είχε συλληφθεί  και πάλι το 2010 με την κατηγορία ότι διέπραξε έντεκα ληστείες σε σούπερ μάρκετ και τρεις σε καταστήματα ΕΛ.ΤΑ. Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν, ότι καταδικάστηκε σε συνολική ποινή κάθειρξης 101 ετών(!) και αποφυλακίστηκε στα μέσα του 2015.

Από τον Πέτρο Καρσιώτη

Η ομάδα αστυνομικών που είχε αναλάβει τον εντοπισμό του διδύμου των εμπλεκομένων,  με τους ξεχωριστούς ρόλους, κατάφερε μετά από πολύμηνη έρευνα να τους εντοπίσει  μεσημβρινές ώρες του… Σαββάτου, στο Περιστέρι. Ηλικίας 52 και 32 χρόνων, συνελήφθησαν μετά από μία ακόμη ένοπλη ληστεία, που είχαν διαπράξει νωρίτερα σε σούπερ μάρκετ, στην Πετρούπολη.

Ληστείες: Σάββατο ή Παρασκευή

«Από την αξιοποίηση όλων των προανακριτικών δεδομένων», ανακοίνωσε η Αστυνομία  «προέκυψε ότι ο εμπλεκόμενος σε όλες τις εξεταζόμενες περιπτώσεις ληστειών, είναι το ίδιο άτομο, το οποίο: Διέπραττε τις ληστείες συνήθως ημέρα Παρασκευή ή Σάββατο, προσέγγιζε το “στόχο” και διέφευγε με μοτοσυκλέτα, χρησιμοποιούσε κράνος μοτοσικλετιστή για την απόκρυψη των χαρακτηριστικών του και απειλούσε τους υπαλλήλους με πιστόλι και σε κάποιες περιπτώσεις και μαχαίρι». Σε ό,τι αφορά τον ρόλο του συνεργού, αναφέρει: «Αποκαλύφθηκε η δράση του συνεργού του, ο οποίος μετέφερε με το αυτοκίνητό του τον 52χρονο στο σημείο που στάθμευαν την “επιχειρησιακή” μοτοσυκλέτα και απέκρυπτε στην οικία του το όπλο και τα ρούχα που φορούσε κατά τη διάπραξη των ληστειών».

Τι βρέθηκε

Από τις έρευνες, που πραγματοποιήθηκαν, βρέθηκαν συνολικά και κατασχέθηκαν: Πιστόλι κρότου με γεμιστήρα με -9- φυσίγγια, μαχαίρι, κράνος μοτοσικλετιστή και είδη ρουχισμού, που χρησιμοποιούντο κατά τη διάπραξη των ληστειών, κινητά τηλέφωνα, το χρηματικό ποσό των 980 ευρώ, προερχόμενο από την ληστεία. Από την μέχρι στιγμής έρευνα, έχουν εξιχνιασθεί 15 ληστείες σε σούπερ μάρκετ και μία  ληστεία σε ταχυδρομικό κατάστημα, που διαπράχθηκαν στις περιοχές του Ιλίου, του Περιστερίου και της Πετρούπολης. Σημειώνεται, καταλήγει η Αστυνομία,  ότι ο 52χρονος έχει συλληφθεί και κατά το παρελθόν για παρόμοια αδικήματα και έχει εκτίσει ποινή φυλάκισης, ενώ ο 32χρονος έχει κατηγορηθεί για κλοπές και παραβάσεις της Νομοθεσίας περί όπλων. Οι συλληφθέντες, οδηγήθηκαν στον  Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.

Ρουβίκωνας επίθεση

Δείτε ακόμη

Ξυλοδαρμός στο Γαλάτσι – Συγκλονίζει ο 17χρονος: «Φοβάμαι τι άλλο θα μου συμβεί»
Στους 286 οι νεκροί στην χώρα μας – Κατέληξε 74χρονος στο Σωτηρία
Δημόπουλος: “Δύσκολο εγχείρημα τα σχολεία” – “Σχεδόν άλυτο πρόβλημα” (vid)

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις