Αθήνα

°C

Κυριακή

13

Ιουνίου 2021

alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Κατρούγκαλος – Καθημερινή: Ο Κασιμάτης ζητά δημόσια συγγνώμη
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κατρούγκαλος – Καθημερινή: Ο Κασιμάτης ζητά δημόσια συγγνώμη

Κατρούγκαλος - Καθημερινή: Το σχόλιο του αρθρογράφου της "Καθημερινής", Στέφανου Κασιμάτη για τον Γιώργο Κατρούγκαλο προκάλεσε αντιδράσεις, αναγκάζοντας την εφημερίδα να ζητήσει συγγνώμη.

Κατρούγκαλος – Καθημερινή: Ολίσθημα για τον αρθρογράφο της Καθημερινής, Στέφανο Κασιμάτη, ο οποίος ειρωνεύτηκε την εμφάνιση του Γιώργου Κατρούγκαλου που αντιμετωπίζει σοβαρό πρόβλημα υγείας και τελικά υποχρεώθηκε σε δημόσια συγγνώμη τόσο ο ίδιος όσο και η εφημερίδα. Ο κ. Κασιμάτης έκανε “χιούμορ” με την μείωση των μαλλιών του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Γιώργου Κατρούγκαλου, δημοσιεύοντας μια φωτογραφία από τη συνεδρίαση της Βουλής την Τετάρτη με τη λεζάντα “”Ω, οι μπούκλες! Πού πήγαν οι ασημένιοι βόστρυχοι;”.

Ακολούθησαν έντονες αντιδράσεις στα κοινωνικά δίκτυα.

Η δημόσια συγγνώμη “Καθημερινής” και Κασιμάτη

Μετά τις αντιδράσεις ο αρθρογράφος επιχείρησε να ανασκευάσει ζητώντας συγγνώμη και μιλώντας για αφέλεια δική του.

“Στη φωτογραφία της Παρασκευής διέπραξα ένα σοβαρό λάθος, εξαιτίας της αφέλειάς μου. Χρωστώ, ως εκ τούτου, μια συγγνώμη τόσο στον ίδιο τον Γιώργο Κατρούγκαλο όσο και στους αναγνώστες, καθώς δεν εγνώριζα (και ούτε μπορούσα να υποθέσω, εξ ου και η αφέλεια) ότι η απώλεια των μαλλιών του πρώην υπουργού οφείλεται σε θεραπεία στην οποία υποβλήθηκε στις αρχές του μηνός για την αντιμετώπιση ενός προβλήματος υγείας.

Πληροφορούμαι μάλιστα ότι οι γιατροί του είχαν συστήσει να παραμείνει οικουρών μέχρι τα μέσα Σεπτεμβρίου, αλλά στον ίδιο επικράτησε το αίσθημα της υποχρέωσης να παραστεί στη Βουλή, δεδομένου ότι στον ΣΥΡΙΖΑ δεν περισσεύουν οι ειδικοί περί τα ελληνοτουρκικά. Του εύχομαι ολοψύχως καλή δύναμη και καλή ανάρρωση. Να επανέλθει γερός και δυνατός”, ανεφερε ο αρθρογράφος.

Η εφημερίδα “Καθημερινή”, επίσης ζήτησε συγγνώμη για το σχόλιο του Κασιματη.

“Η “Κ” ζητά συγγνώμη από τον κ. Γιώργο Κατρούγκαλο για τη φωτογραφία και το σχόλιο που τη συνόδευε στο σημερινό φύλλο της εφημερίδας. Όσο και αν είναι προφανές ότι ο αρθρογράφος δεν γνώριζε την περιπέτεια υγείας του κ. Κατρούγκαλου, σημασία έχει ότι πρόκειται για ατόπημα. Το οποίο δεν θα επαναληφθεί”, ανέφερε σε δήλωσή της.

Το “ευχαριστώ” του Κατρούγκαλου

Ο Γιώργος Κατρούγκαλος, από την πλευρά του ευχαρίστησε όσους πήραν θέση απέναντι στην ανήθικη επίθεση που δέχθηκε.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις