Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

19

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Γαβρόγλου – Κεραμέως: «Λυπάμαι για την αστοχία μου»
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Γαβρόγλου – Κεραμέως: «Λυπάμαι για την αστοχία μου»

Γαβρόγλου - Κεραμέως: «Παρακαλώ πολύ θεωρήστε την από πλευράς μου αναφορά σε αυτό το στερεότυπο ως ομολογουμένως ατυχή».

Γαβρόγλου – Κεραμέως: Συγγνώμη ζήτησε για την ανάρτηση σεξιστικού περιεχομένου κατά της Νίκης Κεραμέως, ο Κώστας Γαβρόγλου. Με νέα του ανάρτηση ο πρώτην υπουργός Παιδείας σημειώνει ότι στην προσπάθειά του να στηλιτεύσει τη «δημιουργική στατιστική» της κ. Κεραμέως επέδειξε απροσεξία κάνοντας ατυχή αναφορά σε σεξιστικό στερεότυπο.

Παράλληλα, τονίζει ότι η απόρριψη του στερεότυπου από μέρους δεν αποτελεί δικαιολογία για την ακούσια αναπαραγωγή του. «Παρακαλώ πολύ θεωρήστε την από πλευράς μου αναφορά σε αυτό το στερεότυπο ως ομολογουμένως ατυχή», καταλήγει.

Ολόκληρη η ανάρτηση του Κώστα Γαβρόγλου

Σε μια προσπάθεια μου να στηλιτεύσω τη “δημιουργική στατιστική” της Υπουργού Παιδείας επέδειξα απροσεξία κάνοντας μια ατυχή αναφορά σε γνωστό σεξιστικό στερεότυπο. Κατανοώ ότι ακόμα και η απερίφραστη, από πλευράς μου, απόρριψη αυτού του στερεότυπου δεν αποτελεί δικαιολογία για την ακούσια αναπαραγωγή του. Λυπάμαι, πρωτίστως γι’ αυτή καθαυτή την αστοχία μου αλλά επίσης και για το γεγονός ότι έγινε η αφορμή για τον αποπροσανατολισμό και την υπονόμευση της απολύτως βάσιμης κριτικής που αξίζει στη δημιουργική στατιστική με την οποία αυτή η κυβέρνηση βαφτίζει το κρέας ψάρι. Παρακαλώ πολύ θεωρήστε την από πλευράς μου αναφορά σε αυτό το στερεότυπο ως ομολογουμένως ατυχή.

Υπενθυμίζεται, πάντως, ότι παρά τις έντονες αντιδράσεις, ο Παύλος Πολάκης είχε στηρίξει δημοσίως τον Κώστα Γαβρόγλου λέγοντας ότι ήταν σχόλιο με καυστικό χιούμορ και προσθέτοντας: «Παλι καλά που δεν στην έπεσε το τμήμα ισότητας των φύλων…. Μάλλον κατάλαβαν το νόημα….αυτή τη φορά….»

Σε μια προσπάθεια μου να στηλιτεύσω τη "δημιουργική στατιστική" της Υπουργού Παιδείας επέδειξα απροσεξία κάνοντας μια…

Julkaissut Kostas Gavroglu Perjantaina 28. elokuuta 2020

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις