Αθήνα

°C

Τετάρτη

14

Απριλίου 2021

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Ερντογάν – Ελλάδα: «Βυθίστε ελληνικό πλοίο ή καταρρίψτε μαχητικό» – Τι γράφει η Welt
ΣΟΚ ΑΠΟ ΤΗΝ WELT

Ερντογάν – Ελλάδα: «Βυθίστε ελληνικό πλοίο ή καταρρίψτε μαχητικό» – Τι γράφει η Welt

Ερντογάν - Ελλάδα: Σοκαριστικό είναι το δημοσίευμα-αποκάλυψη της γερμανικής εφημερίδας Die Welt που φέρει τον Τούρκο πρόεδρο Ερντογάν να ζήτησε από τους στρατηγούς του να προκαλέσουν ένα θερμό επεισόδιο βυθίζοντας ελληνικό πλοίο ή καταρρίπτοντας ελληνικό μαχητικό αεροσκάφος.

Ερντογάν – Ελλάδα: «Βυθίστε ελληνικό πλοίο ή καταρρίψτε μαχητικό». Αυτό φέρεται να ζήτησε ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν από τους στρατηγούς του, σύμφωνα με όσα αναφέρονται στο δημοσίευμα της εφημερίδας «Welt». Σύμφωνα με το γερμανικό δημοσίευμα, που επικαλείται τουρκικές στρατιωτικές πηγές, πριν από μερικές ημέρες ο Ερντογάν φέρεται να ζήτησε από τους στρατηγούς του στην Αγκυρα να προχωρήσουν στη βύθιση ελληνικού πλοίου στην Ανατολική Μεσόγειο, με όσο γίνεται λιγότερες απώλειες σε ανθρώπινες ζωές.

Σύμφωνα με τη «Welt», οι στρατηγοί του Ερντογάν φαίνεται να αντέδρασαν, με τον Τούρκο πρόεδρο να αντιπροτείνει τη ρίψη ενός ελληνικού πολεμικού μαχητικού αεροσκάφους, με τέτοιον τρόπο ώστε να διασωθεί ο Ελληνας πιλότος.

Το δημοσίευμα αναφέρει, μεταξύ άλλων:

«Πριν από λίγες ημέρες ο πρόεδρος Ερντογάν διέταξε τους στρατηγούς του να βυθίσουν ένα ελληνικό πλοίο, αλλά να προσπαθήσουν να μην υπάρξουν πολλές απώλειες σε ανθρώπινες ζωές. Οι στρατηγοί αρνήθηκαν να κάνουν κάτι τέτοιο και η επόμενη ιδέα ήταν να καταρριφθεί ένα ελληνικό πολεμικό αεροσκάφος. Εκεί ήταν και πάλι η ιδέα ο πιλότος να βγει από το αεροπλάνο και να σώσει τη ζωή του», αναφέρεται στο σχετικό δημοσίευμα.

Anadolu: Προπαγανδιστικός χάρτης για τα ελληνικά νησιά

Την ίδια ώρα, με Infographic το τουρκικό πρακτορείο Anadolu υποστηρίζει τις θέσεις της Άγκυρας πως η Ελλάδα «παραβιάζει» τις διατάξεις των Συνθηκών της Λωζάνης και των Παρισίων για τα ελληνικά νησιά, που, όπως υποστηρίζει η Τουρκία, θα πρέπει να μη διαθέτουν στρατό.

Με τίτλο «η Ελλάδα παραβιάζει τη Συνθήκη της Λωζάνης του 1923 και των Παρισίων του 1947 διατηρώντας στρατιωτικές δυνάμεις στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου», το τουρκικό πρακτορείο δημοσιεύει έναν χάρτη, στον οποίο σημειώνει μια σειρά από ελληνικά νησιά, από τη Λέσβο και τη Χίο έως τη Σάμο, την Κω, τη Νίσυρο, την Κάρπαθο και τη Ρόδο.

Στο κείμενο που συνοδεύει τον χάρτη, το πρακτορείο αναπαράγει τις αιτιάσεις της Άγκυρας, πως η Ελλάδα παραβιάζει τις Συνθήκες Λωζάνης και Παρισίων, στις οποίες αναφέρεται πως τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου θα πρέπει να είναι αποστρατικοποιημένα.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις