Αθήνα

°C

kairos icon

Τρίτη

30

Μαΐου 2023

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Αθηνά Λινού – κορονοϊος: Ανησυχία για τα μέτρα στα σχολεία
ΕΛΛΑΔΑ

Αθηνά Λινού – κορονοϊος: Ανησυχία για τα μέτρα στα σχολεία

Αθηνά Λινού - κορονοϊος: Η καθηγήτρια επιδημιολογίας, εξέφρασε τον προβληματισμό της για τα μέτρα που έχουν ληφθεί για το άνοιγμα των σχολείων.

Αθηνά Λινού – κορονοϊος: Την εκτίμηση ότι «θα καθυστερήσει να έρθει η κανονικότητα στην Ελλάδα», εξέφρασε το πρωί του Σαββάτου η καθηγήτρια επιδημιολογίας Αθηνά Λινού, αναφερόμενη στην πορεία του κορονοϊού στη χώρα μας. Μιλώντας στο Open, η καθηγήτρια επιδημιολογίας αναφέρθηκε στον χειμώνα που έρχεται.

Αρχικά είπε: «Φοβάμαι ότι θα είναι πάρα πολύ δύσκολα, αλλά είναι στο χέρι μας, να μειώσουμε αυτή τη δυσκολία. Για τον καθένα μας μηδενικός κίνδυνος δεν υπάρχει. Κάποιοι θα νοσήσουν οπωσδήποτε, αλλά όσο λιγότεροι είναι αυτοί, τόσο καλύτερα». Σημείωσε πάντως, πως θα πετύχουμε να είναι λιγότεροι αυτοί που θα νοσήσουν, με σύνεση και σοβαρότητα εκ μέρους και της πολιτείας και των πολιτών. Όσον αφορά στα σχολεία, σημείωσε ότι έπρεπε να ανοίξουν για πολλούς λόγους.

Λίνου: Για τα σχολεία

«Από την αρχή της πανδημίας επιμένω για την απόσταση στα σχολεία, να είναι λιγότεροι μαθητές. Και 5 τμήματα σε όλη τη χώρα να αραιώσουν, κάποιους ανθρώπους θα τους σώσουμε και μία μεγαλύτερη ομάδα δεν θα εκτεθεί σε κίνδυνο.

Τα εκ περιτροπής τμήματα αυξάνουν τον κίνδυνο. Εγώ θα έλεγα λοιπόν, άμεσα το κάθε σχολείο να δημιουργήσει και χώρο στο ύπαιθρο όπου θα μπορούν να γίνουν μαθήματα εκεί και με συνεργασία των γονιών και του δήμου να βρεθούν κι άλλοι χώροι, όπως κλειστά μαγαζιά, να βάλεις τα μεγάλα παιδιά για να ελαχιστοποιηθούν οι μετακινήσεις των μικρών».

Για την χρήση μάσκας και το εμβόλιο

«Τα παιδιά μπορούν να κατανοήσουν την αναγκαιότητα της μάσκας, αλλά είναι ο τρόπος που θα τους το πούμε. Να δείτε ότι μπορούν να λειτουργήσουν ως influencers. Όπως είχαμε το μότο “μπαμπά μην τρέχεις” μπορεί να βγει το “μπαμπά τη μάσκα σου!”»

«Είναι θετικό μέτρο, θα βοηθήσει αν υπάρξει. Ο δρόμος για να πετύχουμε ανοσία της κοινωνίας μέσω του εμβολίου, είναι μακρύς. Φανταστείτε ότι είμαστε 10 εκατομμύρια και θα έχουμε άμεσα 600.000 δόσεις, για να εμβολιαστούν αυτοί που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή επικινδυνότητας», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Δείτε ακόμη

Εκκενώθηκε η κατάληψη Rosa Nera στην παλιά πόλη στα Χανιά
Ένοπλοι ανατίναξαν τρία ΑΤΜ σε εμπορικό κέντρο στην Πάτρα
Σε ύφεση η φωτιά στην Κεφαλονιά

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις