Αθήνα

°C

kairos icon

Σάββατο

27

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Διακίνηση ναρκωτικών – Έβρος: Με βάρκα από το ποτάμι
ΕΛΛΑΔΑ

Διακίνηση ναρκωτικών – Έβρος: Με βάρκα από το ποτάμι

Διακίνηση ναρκωτικών – Έβρος: Ο υποψήφιος αγοραστής ήταν αστυνομικός και μόλις έγινε η ανταλλαγή τού πέρασε χειροπέδες.

Διακίνηση ναρκωτικών – Έβρος: Πέρασε τον ποταμό Έβρο με  πλαστική βάρκα, παριστάνοντας τον παράτυπο μετανάστη. Σε κρύπτες της βάρκας, όμως, μετέφερε, ικανή ποσότητα «λευκού θανάτου» από την Τουρκία, για να την πουλήσει στην Ελλάδα. Ήδη, το κύκλωμα, που βρισκόταν πίσω του, είχε  έρθει σε επαφή και με τον υποψήφιο αγοραστή της ηρωίνης. Ο… μετανάστης με την πλαστική βάρκα θα παρέδιδε 806 γραμμάρια φονικής ηρωίνης, θα εισέπραττε 14.000 ευρώ και θα επέστρεφε με τον ίδιο τρόπο, από τα νερά του Έβρου στην Τουρκία.

Από τον Πέτρο Καρσιώτη

Μόνο, που ο υποψήφιος αγοραστής, ήταν στην πραγματικότητα αστυνομικός(!), που είχε διεισδύσει στο κύκλωμα. Δίπλα του, αθέατοι,  βρίσκονταν συνάδελφοί του και μόλις έγινε η ανταλλαγή, επενέβησαν και συνέλαβαν τον μεταφορέα της ηρωίνης. Σύμφωνα με τα στοιχεία της Αστυνομίας, η επιχείρηση πραγματοποιήθηκε από αστυνομικούς της Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών της Ασφάλειας Κομοτηνής.

Διακίνηση ναρκωτικών – Έβρος: Το ραντεβού της αγοραπωλησίας

«Στο πλαίσιο της επιχείρησης» αναφέρει η Αστυνομία, «ορίστηκε ραντεβού αγοραπωλησίας ηρωίνης, στο οποίο εμφανίσθηκε ο δράστης και πούλησε 806 γραμμάρια ηρωίνης έναντι του ποσού των 14.000 ευρώ, σε υποψήφιο αγοραστή που προσποιούνταν αστυνομικός. Επιπλέον, κατά τη διάρκεια της επιχείρησης, οι αστυνομικοί εντόπισαν σε παρακείμενο χώρο από το σημείο αγοροπωλησίας μία φουσκωτή βάρκα, την οποία χρησιμοποίησε ο δράστης για να διασχίσει τον ποταμό Έβρο και να εισέλθει από την Τουρκία στην Ελλάδα».

Οι κατασχέσεις

Συνολικά κατασχέθηκαν δύο νάιλον συσκευασίες με ηρωίνη, συνολικού βάρους 806 γραμμαρίων, μία φουσκωτή βάρκα και ένα κινητό τηλέφωνο. Ενώ ο συλληφθείς παραπέμφθηκε στον εισαγγελέα, στόχος τώρα των ερευνών είναι να βρεθούν περισσότερα στοιχεία για το κύκλωμα το οποίο χρησιμοποίησε τον μεταφορέα και το οποίο, όπως προαναφέρθηκε εδρεύει στην Τουρκία.

Δείτε ακόμη

Αιματηρή επίθεση 200 χούλιγκαν κατά αστυνομικών της ομάδας «Δράση»
Το σχέδιο της ΕΛΑΣ για τον Έβρο – Dones, θερμικές κάμερες, θωρακισμένα τζιπ
50.000 έλεγχοι καθημερινά για κορονοϊό – Οι παραβάσεις και τα πρόστιμα

 

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις