Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

02

Μαΐου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Άρση Εμπάργκο Κύπρος: Η ανακοίνωση της Ελλάδας για την απόφαση των ΗΠΑ
ΕΛΛΑΔΑ

Άρση Εμπάργκο Κύπρος: Η ανακοίνωση της Ελλάδας για την απόφαση των ΗΠΑ

Άρση Εμπάργκο Κύπρος: «Η Ελλάδα χαιρετίζει την απόφαση της αμερικανικής κυβέρνησης για τη μερική άρση του εμπάργκο εξοπλισμών στην Κυπριακή Δημοκρατία», αναφέρει χαρακτηριστικά το Ελληνικό ΥΠΕΞ.

Άρση Εμπάργκο Κύπρος: Για σημαντικό βήμα κάνει λόγο το υπ. Εξωτερικών, χαιρετίζοντας την απόφαση της αμερικανικής κυβέρνησης για μερική άρση του εμπάργκο εξοπλισμών προς την Κύπρο. Ταυτόχρονα διαμηνύει ότι η απόφαση αυτή είναι απόδειξη του ρόλου που διαδραματίζει η Μεγαλόνησος στη σταθερότητα και στην ειρήνη στη Μεσόγειο. Και τέλος, διαβεβαιώνει ότι η Ελλάδα θα συνεχίσει να εργάζεται με Κύπρο, ΗΠΑ και τις άλλες χώρες για τη σταθερότητα στην περιοχή.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του ΥΠΕΞ: «Η Ελλάδα χαιρετίζει την απόφαση της αμερικανικής κυβέρνησης για τη μερική άρση του εμπάργκο εξοπλισμών στην Κυπριακή Δημοκρατία. Πρόκειται για ένα σημαντικό βήμα για την ενίσχυση και εμβάθυνση της συνεργασίας μεταξύ δύο φίλων χωρών αλλά και απόδειξη αναγνώρισης του ρόλου που διαδραματίζει η Κυπριακή Δημοκρατία ως μια χώρα που συμβάλλει στη σταθερότητα και την ειρήνη στην περιοχή. Η Ελλάδα θα συνεχίσει να εργάζεται με την Κύπρο, τις ΗΠΑ και χώρες της ευρύτερης περιοχής για την εδραίωση της ασφάλειας και της σταθερότητας στην περιοχή».

Το μήνυμα του ΥΠΕΞ της Κύπρου

Μετά την χθεσινή τηλεφωνική επικοινωνία που είχε ο Νίκος Αναστασιάδης με τον Πομπέο σχετικά με τις εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο αλλά και την μερική άρση του εμπάργκο όπλων από την Αμερική, ο Πρόεδρος της Κύπρου, προχώρησε σε ανάρτηση στον επίσημο λογαριασμό του στο Twitter γράφοντας χαρακτηριστικά: «Χαιρετίζω την άρση του αμερικανικού εμπάργκο όπλων σε ό,τι αφορά μη φονικούς εξοπλισμούς. Μια θετική εξέλιξη που ενισχύει περαιτέρω τη διμερή σχέση ασφάλειας μεταξύ της Κύπρου και των ΗΠΑ.

Κατά τη διάρκεια της τηλεφωνικής μας επικοινωνίας με τον Μ. Πομπέο και οι δύο εκφράσαμε τις σοβαρές ανησυχίες μας για την ασταθή κατάσταση στην Ανατολική Μεσόγειο. Τονίσαμε επίσης τη σημασία της μείωσης των εντάσεων στην περιοχή, λόγω της επιθετικής συμπεριφοράς της Τουρκίας. Υπογράμμισα επίσης τις τουρκικές απειλές για το άνοιγμα της πόλης των Βαρωσίων και τις προσπάθειές μας να συνεχίσουμε τη διαπραγματευτική διαδικασία για το Κυπριακό».

Δείτε ακόμη

«Η ειρήνη θα κερδίσει»: Το μήνυμα που γράφτηκε σε πανό με τις σημαίες της Ελλάδας και της Τουρκίας
TZOKEΡ: Το πρακτορείο ΟΠΑΠ στη Μαρίνα Ζέας με το χρυσό δελτίο των 5,1 εκατ. ευρώ – Τι δηλώνει ο ιδιοκτήτης
Σε καραντίνα το ΚΥΤ της Μόριας μετά από επιβεβαιωμένο κρούσμα

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις