Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

26

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΚΟΣΜΟΣ / Oruc Reis τώρα: Για τρεις μήνες στην περιοχή το ερευνητικό πλοίο – Απειλεί και ο Τσαβούσογλου
ΚΟΣΜΟΣ

Oruc Reis τώρα: Για τρεις μήνες στην περιοχή το ερευνητικό πλοίο – Απειλεί και ο Τσαβούσογλου

Oruc Reis τώρα: Ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών σημείωσε ότι θα εκδίδονται «τμηματικές» Navtex για την παραμονή του στην περιοχή μας.

Oruc Reis τώρα: Το τουρκικό ερευνητικό πλοίο Ορούτς Ρέις θα παραμείνει στην ανατ. Μεσόγειο για 90 ημέρες, ανακοίνωσε ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, σε συνέντευξή του στο τουρκικό κανάλι «Α Χαμπέρ». Ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου σημείωσε ότι θα εκδίδονται «τμηματικές» Navtex για την παραμονή του Ορούτς Ρέις στην ανατ. Μεσόγειο, που θα αφορούν την κάθε περιοχή ξεχωριστά και σε διαφορετικές ημερομηνίες. Όπως διευκρίνισε, οι πρώτες Navtex θα αφορούν έρευνες σε δυτικές περιοχές και στο τέλος του 3μήνου το Ορούτς Ρέις θα πλησιάσει την τουρκική ηπειρωτική χώρα.

Αιτία πολέμου χαρακτήρισε ενδεχόμενη επέκταση των χωρικών υδάτων της Ελλάδας στο Αιγαίο ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών, σημειώνοντας ωστόσο ότι δεν ενοχλεί την Άγκυρα η επέκτασή τους στο Ιόνιο Πέλαγος. «Η Ελλάδα ενεργεί όπως εκείνη θέλει όπου έχει δικαιώματα. Δεν μας αφορά αυτό. Ωστόσο, στο Αιγαίο δεν μπορούν να επεκτείνουν τα σύνορά τους στα 12 μίλια. Αυτό αποτελεί αιτία πολέμου. Δεν πρόκειται να επιτρέψουμε στην Ελλάδα να επεκτείνει τα χωρικά της ύδατα από 6 σε 12 μίλια. Το λέω πολύ ξεκάθαρα», δήλωσε ο επικεφαλής της τουρκικής διπλωματίας.

Παράλληλα, ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου, απευθυνόμενος στην αξιωματική αντιπολίτευση, θέλησε να αποσαφηνίσει ότι αυτό το θέμα με τα χωρικά ύδατα ή την κυριαρχία των νησιών στο Αιγαίο δεν προέκυψε επί διακυβέρνησης Ερντογάν, αλλά πριν από την εποχή της κρίσης των Ιμίων.

Η Ελλάδα έχει την ίδια πολιτική

Ο Τούρκος ΥΠΕΞ σχολίασε ότι τα προβλήματα με την Ελλάδα είναι ίδια από παλιά κι ότι η πολιτική της Αθήνας δεν έχει αλλάξει με την κυβέρνηση Μητσοτάκη. «Η Ελλάδα ήθελε εδώ και χρόνια να μας φυλακίσει με το χάρτη της Σεβίλλης. Αλλά μόλις αρχίσαμε τις γεωτρήσεις, τότε η Ελλάδα άρχισε τη φασαρία. Και μετά και η Ε/Κ Διοίκηση, έχοντας και τη στήριξη της Ευρώπης. Η Ισπανία και η Γερμανία ήθελαν να μεσολαβήσουν. Εμείς πήραμε κάποιες αποφάσεις για να το λύσουμε μέσω της διπλωματίας χωρίς να καταπατηθούν τα δικαιώματά μας. Θέλουμε ακόμη να λυθούν τα προβλήματα μέσω της διπλωματίας» είπε.

Δεν ενοχλεί η συμφωνία με την Αίγυπτο

Ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου, σε αντίθεση με προηγούμενες δηλώσεις του, υποστήριξε ότι η συμφωνία για τον καθορισμό ΑΟΖ μεταξύ Ελλάδας και Αιγύπτου δεν ενόχλησε πολύ την Άγκυρα, γιατί δεν παραβιάζει την τουρκική υφαλοκρηπίδα. «Η υπογραφή της συμφωνίας με την Αίγυπτο δεν μας ενόχλησε και πολύ. Γιατί δεν μας ενοχλεί; Αν δούμε το χάρτη, αυτή η δήθεν «συμφωνία», εμείς φυσικά κάναμε ένσταση στον ΟΗΕ λέγοντας ότι είναι άκυρη αυτή η συμφωνία, όταν κοιτάζουμε τις γραμμές από τη μεριά της Αιγύπτου, τα σύνορα της υφαλοκρηπίδας της Αιγύπτου δεν παραβιάζουν τα σύνορα της δικής μας υφαλοκρηπίδας. Μόνο της Λιβύης την υφαλοκρηπίδα παραβιάζει λίγο.

Αλλά κοιτάζοντας το χάρτη με τις γραμμές της Ελλάδας βασικά εισέρχεται στην περιοχή που αυτή τη στιγμή διεξάγει σεισμικές έρευνες το πλοίο μας Oruc Reis».

Ο Τούρκος ΥΠΕΞ σημείωσε ότι οι άδειες, εξάλλου, που κάνει αυτή τη στιγμή έρευνες το Oruc Reis είχαν εκδοθεί από το 2009-2010. «Δεν αλλάζουν πολλά πράγματα με την υπογραφή αυτής της συμφωνίας (Ελλάδας-Αιγύπτου) ή με την επικύρωσή της».

Το Καστελόριζο

Άλλος είναι ο λόγος της αντιπαράθεσης με την Ελλάδα, δήλωσε ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου: Το Καστελόριζο. «Σήμερα η Ελλάδα προσπαθεί να εξασφαλίσει μία υφαλοκρηπίδα 40 χιλιάδων τ.χλμ. γύρω από το Καστελόριζο. Και το ίδιο προσπαθεί και για τα άλλα νησιά, όπως στην Κρήτη και τη Ρόδο, να τους  αναγνωριστούν πλήρη κυριαρχικά δικαιώματα. Βέβαια αυτό πριν από την υπογραφή της συμφωνίας με την Αίγυπτο. Με τη συμφωνία με την Αίγυπτο δεν αναγνωρίζονται πλήρη κυριαρχικά δικαιώματα», δήλωσε.

Η Ελλάδα δεν είναι τόσο γενναία

Ο Τούρκος ΥΠΕΞ προσπάθησε να υποβιβάσει την Ελλάδα, λέγοντας ότι δεν έχει πολλές στρατιωτικές δυνατότητες. «Γνωρίζουμε τις δυνατότητες της Ελλάδας. Ξεκίνησε ασκήσεις. Φυσικά μπορεί να πραγματοποιήσει ασκήσεις, όπως κι εμείς, αλλά η Ελλάδα προβαίνει σε παρενοχλήσεις. Προσπάθησε πρώτα με τα πλοία της και μετά με τα αεροσκάφη της. Αλλά εμείς επενέβημεν και αμέσως τα απομάκρυναν. Η Ελλάδα δεν είναι τόσο γενναία. Κι εμείς το γνωρίζουμε κι εκείνοι το γνωρίζουν», δήλωσε υποτιμητικά.

«Θα συναντηθώ με τον Δένδια όταν το επιτρέψουν οι συνθήκες»

Ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών ρωτήθηκε επίσης αν υπήρξε κάποια πρόσφατη επικοινωνία με τον Έλληνα ομόλογό του, Νίκο Δένδια. «Δεν έχει γίνει κάποια επαφή τελευταία, αλλά χαιρετισμούς έχουμε αποστείλει ο ένας στον άλλον μέσω κοινών φίλων», είπε, προσθέτοντας ότι με τον Νίκο Δένδια τον συνδέει μία φιλία από παλιά. «Δεν υπάρχει κάποιος συγκεκριμένος λόγος που δεν έχουμε επικοινωνήσει.  Όταν το επιτρέψουν οι συνθήκες, θα μιλήσουμε. Γιατί να μην μιλήσουμε; Το να συνομιλούμε δεν σημαίνει ότι υποχωρούμε από τα δικαιώματά μας», τόνισε ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου.

Αποστρατικοποίηση νησιών Αιγαίου: «Θα προβούμε στα δέοντα»

Στο θέμα της αποστρατικοποίησης των νησιών του Αιγαίου, ο Τούρκος ΥΠΕΞ ισχυρίστηκε ότι η Ελλάδα παρανομεί και η Άγκυρα είναι αποφασισμένη να αντιδράσει. «Η Ελλάδα έχει παραβιάσει τις συνθήκες και το έχουμε αναφέρει πολλές φορές στη διεθνή κοινότητα. Ότι άλλαξαν οι όροι, δεν είναι δικαιολογία. Πηγαίνουν και λένε στην ΕΕ ότι άλλαξαν οι όροι, η Τουρκία μάς αναγκάζει σε επίδειξη ισχύος. Ό, τι κι αν κάνουν δεν θα αλλάξουν το καθεστώς των εγγυήσεών μας στην Κύπρο. Αυτά που κάνουν μας ενοχλούν. Δεν συμβιβαστήκαμε και δεν θα συμβιβαστούμε σε τέτοιες ενέργειες.

Όπως σήμερα προβήκαμε στις απαραίτητες ενέργειες είτε στην ανατολική Μεσόγειο, είτε στο Αιγαίο, έτσι θα πρέπει να γνωρίζουν ότι είμαστε αποφασισμένοι να κάνουμε και πάλι ό,τι χρειαστεί, αν γίνουν κινήσεις εναντίον μας. Ο πρόεδρός μας το τονίζει πάντα αυτό», σημείωσε.

Η Ελλάδα κλείνει σχολεία στη δυτική Θράκη

Ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου, ανοίγοντας για άλλη μια φορά θέμα «τουρκικής» μειονότητας στη Θράκη, κατηγόρησε την Ελλάδα για διακρίσεις και καταπιέσεις. «Η Ελλάδα θεωρείται δήθεν το λίκνο του πολιτισμού, αλλά η Ελλάδα είναι εκείνη που παραβιάζει ανθρώπινα δικαιώματα. Εδώ εμείς στην ελληνορθόδοξη κοινότητα δεν κάνουμε καμία διάκριση, τους θεωρούμε πολίτες πρώτης κατηγορίας, όπως και τους Αρμένιους, και τους Εβραίους κλπ. Αλλά η Ελλάδα παραβιάζει συνεχώς τα δικαιώματα των Τούρκων της δυτικής Θράκης.

Όποτε κάνουμε εμείς ένα βήμα, η Ελλάδα κάνει μια αντίθετη κίνηση. Όσο συνεχίζουμε να ανοίγουμε νέα σχολεία, για παράδειγμα στην Ίμβρο και την Τένεδο, τόσο η Ελλάδα κλείνει τουρκικά σχολεία. Η Ελλάδα έκλεισε 8 σχολεία, αλλά εμείς ανοίξαμε σχολεία για 4 μαθητές. Η Ελλάδα τα τελευταία 25 χρόνια μείωσε κατά 50% τα μειονοτικά σχολεία», δήλωσε ο Τούρκος ΥΠΕΞ, ενώ αναφερόμενος στη στρατιωτική άσκηση που πραγματοποίησε ο ελληνικός στρατός στο χωριό Γλαύκη, κατηγόρησε την Αθήνα ότι προσπάθησε να εκφοβίσει τους κατοίκους της μειονότητας εκεί λόγω της κατάστασης στην Ανατολική Μεσόγειο.

«Η Ελλάδα μιλά για ανθρωπιά και ανθρώπινα δικαιώματα, αλλά είναι προφανές τί κάνουν σε εκείνους που δεν είναι ‘δικοί τους’. Αυτό δείχνει ότι η Ελλάδα είναι διπρόσωπη Ωστόσο, πρέπει να γίνει σαφές ότι δεν είναι δυνατόν να αφήσουμε τους ομογενείς μας μόνους».

Η Γαλλία σε κατάσταση υστερίας

Ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών δεν παρέλειψε να στρέψει τα βέλη του για άλλη μια φορά και κατά της Γαλλίας. «Η Γαλλία είναι σε κατάσταση υστερίας», είπε χαρακτηριστικά και επιδιώκει να τα βάζει εναντίον της Τουρκίας σε κάθε επίπεδο.

Ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου είπε ότι η Γαλλία «έγινε ρεζίλι» στο επεισόδιο στην ανατ. Μεσόγειο και η Άγκυρα περιμένει ακόμη τη συγνώμη της. «Υποστηρίζει συνεχώς την Ελλάδα και τονίζει ότι το ΝΑΤΟ καταρρέει. Η Γαλλία προσπαθεί να το παίξει ηγέτης στην Ευρώπη και να ιδρύσει τον δικό της στρατό», δήλωσε.

Κυρώσεις από την Ε.Ε.

Για τις κυρώσεις που εξετάζει να λάβει ως μέτρο κατά της Τουρκίας η ΕΕ λόγω των δραστηριοτήτων της στην ανατ. Μεσόγειο, ο Τούρκος ΥΠΕΞ κατηγόρησε την Ελλάδα και την Κύπρο, λέγοντας ότι δεν είναι η πρώτη φορά που ζητούν κυρώσεις κατά της Τουρκίας. «Κι επειδή δεν το έχουν καταφέρει στις τελευταίες συνόδους, διατείνονται τώρα ότι θα ασκήσουν βέτο σε κάποιες αποφάσεις», ανέφερε, συστήνοντας στην ΕΕ να είναι ειλικρινής και αμερόληπτη, διαφορετικά «δεν πρόκειται να βρεθεί λύση και η ένταση θα αυξηθεί».

Κάτι τέτοιο – σύμφωνα με τον Μεβλούτ Τσαβούσογλου – «δεν ωφελεί ούτε την ΕΕ ούτε κανέναν. Και πολύ περισσότερο την Ελλάδα. Η ΕΕ, όπως κάνει και με εμάς, πρέπε να υποδείξει στην Ελλάδα τα άδικα και κυρίως να πει στην Ελλάδα και στους Ε/Κ ότι πρέπει να μάθουν να μοιράζονται».

Συνομιλία Ερντογάν – Τραμπ

Ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου αναφέρθηκε και στην τηλεφωνική επικοινωνία Ερντογάν – Τραμπ, αποφεύγοντας ωστόσο να δώσει λεπτομέρειες. Όπως είπε, η ατμόσφαιρα ήταν θετική κι ο Ταγίπ Ερντογάν προσπάθησε να εξηγήσει την κατάσταση μέχρι σήμερα. Ο Ντόναλντ Τραμπ, αφού τα άκουσε, εξέφρασε απλώς την επιθυμία να επιλυθούν αυτά τα προβλήματα.

Οκτάι: Αιτία πολέμου τα 12 ναυτικά μίλια

Στο μεταξύ, το casus belli επαναφέρει ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης της Τουρκίας, σε περίπτωση που η Ελλάδα επεκτείνει τα χωρικά ύδατα στο Αιγαίο στα 12 μίλια, θέτοντας ακόμη και ζήτημα κυριαρχίας των Δωδεκανήσων. Σε συνέντευξή του στο κρατικό πρακτορείο ειδήσεων «Αναντολού», ο Φουάτ Οκτάι δήλωσε ότι «η αιτία πολέμου» για την Τουρκία είναι ακόμη σε ισχύ, παρά τις αντίθετες παλαιότερες δηλώσεις του προέδρου Ερντογάν για άρση της απειλής αυτής κατά της Ελλάδας. «Περιμένετε να το αποδεχτούμε αυτό; Αν αυτό δεν είναι αιτία πολέμου, τότε τι είναι;

Κι ο πρόεδρός μας αυτό λέει εξάλλου. Το ατύχημα δεν θα συμβεί από εμάς. Λένε οι Έλληνες ότι ‘μπορεί να συμβεί ατύχημα ή κάτι τέτοιο’. Ε, κι εμείς θα κάνουμε ό,τι χρειαστεί. Αν δεν το κάνουμε εδώ ως έθνος, πού θα το κάνουμε; Αν δεν κάνουμε ό,τι χρειαστεί εδώ, εάν δεν διεκδικήσουμε τα δικαιώματά μας, πού θα τα διεκδικήσουμε; Αυτή είναι η θέση της Τουρκίας. Είσαι κάτω από τη μύτη μου, οι χώρες έχουν υφαλοκρηπίδα, αλλά αυτές οι νησίδες μπορεί να έχουν χωρικά ύδατα αλλά όχι υφαλοκρηπίδα, η στάση μας βασίζεται στο δίκαιο. Δεν μπορεί να έχουν υφαλοκρηπίδα. Δεν μπορεί να έχουν αποκλειστική οικονομική ζώνη. Αυτό δεν μπορούμε να το αποδεχτούμε», δήλωσε ο Τούρκος αντιπρόεδρος, επιχειρηματολογώντας ότι αν η Ελλάδα επεκτείνει τα χωρικά ύδατα σε 12 μίλια, «αυτό σημαίνει ότι τα πλοία σου δεν θα μπορούν να κατεβούν από το Αιγαίο, ούτε τα γιοτ εάν είσαι τουρίστας, ούτε τα αλιευτικά σκάφη αν είσαι ψαράς, ούτε τα εμπορικά, ούτε επίσης τα πλοία από τη Μαύρη Θάλασσα ή το Μαρμαρά θα μπορούν να κατέβουν στα ανοιχτά. Περιμένετε να το δεχτούμε κάτι τέτοιο;».

«Θα πληρώσουν ακριβό τίμημα αν μας αποκλείσουν»

Στη συνέχεια ο Φουάτ Οκτάι προέβη και σε άλλες προειδοποιήσεις προς την Αθήνα και τη Λευκωσία. «Η Ρόδος είναι ακριβώς δίπλα μου, όπως και το κάθε νησί, και αυτό το κλείνουν όλο λοιπόν. Και βγαίνεις προς τα πάνω και μένεις εκεί. Θα το δεχτεί κάτι τέτοιο το τουρκικό έθνος; Επιτρέψτε μου να ρωτήσω το έθνος μας από εδώ.

Λοιπόν, όταν ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν βγαίνει και φωνάζει σε ολόκληρο τον κόσμο, γιατί ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν είναι πραγματικά η φωνή του έθνους, η φωνή του δικού του έθνους, η φωνή όσων δεν έχουν φωνή κι όσων πάνε να τους αφανίσουν, εξεγείρεται στην πραγματικότητα κατά της αδικίας. Γι’ αυτό εξεγείρεται κι ενάντια σε όλες τις αδικίες στον κόσμο. Πληρώνουμε τίμημα για αυτό, αλλά πρώτα κάνουμε τους άλλους να πληρώσουν», είπε.

Ο Φουάτ Οκτάι έκανε λόγο και για γενοκτονία κατά των μουσουλμάνων στην Κρήτη και την Κύπρο, σημειώνοντας ότι αυτό δεν θα το επιτρέψει πάλι η Τουρκία. «Επιτρέψαμε τη γενοκτονία που έγινε στην Κρήτη κατά των μουσουλμάνων ή στην Κύπρο; Φυσικά και δεν το επιτρέψαμε το ‘74. Ούτε και σήμερα θα το επιτρέψουμε. Ούτε και σήμερα θα το επιτρέψουμε σε οικονομικό επίπεδο».

Οκτάι προς ΕΕ: Δεν θα απεμπολήσουμε τα δικαιώματά μας στο Αιγαίο

Αντιδρώντας στα αποτελέσματα της άτυπης συνόδου των υπουργών Εξωτερικών της ΕΕ χθες στο Βερολίνο ο Τούρκος αντιπρόεδρος δήλωσε ότι «αναμένουμε ισότιμη μεταχείριση. Στο πλαίσιο της ίσης μεταχείρισης κανείς να μην περιμένει από την Τουρκία να κάνει βήμα πίσω. Αυτό θέλουμε να το σεβαστούν», είπε ο Φουάτ Οκτάι, ενώ απευθυνόμενος και πάλι στην Ευρώπη ανέφερε: «Αυτό που λέμε στην Ευρώπη, είναι τούτο: η Τουρκία δεν θα απεμπολήσει με κανένα τρόπο τα δικαιώματά της στην ανατ. Μεσόγειο, συμπεριλαμβανομένων των δικαιωμάτων της στο Αιγαίο. Δυστυχώς, η Ευρώπη όχι μόνο δεν είναι στο πλευρό μας, όταν στρέφονται κατά της Τουρκίας, κατά των Τούρκων και όταν απειλούνται τα συμφέροντά μας, αλλά ούτε καν αντιδρούν για λογαριασμό μας».

Ζήτημα Δωδεκανήσων θέτει η Άγκυρα

Ο Τούρκος αντιπρόεδρος δεν δίστασε σήμερα να θέσει ακόμη και θέμα «καθεστώτος Δωδεκανήσων», αμφισβητώντας τη συνθήκη παραχώρησης των νησιών στην Ελλάδα το 1947. «Μιλάμε για τα Δωδεκάνησα. Ξεκινώντας από τη Χίο, τη Λέσβο, τη Ρόδο. Πάλι στο Αιγαίο. Είτε με τη Λωζάνη είτε μετά με τη Συνθήκη των Παρισίων το 1947, πρώτα τα πήραν από την Τουρκία και τα έδωσαν στους Ιταλούς και μετά οι Ιταλοί –λένε- τα έδωσαν στην Ελλάδα. Ποιανού την περιουσία δίνεις σε ποιον; Ποιανού; Και παρά τις μεταξύ τους συμφωνίες που μιλάνε για μη στρατικοποίηση των νησιών, τα οποία βρίσκονται κάτω από τη μύτη της Τουρκίας και ακούμε μέχρι και τα κοκόρια να λαλούν, τα εξοπλίζετε εδώ και 100 χρόνια βήμα-βήμα και η Τουρκία περιμένετε να πει ‘ελάτε, κάντε το;’. Η Τουρκία σήμερα έχει πάρει τα πάνω της, έχει ξεσηκωθεί. Μαζί με το έθνος της, το κράτος της και τον ηγέτη της, λέει ‘Στοπ’. Αν δεν σταματήσεις, θα το πληρώσεις ή θα σε κάνουμε να πληρώσεις», προειδοποίησε ο Φουάτ Οκτάι για να συνεχίσει λέγοντας ότι και στο υπόλοιπο Αιγαίο η κατάσταση είναι περίπλοκη με τα νησιά που βρίσκονται κοντά στην Τουρκία.

«Δεν θα διστάσουμε – Η Ελλάδα το γνωρίζει»

Νωρίτερα, σε ανάρτησή του στο twitter, ο αντιπρόεδρος της Τουρκίας, Φουάτ Οκτάι, είχε δηλώσει ότι η Τουρκία δεν θα διστάσει να προστατεύσει τα δικαιώματά της στην ανατ. Μεσόγειο κι αυτό η Ελλάδα και η Γαλλία το γνωρίζουν. «Είναι υποκριτικό εκ μέρους της ΕΕ να καλεί σε διάλογο και την ίδια στιγμή να κάνει άλλα σχέδια για τις δραστηριότητες της Τουρκίας εντός της δικής μας υφαλοκρηπίδας στην ανατ. Μεσόγειο.

Γνωρίζουμε πολύ καλά τι εστί ειρήνη και διπλωματική γλώσσα, αλλά δεν θα διστάσουμε να κάνουμε ό,τι χρειαστεί αν πρόκειται να προστατεύσουμε τα δικαιώματα και τα συμφέροντα της Τουρκίας. Η Γαλλία και η Ελλάδα είναι μεταξύ εκείνων που το γνωρίζουν αυτό καλύτερα από όλους», έγραψε ο Τούρκος αντιπρόεδρος. Σε ανάλογο ύφος και η ανάρτηση του εκπροσώπου του Ερντογάν, Ιμπραχίμ Καλίν. «Η Τουρκία είναι απόλυτα αποφασισμένη να προστατεύσει τα δικαιώματα και συμφέροντά της στη στεριά, τον αέρα και τη θάλασσα. Όπως έχει δηλώσει κι ο πρόεδρός μας, ‘Δεν επιβουλευόμαστε τα δικαιώματα και τα δίκαια κανενός, αλλά και δεν επιτρέπουμε σε κανέναν να υφαρπάξει τα δικαιώματά μας».

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις