Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

25

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Βύρωνας κρούσματα – δομή φιλοξενίας: Έκτακτα μέτρα και φύλαξη
ΕΛΛΑΔΑ

Βύρωνας κρούσματα – δομή φιλοξενίας: Έκτακτα μέτρα και φύλαξη

Βύρωνας κρούσματα - δομή φιλοξενίας: 20 έφηβοι και οκτώ εργαζόμενοι στη δομή του Βύρωνα βρέθηκαν θετικοί στον κορονοϊό - Έκτακτα μέτρα και φύλαξη.

Βύρωνας κρούσματα – δομή φιλοξενίας: Σε καραντίνα μπαίνει η δομή φιλοξενίας ασυνόδευτων ανηλίκων μεταναστών “Νόστος” στην οδό Καλλιπόλεως στον Βύρωνα, καθώς εντοπίστηκαν 20 έφηβοι θετικοί και οκτώ εργαζόμενοι. Η δομή, που τίθεται και σε 24ωρη αστυνομική φύλαξη, φιλοξενούσε 40 εφήβους. Οι άλλοι 20 που είναι αρνητικοί θα μεταφερθούν σε άλλες δομές ενώ οι οκτώ εργαζόμενοι θα απομονωθούν στα σπίτια τους.

Από τις 21.00 της Δευτέρας, και για 14 ημέρες, έως 14-09-2020 και ώρα 21.00, θα ισχύσει η καραντίνα στη δομή φιλοξενίας ασυνόδευτων ανηλίκων στο Βύρωνα Αττικής, σύμφωνα με ανακοίνωση της γενικής γραμματείας Πολιτικής Προστασίας. Το καθεστώς περιοριστικών μέτρων τέθηκε με εντολή του υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκου Χαρδαλιά, και απόφαση του γενικού γραμματέα Πολιτικής Προστασίας, Βασίλειου Παπαγεωργίου, “για επιτακτικούς λόγους αντιμετώπισης σοβαρού κινδύνου δημόσιας υγείας και ειδικότερα για τον περιορισμό της διασποράς και των επιπτώσεων της νόσου COVID-19”.

Σύμφωνα με την απόφαση:

• Αναστέλλεται η δυνατότητα εισόδου και εξόδου στην ανωτέρω δομή φιλοξενίας, εξαιρουμένου του προσωπικού της μονάδας, το οποίο μπορεί να εναλλάσσεται κάθε 48 ώρες.

• Η τροφοδοσία και η παροχή ειδών πρώτης ανάγκης (τρόφιμα, φάρμακα κ.α.) στην ανωτέρω δομή φιλοξενίας, θα γίνεται από τους προμηθευτές, χωρίς δυνατότητα εισόδου τους σε αυτή, τηρώντας όλα τα απαραίτητα μέτρα υγιεινής.

Στο μεταξύ, λόγω του κρούσματος που βρέθηκε χθες σε μονάδα φροντίδας ηλικιωμένων στο Μοσχάτο πραγματοποιήθηκε σήμερα σχετικός έλεγχος από κλιμάκια του ΕΟΔΥ και αποφασίστηκαν τα ίδια μέτρα και στο γηροκομείο.

Ειδικότερα:

• Αναστέλλεται η δυνατότητα εισόδου και εξόδου στην ανωτέρω μονάδα φροντίδας ηλικιωμένων, εξαιρουμένου του προσωπικού της μονάδας.

• Η τροφοδοσία και η παροχή ειδών πρώτης ανάγκης (τρόφιμα, φάρμακα κ.α.), θα γίνεται από τους προμηθευτές, χωρίς δυνατότητα εισόδου τους σε αυτό, τηρώντας όλα τα απαραίτητα μέτρα υγιεινής.

Τα παραπάνω περιοριστικά μέτρα ισχύουν από 31-08-2020 και ώρα 18.00 και έως την έκδοση των αποτελεσμάτων των εργαστηριακών εξετάσεων που πραγματοποιήθηκαν στους φιλοξενούμενους και στο προσωπικό της μονάδας.

Η Ελληνική Αστυνομία αναλαμβάνει την επιτήρηση και ανάληψη κάθε αναγκαίας ενέργειας για τη διασφάλιση της εφαρμογής των μέτρων αυτών.

Κορονοϊός: 183 νέα κρούσματα σε μια μέρα

Τα νέα κρούσματα κορονοϊού στη χώρα σήμερα είναι 183, συνολικά ανέρχονται σε 10317 από την αρχή της πανδημίας, σύμφωνα με την ανακοίνωση του ΕΟΔΥ. Τα 10 εντοπίστηκαν στις πύλες εισόδου της χώρας.

Αναλυτικότερα:

– 10 κρούσματα κατά τους ελέγχους που διενεργήθηκαν στις πύλες εισόδου της χώρας

– 107 κρούσματα στην Π.Ε. Αττικής, εκ των οποίων 44 συνδέονται με γνωστές συρροές και 6 αναφέρουν πρόσφατο ταξίδι στο εσωτερικό της χώρας

– 9 στην Π.Ε. Θεσσαλονίκης, εκ των οποίων 4 αναφέρουν πρόσφατο ταξίδι στο εσωτερικό της χώρας

– 1 κρούσμα στην Π.Ε. Αιτωλοακαρνανίας

– 1 κρούσμα στην Π.Ε. Αχαΐας

– 1 κρούσμα στην Π.Ε. Γρεβενών

– 1 κρούσμα στην Π.Ε. Δωδεκανήσων

– 1 κρούσμα στην Π.Ε. Ζακύνθου

– 8 κρούσματα στην Π.Ε. Ημαθίας, εκ των οποίων 2 συνδέονται με γνωστές συρροές

– 2 κρούσματα στην Π.Ε. Ηρακλείου

– 6 κρούσματα στην Π.Ε. Ιωαννίνων, εκ των οποίων 4 με αναφέρουν επαφή με επιβεβαιωμένο κρούσμα

– 3 κρούσματα στην Π.Ε Καβάλας

– 9 κρούσματα στην Π.Ε. Κοζάνης, εκ των οποίων 8 με αναφέρουν επαφή με επιβεβαιωμένο κρούσμα

– 1 κρούσμα στην Π.Ε. Κορινθίας

– 7 κρούσματα στην Π.Ε. Κυκλάδων

– 3 κρούσματα στην Π.Ε. Λέσβου

– 2 κρούσματα στην Π.Ε. Πέλλας

– 1 κρούσμα στην Π.Ε. Φλώρινας

– 4 κρούσματα στην Π.Ε. Χανίων

– 6 κρούσματα βρίσκονται υπό διερεύνηση

Οι νεκροί ανέβηκαν στους 267, ενώ οι διασωληνωμένοι είναι 36.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις