Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

26

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΚΟΣΜΟΣ / Ελληνοτουρκικά νέα: Ο Μπαχτσελί,σε νέες εμπρηστικές δηλώσεις
ΚΟΣΜΟΣ

Ελληνοτουρκικά νέα: Ο Μπαχτσελί,σε νέες εμπρηστικές δηλώσεις

Ελληνοτουρκικά νέα: Σε ένα νέο κρεσέντο προκλήσεων προχώρησαν το απόγευμα ανώτατοι Τούρκοι αξιωματούχοι.

Ελληνοτουρκικά νέα: Το γαϊτανάκι των προκλήσεων πήρε σήμερα ο κυβερνητικός εταίρος του “σουλτάνου” Ντεβλέτ Μπαχτσελί. Ο Τούρκος εθνικιστής χωρίς περιστροφές ισχυρίστηκε ότι η Άγκυρα έχει κάθε νόμιμο δικαίωμα να επέμβει στρατιωτικά σε βάρος της Ελλάδας και της Γαλλίας καθώς όπως είπε αυτές οι δύο χώρες απειλούν τα συμφέροντα τους! Οι δηλώσεις Μπαχτσελί έγιναν σχεδόν ταυτόχρονα με τις διαψεύσεις του τουρκικού ΥΠΕ για το δημοσίευμα της Die Welt το οποίο ανέφερε ότι ο Ερντογάν ζήτησε από τα γεράκια της Άγκυρας τη βύθιση ενός ελληνικού πολεμικού πλοίου ή την κατάρριψη ενός μαχητικού.

Την ώρα λοιπόν που ο Μπαχτσελί ζητούσε επίθεση, ο Ακσόι ισχυριζόταν ότι ο Ερντογάν δεν έδωσε τέτοια εντολή. Ωστόσο κοινή συνισταμένη των δηλώσεων τους ήταν ο πρωτοφανής ισχυρισμός πως η Αθήνα αυξάνει την ένταση στην περιοχή!

Αναλυτικά οι δηλώσεις Μπαχτσελί

«Υπάρχει μία τεράστια αντίσταση στις επιθετικές φιλοδοξίες της Ελλάδας, της Γαλλίας και ορισμένων περιφερειακών χωρών στην Μεσόγειο και το Αιγαίο. Η Τουρκία είναι υπέρ των δικαιωμάτων και του δικαίου και ενάντια στην τυραννία, την τρομοκρατία και την κατοχή. Η επικίνδυνη ένταση και η υψηλή δόση απειλών και πόλωσης στην εξωτερική πολιτική αφήνουν ανοιχτή κάθε είδους πιθανότητα. Τόσο το διεθνές δίκαιο όσο και τα συμφέροντά μας ως κυρίαρχο κράτος επιτάσσουν ό,τι είναι δικαίωμά μας να επεμβαίνουμε χωρίς δισταγμό ενάντια σε εχθρούς και προδότες», δήλωσε ο ηγέτης των Τούρκων εθνικιστών.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις