Αθήνα

°C

kairos icon

Σάββατο

27

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΑΘΛΗΤΙΚΑ / F1 – Χάμιλτον: Θέλω ανταγωνισμό!
ΑΘΛΗΤΙΚΑ

F1 – Χάμιλτον: Θέλω ανταγωνισμό!

F1 - Χάμιλτον: Ο πρωταγωνιστής της σεζόν με 5 νίκες σε 7 γκραν πρι μιλάει για την χρονιά που τρέχει, την έλλειψη ανταγωνισμού, τον Σουμάχερ, το σπορ

F1Χάμιλτον: Την επιθυμία του να γίνει πιο ανταγωνιστική η Φόρμουλα 1 αυτή την περίοδο, δήλωσε ο Λούις Χάμιλτον. Αφού, ο Βρετανός είναι λάτρης των αγώνων και όπως όλοι οι λάτρεις της διοργάνωσης θέλει περισσότερη δράση στην φετινή σεζόν. Θυμίζουμε, ο Χάμιλτον έχει κερδίσει τους πέντε από τους 7 πρώτους αγώνες της χρονιάς και έχει «χτίσει» μια διαφορά 47 βαθμών από τους υπόλοιπους διεκδικητές του πρωταθλήματος. Πιο χαρακτηριστικά, ο έξι φορές παγκόσμιος πρωταθλητής δήλωσε, πως θα το καταλάβαινε, αν κάποιοι φίλοι της Φόρμουλα έβλεπαν μόνο την εκκίνηση και επέστρεφαν για να δουν τους τελευταίους γύρους. Εκεί που ο ίδιος θα πανηγυρίζει με την σαμπάνια.

Ακόμα, αναφέρθηκε πως και ο ίδιος το έχει περάσει αυτό. Αφού, θυμάται τον εαυτό του, να παρακολουθεί τα κατορθώματα του Μίκαελ Σουμάχερ στις αρχές του 2000. Την περίοδο δηλαδή, που ο Γερμανός θρύλος σάρωνε τα πάντα στον διάβα του. Καθώς, κατέκτησε 5 συνεχόμενα πρωταθλήματα και είχε 48 νίκες σε 85 εκκινήσεις (ποσοστό 56%). Ο Βρετανός, έχει παρόμοια στατιστικά από το 2014 εως σήμερα. Πιο συγκεκριμένα, έχει 6 πρωταθλήματα σε 7 σεζόν και 67 νίκες σε 128 αγώνες (ποσοστό 52%).

F1 – Χάμιλτον: Για τον “Σούμι”

F1 – Χάμιλτον: Ο Χάμιλτον για τα χρόνια που κυριαρχούσε ο Σουμάχερ, δήλωσε: «Ήμουν ένα παιδί στην εφηβεία. Ξυπνούσα, έτρωγα το σάντουιτς μου και παρακολουθούσα την εκκίνηση των Γκραν Πρι. Πήγαινα για ύπνο και ξυπνούσα για να δω το τέλος τους». Ενώ, πρόσθεσε: «Αν παρακολουθούσα σήμερα, θα έκανα το ίδιο και θα έβλεπα τα στιγμιότυπα, επειδή είναι πολύ πιο σύντομα. Μόνο αν μου έλεγε ένας φίλος μου, πως είναι κάποιος συναρπαστικός αγώνας, θα τον παρακολουθούσα ολόκληρο!».

Θυμίζουμε, ο Βρετανός ήταν μπροστά σε όλους τους γύρους στο Γκραν Πρι του Βελγίου. Γεγονός το οποίο δεν είναι παράδοξο, αφού, δεν έχει υπάρξει ακόμα προσπέραση για το προβάδισμα σε αγώνα της φετινής σεζόν (τουλάχιστον εντός πίστας). Οι μόνες δύο φορές που έχει χάσει ο πρωτοπόρος το προβάδισμα σε αγώνα, οφειλόταν σε σταματημό στα pit (ο Μπότας είχε χάσει το προβάδισμα από τον Χάμιλτον στην Αυστρία και ο Χάμιλτον την πρώτη θέση από τον Φερστάπεν στην Ουγγαρία, για ένα γύρο). Επίσης, ο πιλότος της Μερσεντές ήταν πρωτοπόρος στους 231 από τους τελευταίους 232 γύρους, στις τελευταίες τέσσερις νίκες του. Η μόνη φορά που δεν ήταν πρώτος, ήταν αυτή στην Ουγγαρία.

Άπιαστος ο Χάμιλτον στην Αυστρία

F1 – Χάμιλτον: Κόντρα με την Ρεντ Μπουλ

F1 – Χάμιλτον: Για το γεγονός αυτό, δήλωσε: «Ίσως δεν είναι τόσο διασκεδαστικό για τον κόσμο, ωστόσο, είναι διαφορετικό όταν είσαι μέσα σε αυτό. Αλλά φυσικά θα ήθελα ένα πραγματικό αγώνα. Σίγουρα υπήρξαν αγώνες στο παρελθόν, που ήταν πιο κοντά, προσπαθώντας να κυνηγήσω τις Φεράρι και να μείνω μπροστά από αυτές». Ενώ, πρόσθεσε: «Ελπίζω οι επόμενοι αγώνες να είναι πιο ανταγωνιστικοί. Νομίζω, πως, τα μονοθέσια της Ρεντ Μπουλ έχουν βελτιωθεί αρκετά και όλοι θέλουν να μας δουν, να κοντραριζόμαστε».

Τελειώνοντας, δήλωσε: «Μην κατηγορείτε τους οδηγούς. Οι άνθρωποι που παίρνουν τις αποφάσεις, που βάζουν τους κανόνες και τέτοια πράγματα, είναι αυτοί, που θα μπορούσατε να ασκήσετε πίεση για να κάνουν μία καλύτερη δουλειά, αν αυτό είναι δυνατό!» και συνέχισε λέγοντας: «Πιστεύω, πως αυτό θα συμβεί το 2022 με αυτόν τον νέο τύπο μονοθέσιων. Ίσως δούμε μια διαφορετική μορφή αγώνων, την οποία, θα μπορείτε να παρακολουθείτε. Δεν θα ήταν αυτό κάτι, αν μπορούσαμε να είμαστε πιο κοντά και να έχουμε πιο ανταγωνιστικούς αγώνες;».

Δείτε ακόμη:

Ανακοίνωσε Γκιγιέρμε η Αλ Σαντ
Ο Αυγενάκης ζητά από την ΕΠΟ εκλογές Νοέμβριο ή Δεκέμβριο
Super League 1: «Μπλόκο» στην προκήρυξη του νέου πρωταθλήματος

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις