Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

26

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Νεκροί κορονοϊός Ελλάδα: Άλλα δύο θύματα του φονικού ιού
ΕΛΛΑΔΑ

Νεκροί κορονοϊός Ελλάδα: Άλλα δύο θύματα του φονικού ιού

Νεκροί κορονοϊός Ελλάδα: Aκόμη δύο άνθρωποι έχασαν σήμερα τη ζωή τους από κορονοϊό στην Ελλάδα, ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό των θυμάτων στη χώρα μας σε 271.

Νεκροί κορονοϊός Ελλάδα: Μακραίνει η λίστα των θυμάτων από τον κορονοϊό στην χώρα μας καθώς άλλοι δύο άνθρωπο έχασαν σήμερα την ζωή τους , ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό των θυμάτων στα 271. Σύμφωνα με πληροφορίες, πρόκειται για μια ηλικιωμένη 102 ετών με υποκείμενα νοσήματα που άφησε την τελευταία της πνοή το πρωί της Τρίτης (01/09) στο νοσοκομείο Ευαγγελισμός και έναν 80χρονο, επίσης με υποκείμενα νοσήματα, που νοσηλευόταν στο νοσοκομείο «ΑΧΕΠΑ».

Ο 80χρονος, μάλιστα, αποτελεί το 20ο θύμα από το γηροκομείο στο Ασβεστοχώρι στο οποίο ο ιός εξαπλώθηκε όταν εργαζόμενος της δομής προσβλήθηκε από τον ιό από συγγενικό του πρόσωπο που είχε μεταβεί σε συναυλία της Χαλκιδικής. Από κει και πέρα στο πλαίσιο αυτό εντείνονται οι έλεγχοι από τις αρχές για την εφαρμογή των μέτρων και έχουν αρχίσει ήδη να πέφτουν τα πρώτα πρόστιμα.

Κορονοϊός: “Καμπάνα” σε οίκο ευγηρίας στον Κορυδαλλό

Συγκεκριμένα τη Δευτέρα σε οίκο ευγηρίας στον Κορυδαλλό έπεσε καμπάνα 10.000 ευρώ καθώς διαπιστώθηκε: 1)Μη επίδειξη αρχείου καθημερινής θερμομέτρησης προσωπικού, και 2) Μη ύπαρξη αλκοολικού διαλύματος στην είσοδο του οίκου ευγηρίας.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, η δυναμικότητα του εν λόγω οίκου ευγηρίας υπερβαίνει τους 40 ωφελούμενους. Οι έλεγχοι στις Μονάδες Φροντίδας Ηλικιωμένων διεξάγονται καθημερινά από μικτά κλιμάκια του ΕΟΔΥ, της ΕΑΔ, αλλά και κλιμάκια της ΔΙΜΕΑ, υπό το συντονισμό του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, της Γενικής Γραμματείας Προστασίας του Πολίτη και της Γενικής Γραμματείας Προστασίας του Καταναλωτή.

Κορονοϊός: Σαρωτικοί έλεγχοι σε γηροκομεία

Ωστόσο οι έλεγχοι στις Μονάδες Φροντίδας Ηλικιωμένων διεξάγονται καθημερινά από μικτά κλιμάκια του ΕΟΔΥ, της ΕΑΔ, αλλά και κλιμάκια της ΔΙΜΕΑ, υπό το συντονισμό του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, της Γενικής Γραμματείας Προστασίας του Πολίτη και της Γενικής Γραμματείας Προστασίας του Καταναλωτή.

«Δίνουμε απόλυτη προτεραιότητα στην προστασία των ηλικιωμένων συμπολιτών μας. Οι έλεγχοι για την εφαρμογή των μέτρων είναι ήδη εντατικοί σε όλη τη χώρα. Για τη διενέργειά τους αξιοποιούμε τη συνεργασία όλων των ελεγκτικών μηχανισμών, που διαθέτει η πολιτεία. Πρέπει οι υπεύθυνοι των δομών να καταλάβουν ότι η τήρηση των μέτρων είναι απαραίτητη για την προστασία των ηλικιωμένων συμπολιτών μας. Ως υπουργείο Εργασίας, είμαστε αποφασισμένοι αυτό να το διασφαλίσουμε», δήλωσε η υφυπουργός Εργασίας Δόμνα Μιχαηλίδου.

Δείτε ακόμη

Εξοπλιστικό πρόγραμμα 10 δισ. -Τι συζητά η ελληνική κυβέρνηση
Τον μαχαίρωσε για τα μάτια μιας γυναίκας – Απίστευτο περιστατικό στα Χανιά
Ξανά στην ενημέρωση για τον κορονοϊό ο Σωτήρης Τσιόδρας
Ατύχημα σε στρατόπεδο της Αττικής – Τραυματίστηκαν δύο στρατιώτες

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις