Αθήνα

°C

kairos icon

Τρίτη

23

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΚΟΣΜΟΣ / Ερντογάν νέες δηλώσεις: “Ελπίζω να μην πληρώσουν το ίδιο τίμημα”
ΕΥΘΕΙΑ ΑΠΕΙΛΗ

Ερντογάν νέες δηλώσεις: “Ελπίζω να μην πληρώσουν το ίδιο τίμημα”

Ερντογάν νέες δηλώσεις: Σε νέα προκλητική δήλωση προχώρησε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν απευθυνόμενος στην Ελλάδα χωρίς να την κατονομάζει.

Ερντογάν νέες δηλώσεις: Δεν έχει τέλος το παραλήρημα του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, με τον Τούρκο πρόεδρο να δηλώνει τώρα πως «εύχεται όσοι επιτίθενται στην ανεξαρτησία της Τουρκίας» να μην πληρώσουν το ίδιο τίμημα με αυτό που πλήρωσαν πριν από 100 χρόνια. «Πριν από έναν αιώνα είτε τους θάψαμε στο χώμα είτε τους ρίξαμε στη θάλασσα. Εύχομαι να μην πληρώσουν το ίδιο τίμημα» φέρεται να είπε ο Τούρκος πρόεδρος, σύμφωνα με την Hurriyet.

Ο Τούρκος πρόεδρος, μιλώντας στους αποφοίτους του Πανεπιστημίου Εθνικής Άμυνας της Τουρκίας, δήλωσε: «Όσους πριν από έναν αιώνα επιτέθηκαν κατά της ανεξαρτησίας μας , ο τουρκικός λαός τους έθαψε είτε στο χώμα είτε τους έριξε στη θάλασσα. Αυτοί που στόχευσαν τη σημαία μας και την προσευχή μας, όταν έψαχναν τρόπο να βγουν από αυτή την πίεση εκτέλεσαν τρεις πρωθυπουργούς, δυο υπουργούς και έναν αρχιστράτηγο. Ευχόμαστε να μην κάνουν το ίδιο λάθος σήμερα και να μην πληρώσουν το ίδιο τίμημα σήμερα». Παράλληλα την ίδια ώρα η Τουρκία ανακοίνωσε τη διεξαγωγή στρατιωτικών ασκήσεων διάρκειας πέντε ημερών, αρχής γενομένης την Κυριακή, μαζί με τον «στρατό» των τουρκοκυπρίων στα Κατεχόμενα όπως μετέδωσε το πρωί του Σαββάτου το πρακτορείο Anadolu

Οι  6 λέξεις του Κυριάκου Μητσοτάκη

Την Παρασκευή ο πρωθυπουργός έστειλε το δικό του μήνυμα στον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν λέγοντας χαρακτηριστικά: «Από τις πολλές και τις υπερβολικές αποστροφές του κ. Ερντογάν συγκρατώ μόνο μια αυτή για τον διάλογο και απαντώ με έξι καθαρές λέξεις: Σταματούν οι προκλήσεις, ξεκινούν οι συζητήσεις. Η χώρα μας και μπορεί και θέλει να συζητήσει τον καθορισμό των θαλασσίων ζωνών στο Αιγαίο με βάση το διεθνές δίκαιο χωρίς η ίδια να εκβιάζεται και χωρίς να παραβιάζεται η λογική. Ας φύγουν οι απειλές για να ξεκινήσουν οι επαφές» συμπλήρωσε ο κ. Μητσοτάκης.

«Η χώρα μας εκτός από την επιθετικότητα της Τουρκίας αντιμετωπίζει και ενέργειες που αμφισβητούν κάθε κανόνα του χάρτη των Ηνωμένων Εθνών. Με μια ρητορική που διαστρέφει την ιστορία και αλλοιώνει τη γεωγραφία, υπονομεύοντας τη νομιμότητα και με κινήσεις που θέτουν σε κίνδυνο την ασφάλεια σε όλη τη Μεσόγειο. Γι’ αυτό και θέλω να σας πω ότι ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας, θα επιδώσει στον ΓΓ του ΟΗΕ επιστολή μου όπου παρουσιάζεται η έκνομη δραστηριότητα της Άγκυρας. Όπως και οι απειλές που αυτή διαμορφώνει για τη σταθερότητα στην περιοχή που είναι κομβική για το διεθνές εμπόριο», ανέφερε ο κ. Μητσοτάκης.

Μητσοτάκης: « Διεθνή πρόκληση η στάση της Τουρκίας »

«Στις δύσκολες ημέρες που διανύουμε κάθε ένταση σε οποιοδήποτε σημείο του παγκόσμιου χάρτη συνιστά πρόκληση για τις δυνάμεις της ειρήνης και πολύ περισσότερο όταν αυτή εκδηλώνεται στα ανατολικά σύνορα της Ελλάδας που είναι και ανατολικά σύνορα της Ευρώπης», είπε ο πρωθυπουργός.

Κλείνοντας τόνισε: «Η παράνομη δράση της Τουρκίας συνιστά διεθνή πρόκληση που απαιτεί διεθνή απάντηση και μόνη πυξίδα μπορεί να είναι το διεθνές δίκαιο. Η Ελλάδα δεν έκρυψε ποτέ ότι ταυτόχρονα με τα δικαιώματα υπερασπίζεται την καλή γειτονία η διπλωματία είναι άλλη όψη της ισχύος της χώρας».

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις